×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Yanni’s Olive Grove продукти

Показани са 1-6 от общо 6 артикул(а)


Eкстра върджин зехтин от Халкидики Yanni’s olive grove – качество, което здравето ни заслужава


„Здраве и хранене“ – това са опорните точки в мисията на гръцката компания Yanni’s olive grove, производител на зехтин екстра върджин с уникално качество и вкусови характеристики. Ако обичате натуралния аромат на маслина и меката плодова бленда без натрапчиви горчиви нотки, ако с всяка капка маслиново масло мечтаете да внесете щипка средиземноморска свежест на трапезата си, ако грижата за здравето е от първостепенно значение за вас и семейството ви, зехтинът на Yanni’s olive grove от собствени маслинови горички на полуостров Халкидики е точно за вас.

Зехтините на Yanni’s olive grove ще се харесат особено много на хилядите българи, които имат сантимент и всяко лято избират за своята почивка прекрасните курорти на гръцкия полуостров Халкидики, наслаждават се на лазурното море и пясъчните плажове, събуждат се с плисъка на вълните и заспиват с песента на цикадите. Вероятно вече мнозина са опитвали от този превъзходен маслинов еликсир в местните китни таверни, където любезните домакини обилно овкусяват ястията си – риба, салати, разядки, с обилни количества от този безценен природен дар. Над 6500 са дърветата в маслиновите горички на Yanni’s, а сортовете Chondroelia (наследство от дивите маслини на Халкидики) и Galani са истинско богатство за местните жители, наследство от дедите им, за което продължават да се грижат с много труд, уважение и любов. Защото маслината е дълбоко вкоренена и в душата на всеки грък, тя е символ на връзката му със света, с общността, с традициите, неразривна част от представата му за хармонията на съзиданието.

Качеството е от първостепенно значение за Yanni’s olive grove, като компанията работи с тясно сътрудничество с American farm school в Солун за постигане на максимални резултати при отглеждането на маслините и лабораторните анализи на получения зехтин от ранната реколта. Брането на маслините е сложен и добре координиран процес с много заети в него, като започва от 15 – 20 септември. Той се извършва изключително на ръка, за да се избегне нараняване на плодовете. Едва няколко часа след брането маслините се прехвърлят в огромни 400-килограмови вентилирани бидони, като преди това се селектират за екстракция или директна консумация. Последващото съхраняване е в специални метални съдове, отново, за да не се допусне окисляване на суровината и максимално да се запазят вкусовите й характеристики и аромати.

С днешна дата Yanni’s olive grove предлага богата селекция от висококачествени зехтини екстра върджин (EVoo – extra virgin olive oil) и пакетирани маслини. За да отговори на потребностите на многобройните си клиенти, компанията разработва различни като сортове, вкусове и таргетирани здравни ползи продукти, задължително в метални кенове или стъклени бутилки:

  • Finest EVoo – суров, нерафиниран зехтин екстра върджин с богато съдържание на полифеноли с антиоксидантен ефект и богат аромат. Подходящ за директна консумация.
  • Family EVoo – уникален зехтин от зелени маслини от ранната реколта, предназначен за цялото семейство. Заради по-мекия си вкус, той е подходящ за деца, тъй като приемът му е особено полезен за растежа и развитието им. Може да се консумира суров и да се добавя при готвене.
  • Limited PDO EVoo – рядък вкус и уникална ароматна бленда за ценители, носител на спецификите на тероара. Единственият гръцки зехтин от ранна реколта маслини, сертифициран с P.D.O.(деклариран географски произход) от района на Халкидики. Изключително ценен, богат на антиоксиданти и отлични органолептични характеристики – затова се препоръчва да се консумира суров.
  • Micoil – когато храната може да бъде лекарство! Този нов продукт на Yanni’s olive grove -  изключително качество екстра върджин зехтин от ранна реколта, се отличава с богато съдържание на полифеноли (250 % над стандарта на ЕС), полезни ненаситени мазнини, омега-9 мастни киселини. Тези съставки имат изключително полезно действие върху мозъка и когнитивната функция, действат като невропротектор и защита от невродегенеративни състояния като деменция и Алцхаймер. Предлага се в стерилизирани фармацевтични бутилки за по-добро съхранение.

Ако искате да се насладите на зехтин екстра върджин с най-добро качество и вкусови характеристики, изберете натуралните маслинови масла на Yanni’s olive grove. Като не забравяте думите на един велик грък, бащата на медицината Хипократ – „Превенцията е най-доброто лекарство“.

Продуктът беше успешно добавен в любими.