×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Оралното здраве е съществена част от общото ни благосъстояние. Нашите зъби са постоянно изложени на външни атаки, които могат да компрометират целостта им и да ни създадат сериозни проблеми. За да предотвратим този вид неприятности, за да се срещаме по-рядко със зъболекаря и да се радваме на здрави зъби, на помощ идват няколко билки. Ето ги и тях



Мащерка

Един от доказаните съюзници на вашите зъби несъмнено е мащерката. Тя е известна със своите мощни антимикробни свойства, помагайки в борбата с бактериите, които могат да причинят кариес и гингивит. Съдържа вещество, наречено тимол, което се намира в много продукти за грижа за устната кухина. То притежава способността да неутрализира лошия дъх и да защитава цялостното здраве на устата. Редовната употреба на мащерка, независимо дали като вода за уста с етерично масло или просто добавена към вашата диета, може да ви помогне да поддържате зъбите и венците си здрави.

Ментa

Когато говорим за устна хигиена, неизменно е да не споменем ментата. Тя е навсякъде- в пасти за зъби, във води за уста. Ментата е важна билка, която освежава дъха ни и също така има противовъзпалителни свойства. Тя е антибактериална, което помага в борбата срещу оралните заболявания.

Смрадлика

Тинктура от смрадлика трябва да присъства във всеки дом. Именно тя се грижи перфектно за  здравето на венците, за свежия дъх и за отстраняването на всички микроби от устната кухина. Смрадликата винаги е била и ще остане изключително добра превенция срещу кариес и пародонтоза. Ежедневната дезинфекция с тази билка, ще ви осигури бързо заздравяване на зъбите  и венците след по-сериозни интервенции (вадене на зъб, например) и отлична хигиена.

Ехинацея

Сред най-полезните растения за здравето на зъбите се откроява ехинацеята сс своите противовъзпалителни и антимикробни свойства. Ехинацеята е отлично естествено средство за борба с възпалението на венците и предотвратяване на орални инфекции. Тя също така засилва имунната система, като добавя допълнителна защита срещу бактерии и други микроби, които могат да причинят проблеми със здравето на зъбите. Редовният прием на ехинацея, независимо дали под формата на чай, капсули или тинктура, може да помогне за поддържането на здрави венци и да предотврати появата на орални заболявания.

Зелен чай

Много проучвания показват, че зеленият чай има забележителни ползи за оралното здраве. Той съдържа антиоксиданти, наречени катехини, които са свързани с намален риск от кариес и заболяване на венците. Катехините се борят с възпалението и ограничават растежа на бактериите в устата, осигурявайки естествена защита срещу най-честите орални заболявания. Като пиете редовно зелен чай, можете да намалите наличието на бактерии, отговорни за кариесите и лошия дъх. Естественият флуорид в зеления чай помага за укрепване на зъбния емайл, осигурявайки допълнителна защита срещу кариес. Тук трябва да отбележим следното, обаче- прекомерната консумация на тази напитка може да доведе до оцветяване на емайла, поради съдържащите се в чая танини. За да сведете до минимум този страничен ефект, помислете за миене на зъбите след пиене на зелен чай или изберете изплакване на устата с вода, за да помогнете за разреждането на танините.

Ратания

Коренът от ратания съдържа високи концентрации на танини- вече ги споменахме по-горе-фитохимикали, които имат затягащи и свиващи тъканите ефекти и намаляват възпалителните процеси в устната кухина. Те притежават успокояващ ефект, подсилват и укрепват венците, като същевременно облекчават раздразнението в устната кухина. Нека не забравяме, че здравата устна кухина и здравите зъби не само ни правят красиви, но също така са важен фактор за здравето на целия организъм. От зъбите могат да тръгнат много сериозни възпаления, които да засегнат сериозно челюстта, ушите, носа и очите, както и храносмилателната ни система, та дори и сърцето.

Нийм

Четкането с пръчици нийм или дъвченето на листа или семена, унищожава бактериите, причиняващи кариес. Мощното масло в това растение е отлично средство при орални инфекции и кариес и за предотвратяване на кървене и възпаление на венците. В цяла Индия пръчиците от нийм се използват за дъвчене, за да намалят оралните бактерии и естествено да почистят и избелят зъбите, както и да се преборят с лошия дъх.

Куркума

Заради лечебните си свойства куркумата спомага за по-доброто и бързо заздравяване на венците. Противовъзпалителното действие на куркумина в нея се бори срещу инфекциите на венците и намалява подуването им. С помощта на куркумата можете и да избелите зъбите си.

Карамфил

Това растение е средство за облекчаване на болката, което дори зъболекарите използват върху пациентите си след операция, тъй като е естествен аналгетик и антисептик, главно поради неговия компонент евгенол. Маслото от карамфил е известно с това, че намалява болката и възпалението и има мощен обезболяващ ефект върху устата.

Канела

Кората от канела също може да дъвчете, както нийма, заради нейните антибактериални и антимикробни свойства. Високото съдържание на алдехид в тази кора стяга и укрепва устната тъкан, намалява повърхностното възпаление и създава защитен слой срещу инфекция. Включването на канела в нашата диета може дори да облекчи зъбобол.

В допълнение към естествените „лекарства“, не забравяйте, че е особено важно с какво се храните и колко често миете зъбите си. Ежедневната консумация на сладкиши и подсладени напитки, като плодови сокове или газирани такива, помага на кариеса да се разпространи, като подхранва вредните бактерии. Намаляването на консумацията на сладко и използването на сламка, докато консумирате сладки и газирани напитки, ще помогне на лепкавите захари да не докосват зъбите ви и ще ви осигури по-здрави зъби. Четкането и почистването с конец веднага след това, последвано от добра антибактериална вода за уста, може да задържи и възстанови зъбите. Старайте се да предотвратявате оставането на остатъци от захар в устата, за да не храните вредните бактерии.

И разбира се, най-важното- гореспоменатите растения помагат, но не заменят редовните стоматологични прегледи. Бъдете отговорни и поне два пъти годишно проверявайте състоянието на зъбите си.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мая Долапчиева

Казвам се Мая Долапчиева и съм копирайтър (завършила география и журналистика в СУ ‚,Св. Климент Охридски“).

В последните години се изявявам и като учител, макар и да нямам завършена педагогика.

Имам дългогодишен опит в копирайтинга и съставянето на текстове, които винаги се старая да бъдат интересни, представящи необходимата информация и лесно „смилаеми“. За мен е както работа, така и удоволствие да пиша. Поради тази причина се надявам, че някъде във времето ще мога да се похваля и със собствена книга.

Много обичам децата и съм посветила не малка част от живота си на тях. Имам опит с малчугани на възраст 4-10 години. Обичам да им помагам и да им показвам, че научаването на нови неща може да бъде много интересно и полезно. Покрай тях и дъщеря ми, започнах доста да се интересувам и от здравословно хранене, за което съм писала не веднъж.

Смятам, че тялото ни е храм, който, ако не пазим, бързо ще бъде ‚обсаден‘ от неразположения и болести, от които никой не се нуждае. Вкъщи винаги се старая да приготвям здравословна храна и много рядко прекалявам с вредната такава. З

ащото животът е прекрасен и можем да му се радваме на 100% само, когато сме здрави!

Затова и винаги преди всичко, си пожелавам здраве за мен и близките ми.

Продуктът беше успешно добавен в любими.