×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
9 изненадващи причини за мигренатаГлавата ви боли постоянно? Предлагаме ви няколко изненадващи причини и решение как да се справите с тях.

№1 Шефът. Да! Без да се чудите шефът ви може да е сред основните причини постоянно да ви боли глава и да сте изнервени. Стресът и напрежението дали сте свършили работата си навреме и както той иска обикновено е голямо. Повечето хора се притесняват от началниците си. Ако шефът ви постоянно крещи, най-вероятно мигрената и лошото настроение ще ви съпътстват непрекъснато. В случай че положението стане нетърпимо, потърсете си друга работа...
№2 Топлото време. През лятото процентът на хората, страдащи от мигрена се увеличава с цели 7.5 и то на всеки 5 °С. Може ли да си представите колко много хора се оплакват от неприятни болки в главата, когато навън е истинска жега. Това се дължи на разширяването на кръвоносните съдове в мозъка. Добре е през летния сезон да пиете повече вода и да седите на сянка.
№3 Силни аромати. Дори парфюмът ви да е изискан, скъп и всички да го харесват, той може да е причина за постоянното ви главоболие. Това се дължи на факта, че ароматите стимулират нервната система. Най-опасни са парфюмите с аромат на цветя.
№4 Упражненията. Добра новина за мързеливите. Спортът (дори и сексът) могат да предизвикат мигрена. При по-тежки физически натоварвания се засилва кръвообращението включително и в мозъка. Най-често срещаната причина за мигрена е бягането.
№ 5 Сиренето. Ако сте почитатели на “ароматното” синьо сирене, трябва да знаете, че е много вероятно то да причини главоболие. Някои не толкова миризливи сирена като пармезан или фета също са в основата на мигрената. Това се дължи на факта, че те съдържат субстанцията тирамин, която провокира силното главоболие.
№ 6 Червеното вино. Колкото и да е полезно червеното вино също съдържа тирамин. Алкохолът в напитката повишава действието на тази аминокиселина и засилва неприятното чувство.
№7 Шунката. За съжаление тя съдържа голямо количество тирамин. Обикновено, хората, които прекаляват с шунката, получават класическа мигрена – болка от двете страни на главата и непоносимост към шум.
№8 Цигарите. Вече има редица доказателства, че тютюнопушенето е сред основните причини за появата на силно главоболие и то не само за човека, който пуши. Вредните вещества в цигарата са сред основните причини за появата на мигрена. От друга страна кръвоносните съдове в мозъка се стесняват.
№ 9 Кофеинът. Много хора не могат да започнат деня без чаша кафе. Кофеинът обаче стимулира мозъка, но и може да предизвика остро главоболие. Добре е да не прекалявате с консумацията на кафе и кофеинови напитки.

Как да се справим?

Определете проблема. Добре е в продължение на седмица или две да си водите дневник, в който да записвате кога сте имали мигрена. Опитайте се да разберете какво я причинява – дали е стресът на работното място или промените във времето, прекалено много физическо натоварване. Това ще ви помогне да се справите с проблема.
Намалете стреса. За много хора стресът е основната причина за появата на мигрена. Опитайте се на живеете по-спокойно. Не обръщайте внимание на малките проблеми. Запитайте се “това ще има ли значение утре”. Ако все още се притеснявате, отидете на масаж или акупунктура. Вземайте жълт кантарион, мента и валериан.
Разхождайте се. Излезте извън града. Дори и навън да е студено, облечете се топло и се насладете на зимната природа. Опитайте се да не мислите за проблемите.
Хапвайте редовно. Пропускането дори на едно ястие може да е сред причините за главоболието. Закусвайте всяка сутрин. Това ще ви даде сила за целия ден.
Вземете сила от природата. Понякога организмът ви се е изчерпал от витамини и минерали, от които се нуждае. Витамините В комплекс са необходими, за да ви поддържат жизнени и енергични, а Витамин С и D укрепват целия организъм.

Ревита Ви препоръчва
Calmeral, 600 mg
Маточина (лист), 490 mg
Валериана, 525 mg
Валериана (корен), 530 mg
Глог (плод), 510 mg
Лайка (цвят), 350 mg
Добро настроение, 471 mg
Жълт кантарион, 420 mg
Маточина (лист), 490 mg
Мента (лист), 400 mg

Коментари (1)

    • Ilya
    • 2018-08-01 10:02:23
    Да. Спортът наистина води до главоболие. Поне при мене е така, защото много пъти ми се е случвало. Но най-големият виновник за каквито и да е проблеми е СТРЕСЪТ!

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.