×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Малиновите кетони набират все по-голяма популярност в последните години като хранителна добавка, обещаваща загуба на излишни мазнини и по-лесно покачване на чиста мускулна маса сред активно спортуващите.

Има ли реално доказани ползи от приема на малиновите кетони или те са поредното чудодейно средство за отслабване, което обещава много, но изпълнява малко? Истината е, че дори да няма особено много клинични изпитвания, които да наблюдават действието на добавката над голямо количество от хора, малиновите кетони имат сериозен потенциал да бъдат подходящо помощно средство в изморителния път към по-добрата физическа форма и самочувствието.


Какво представляват малиновите кетони?

Кетоните представляват източник на гориво, който клетките могат да използват.

Малиновите кетони са тези компоненти на малините, които дават характерния и приятен аромат, който асоциираме с плодовете на растението. Те са ароматни фенолни вещества, които се отриват не само в малините, но в малко количество присъстват и в кивито, прасковите и ябълките. Малиновите кетони се използват от години в хранителната и козметичната индустрия под формата на овкусители, но крият и потенциални ползи за хората, решени да се справят с наднорменото тегло.

Изследвания на влиянието им върху клетките на мишки свидетелстват за протективното им действие върху черния дроб, храносмилателната система и сърцето. Те намаляват нивото на „лошия“ холестерол, действат депигментиращо, възпрепятстват затлъстяването и имат роля като стимулант за узряване на половата система.

Малинови кетони


Затлъстяването и ролята на малиновите кетони в отслабването

Наднорменото тегло е един от основните проблеми на съвременния човек, твърде зает в работата и ежедневните си задачи, за да обърне внимание на начина си на хранене и движение. Затлъстяването е сред главните фактори, допринасящи за развитието на инвалидизиращи заболявания като диабет тип 2, инфаркт и инсулт. То е основополагащо за появата на метаболитния синдром, включващ в себе си: високо кръвно налягане, трупане на мазнини в коремната област, висока кръвна захар и абнормни нива на холестерола. Метаболитният синдром може да се разглежда като своеобразна пътека към сърдечно-съдовите проблеми и влошеното качество на живот.

Мастната тъкан, която натрупваме в резултат на лоша диета, липса на движение и здравословен режим, секретира про- и антинфламаторни вещества. В момента, в който балансът между тези вещества в тялото се наруши, започва появата на метаболитните проблеми.

Сред първите научни доказателства за ролята на малиновите кетони като средство против затлъстяване, се откриват изследвания, проведени върху мишки. В изследването мишките били хранени с богата на мазнини храна, примесена с малинови кетони в различни концентрации. Установила се зависимост между дозата на малиновите кетони и общото телесно тегло на животните. Оказало се, че добавката намалила триглицеридите в кръвта им, допринесла за понижаването на телесните мазнини, поради стимулираната липолиза- разграждане на липидите. Приемът на високомазнинна диета в комбинация с малинови кетони намалил натрупването на подкожни мазнини и понижил нивата на грелин и други метаболитни маркери. Грелинът е известен като „хормон на глада“. Той се образува в най-голяма степен в стомаха и е отговорен за повишаване на апетита. Грелинът има влияние върху състоянието на бодърстване и сън и е в основата на храненето просто за удоволствие, което много често е виновно за затлъстяването при хората. От това следва, че малиновите кетони могат да намалят синтеза и освобождаването му и така да намалят чувството за глад.

В малиновия плод съществуват над 200 вещества, чието съчетание води до характерния вкус и мирис. Смята се, че малиновите кетони водят и до покачване на нивото на хормона адипонектин, секретиран от мастната тъкан. Сред основните функции на адипонектина в организма ни е да регулира чувствителността на клетките към инсулин и да предпазва сърцето. При ниски нива на хормона се развиват: атеросклероза, сърдечно-съдови заболявания, инсулинова резистнентност, диабет тип2, дислипидемия и други. Хората със затлъстяване обикновено имат по-ниски  серумни концентрации на хормона.


Колко дълго се приемат малиновите кетони?

В съчетание с подходящ хранителен режим и движение, малиновите кетони могат да бъдат много добро помощно средство за ускоряване на загубата на мазнини. Подходящата доза на прием зависи от здравословното състояние и наличието на диагностицирани хронични заболявания, като дозата варира от 100мг на ден до 1400мг при здрави индивиди, които нямат противопоказания. Препоръчва се прием в продължение на 1 до 2 месеца.

Потенциалните странични ефекти могат да бъдат: стомашен дискомфорт, безсъние, сърцебиене и тревожност. При хора с аритмия или проблеми с повишена сърдечна честота се препоръчва консултация с кардиолог преди началото на прием, поради риск от вазоспазъм.

Изгаряне на мазнини

Малиновите кетони за добро средство за повишаване на резултатите от усилията да отслабнем, но не могат да заместят здравословното хранене и движението. Без промяна на лошите навици на хранене и начин на живот, те не биха могли сами да ви избавят от затлъстяването!

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Д-р Деяна Жекова
Лекар с опит в Спешна медицина, Вътрешни болести и Ендокринология. 
Сертифициран Тета лечител.

Интересува се от холистична медицина, насочена както към поддържане на комплексното здраве на човек- физическо, психическо и духовно, така и към справяне с причините за заболяванията, а не просто следствията им.

Продуктът беше успешно добавен в любими.