×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Калифорнийски мак е едновременно красиво и изключително полезно за здравето цвете. В древността го наричат „слънчевото цвете“, а днес, когато то вече лесно може да се култивира дори в домашната градина или в саксия на терасата, често го срещаме и под името „ешолция“. Самото растение е от едногодишен тип, представител е на семейство Макови и вирее почти в цяла Европа, включително и у нас. Освен с красивите си ярко жълти съцветия, калифорнийският мак се откроява и с гъстата си листна маса, която силно напомня на копъра. 

За целите на медицината се използват почти всички части на растението – семена, листа и цветя. В миналото древните лечители са приготвяли чай от тях по метода на запарка. По-късно, когато медицината се развива, изследователите установяват, че тинктурата има по-ефикасно действие. Днес, вече можем да се възползваме и от още по-лесна форма за прием на калифорнийски мак, а именно във вид на 100% екологично чисти и подходящи за вегани капсули.


Химичен състав на Ешолция или какво превръща растението в ефикасен фитомедикамент

Калифорнийският мак е богат на редица ценни и полезни естествени терапевтични вещества. Растението е особено популярно в научните среди с богатото си количество на берберин – натурален алкалоид с изключително благоприятно въздействие върху стомашно-чревния тракт, нивата на кръвната захар, чернодробните функции, състоянието на бъбреците, имунната и сърдечно-съдовата система, та дори и върху настроението, съня и психичното здраве.

В Ешолция се съдържат и флавоноиди – главно гликозиди – с мощен антиоксидантен ефект и други алкалоиди с ключово значение в терапията на редица болестни и хронични състояния.


Най-значимите терапевтични свойства на калифорнийския мак

Още от древни незапомнени времена Ешолция се е възприемала за „натурален антидепресант“. По-късно учените разширяват това понятие, като придават на растението и значителни седативни свойства.

През годините освен като „естествено сънотворно“ калифорнийският мак започва да се разглежда и като ключов агент в терапията на някои конкретни психични смущения и заболявания, включително при деца. Изследванията показват, че приемът на екстракт от растението няма противопоказания за най-малките, и много често се препоръчва при неврологични заболявания, включително и генетични.

Но калифорнийският мак е доказал и надеждните си антибактериални, болкоуспокояващи, антиаритмични и хипотензивни свойства. Има данни, че билката има и известни стимулиращ (наред с релаксиращия) и регулиращ ефект. Последният много често се прилага при хронични заболявания, свързани с метаболитни нарушения или смущения в сърдечно-съдовата система.


Ешолция – „красивата“ царица сред успокояващите билки

Безспорно най-широкото приложение на калифорнийския мак е свързан с оптималното състояние, профилактиката, но и лечението на нервната система. Тази красива билка има бърз и сравнително траен ефект срещу силния стрес и свръхвъзбудимостта, неврозата и безпокойството, натрупаното напрежение и тревожността, депресивните състояния и влошения сън.

Последните проучвания на Националния център за комплементарни и алтернативни методи в САЩ доказват, че билката влияе директно върху централната нервна система и по този начин може някои симптоми при синдрома на дефицит на вниманието и хиперактивните деца.

По-задълбочени са проучванията върху ефекта на екстракт от Ешолция в терапията срещу безсъние. Японски изследователи твърдят, че растението директно влияе върху гама-аминомаслената киселина, позната още като GABА. Последната започва да работи на мощни обороти, когато тялото е подложено на силен стрес и напрежение. Калифорнийският мак подобрява GABА активността и по-този начин води до значителен седативен ефект. Вместо само да приспива, билката регулира по естествен път циклите на съня и ускорява заспиването. Освен това, растението, без да води до пристрастяване, повишава устойчивостта на стрес и намалява основните признаци на тревожното състояние, което става по-лесно преодолимо от пациента.

Успокояващото и релаксиращото действие на Ешолция в качеството си на „натурално сънотоврно“ се препоръчва отново и за деца. В съвременната практика много често педиатрите я изписват и при нощно напикаване.

Последно, но не по важност, калифорнийският май разполага и с облекчаващо действие върху симптомите на невродегенеративни състояния като Паркинсон и Алцхаймер. В някои изследвания му се приписват и стимулиращи свойства върху когнитивните способности.


Какви други ползи за здравето носи билката Калифорнийски мак?

Класическото и най-често приложение на Ешолция е свързано със здравето на човешката нервна система. То обаче нито е единствено, нито най-силно изявено. Всъщност, тази билка носи множество здравословни ползи за цялото тяло и за цялото семейство:

  • Потиска болката – има отличен ефект както при хронична, така и при фибромиалгия, мигрена, тежък ПМС и обилна менструация, травми и артритни състояния.
  • Блокира провъзпалителните клетки, поради което може да редуцира неприятните усещания и при някои ревматоидни заболявания.
  • Укрепва и едновременно с това отпуска мускулатурата, като може значително да намали крампите, треската и болката след травма.
  • Нормализира естествения кръвопоток в тялото и съдейства за ефективната терапия при хипертония и аритмия.
  • Стимулира нормалните чернодробни функции и допълнително се бори срещу свободните радикали в тялото и преждевременното стареене на клетките.
  • Съдейства за преодоляване на диабетни кризи, като помага за възстановяването на инсулиновата чувствителност и насърчава нормалния метаболизъм на захарите и липидите.


Защо точно Ешолция капсули на Nat&Form?

Nat&Form е френска компания за хранителни добавки и изцяло природни продукти за ефикасна профилактика на човешкото здраве. Със своя 20-годишен на пазара, иновативния подход в създаването на нови терапевтични формули и постоянен стремеж към пълното елиминиране на каквито и да е вредни химикали в състава на своите препарати, тя се позиционира като лидер в сектора. Нещото, което силно отличава Nat&Form от конкуренцията, е постоянното обновление на асортимента с ефективни и нови за индустрията природни екстракти.

Nat&Form са все още една от малкото на брой компании, работещи и на българския пазар, с продукт за директен прием и с всички налични ползи на калифорнийския мак. Капсулите са произведени по изцяло безвреден и природосъобразен технологичен метод. Подобно на всеки друг на компанията, и препаратът с екстракт от калифорнийски мак използва само и единствено естествени съставки. За целта растението се отглежда и добива от екологично чисто контролирано земеделие. Това превръща капсули на Nat&Form не просто в надежден източник на Ешолция капсули на Nat&Form, но и максимално безопасно средство за профилактика на нервната система.

Разбира се, нашата универсална препоръка за прием на хранителни добавки остава в сила и по отношение на Ешолция. Съветваме ви да обсъдите предварително тази терапия с вашия лекуващ лекар.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Виктория Дичева
Виктория Дичева е юрист и маркетолог по професия, но автор по душа. Тя е дългогодишен копирайтър с огромен опит в писането на блог, уеб текстове, авторски материали и ревюта. През годините на своя професионален опит пише в различни ниши и сфери. Любими теми, по които работи с удоволствие, са здраве и красота, култура и грижи за детето. Самата тя е майка на момче, любител на природата, книгите и домашната кухня. Мечтае за простички, но ценни неща като щастие за своето семейство и да издаде своя собствена книга. Нещото, което винаги си пожелава наум, е здраве.
Продуктът беше успешно добавен в любими.