×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Знаете ли какво е гемотерапия? Тя е сравнително нов вид терапия за нашата страна. Затова решихме, че ще е интересно да ви запознаем с нея в днешната ни статия. За да разберете за поредния начин, по който природата ни осигурява здраве.

Гемотерапията е специализиран клон на билковата медицина. Тя е алтернативна медицина, която използва пъпки и млади издънки на дървета и растения за създаване на мощни терапевтични екстракти. Името и произлиза от латинските думи gemmae (пъпки) и therapeia (терапия). Същността и може да бъде открита още през Средновековието, когато алхимиците са използвали растителни пъпки, особено тези от сушена топола или суха ела, за направата на различни лечебни мехлеми и билкови чайове. За началото и се считат 60-те години на миналия век, когато д-р Пол Хенри прави твърдението, че бързо растящите растителни тъкани съдържат концентрирани терапевтични и витализиращи елементи, които могат да поддържат човешкото благосъстояние.

Гемотерапията се нарича още фитоембриотерапия и всъщност представлява терапия, която използва стволовите клетки на растенията. В нея се употребяват единствено екстракти от ембрионални тъкани от растения, пъпки и листа за приготвяне на лекарство. Гемоекстрактите се получават чрез накисване на свежи пъпки от растения, най-вече от дървета и храсти. Тези пъпки се берат в определен период от развитието на пъпката, филиза или коренчето и в определено време на годината- обикновено между февруари и април, без разбира се растението да бъде унищожено. Гемо екстрактите се накисват в определени пропорции в три вида солвенти- алкохол, вода и глицерин. Благодарение на тези солвенти се извличат определени вещества, които са водоразтворими, мастноразтворими или разтворими в алкохол. По този начин се извлича абсолютно целият потенциал на растението. От голямо значение е накисването, защото водата извлича водоразтворимите витамини, водоразтворимите флаваноиди, също така минералните соли и танините от растението. Алкохолът извлича алкалоидите, хитерозидите и гликозидите. Глицеринът издърпва етеричните масла, мастноразтворимите витамини (и флавоноиди) от растението.

Важно е да уточним, че тези пъпки и зародиши са съставени от ембрионални тъкани, които съдържат цялата генетична информация за бъдещото растение. Те са много по-богати на нуклеинова киселина и хормони на растежа от останалите тъкани. Освен това, както вече споменахме, съдържат витамини, микроелементи и минерали. В състава им влизат вещества, които не присъстват при възрастното растение. Това обяснява високата ефективност на концентратите.

Относно ползите

Върху имунната система

Гемотерапията има изключително благоприятно въздействие върху имунната система. Предполага се, че пъпките на растенията, които използва гемотерапията, имат високо съдържание на хранителни вещества- витамини, микроелементи и минерали. Тези хранителни вещества са от съществено значение за правилното функциониране на имунната система. Следователно гемотерапията помага за укрепване на имунната система, което я прави по-устойчива на външни атаки.

Детоксикираща функция

Екстрактите от пъпки, използвани в гемотерапията, играят и детоксикираща роля, като стимулират елиминирането на токсините от тялото. А когато тялото е освободено от токсините, това също означава по-ефективна имунна система.

Противовъзпалително и антиоксидантно действие

Някои пъпки имат противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Благодарение на тях, тялото успява да се бори с възпалението и оксидативния стрес- фактори, които често участват в различни заболявания.

Положителни ефекти върху кожата

Гемотерапията се оказва ценен съюзник на кожата. Пъпките, използвани в тази терапия, са известни с удивителната си способност да стимулират обновяването на клетките. Те помагат за регенерирането на кожните тъкани и насърчават поддържането на здрава, блестяща кожа. Регенеративните ефекти на гемотерапията се проявяват и в подобряване на еластичността и текстурата на кожата, спомагайки за намаляване на фините линии и бръчки. В допълнение към регенериращите си качества, гемотерапията е известна и с потенциала си против стареене. По-специално, пъпките на касиса и секвоята са богати на антиоксиданти, които помагат да се противодейства на щетите, причинени от свободните радикали. Добавянето на тези екстракти към вашата рутинна грижа за кожата наистина може да подобри състоянието и. Гемотерапията е известна и със своите успокояващи свойства. Екстрактите от пъпки обикновено са нежни към кожата, помагайки за намаляване на възпалението и раздразнението. Те играят съществена роля в защитата на кожата срещу неблагоприятното въздействие на факторите на околната среда като замърсяването и UV лъчите.

Въздействие върху паметта и концентрацията

Гемотерапията е призната с благоприятното си въздействие върху когнитивните способности, особено върху паметта и концентрацията. Но какво казва науката по темата? Нека разберем.

Подобряване на когнитивните способности чрез невронална стимулация- редица проучвания сочат, че гемотерапията може да помогне за подобряване на мозъчните функции, свързани с ученето и паметта. Доказано е, че екстракти от пъпки, като тези от орех или розмарин, стимулират възстановяването на невроните и комуникацията между невроните.

Невропротекция- някои пъпки, използвани в гемотерапията, като тези на белия бор, имат доказан неврозащитен капацитет. Те могат да помогнат за противодействие на вредните ефекти на свободните радикали и да намалят възпалението в мозъка, което от своя страна спомага за поддържане на добро кръвообращение в мозъка и предпазва невроните от възможно увреждане.

Подобряване на концентрацията- гемотерапията с борови или смокинови пъпки може да бъде особено полезна. Тези растения са ценени заради техния потенциал да успокояват ума, да намаляват стреса и следователно да подобряват вниманието и концентрацията.

В заключение, важно е да запомните, че въпреки тези обещаващи наблюдения, гемотерапията не е чудотворно решение и не трябва да замества традиционното медицинско лечение. И още нещо- необходимо е тези екстракти да се приемат по препоръка на квалифициран лекар, за да се гарантира правилното им използване и максимално усвояване. Гемотерапията може да бъде много ценен съюзник на имунната система, но по никакъв начин не замества здравословния и балансиран начин на живот.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мая Долапчиева

Казвам се Мая Долапчиева и съм копирайтър (завършила география и журналистика в СУ ‚,Св. Климент Охридски“).

В последните години се изявявам и като учител, макар и да нямам завършена педагогика.

Имам дългогодишен опит в копирайтинга и съставянето на текстове, които винаги се старая да бъдат интересни, представящи необходимата информация и лесно „смилаеми“. За мен е както работа, така и удоволствие да пиша. Поради тази причина се надявам, че някъде във времето ще мога да се похваля и със собствена книга.

Много обичам децата и съм посветила не малка част от живота си на тях. Имам опит с малчугани на възраст 4-10 години. Обичам да им помагам и да им показвам, че научаването на нови неща може да бъде много интересно и полезно. Покрай тях и дъщеря ми, започнах доста да се интересувам и от здравословно хранене, за което съм писала не веднъж.

Смятам, че тялото ни е храм, който, ако не пазим, бързо ще бъде ‚обсаден‘ от неразположения и болести, от които никой не се нуждае. Вкъщи винаги се старая да приготвям здравословна храна и много рядко прекалявам с вредната такава. З

ащото животът е прекрасен и можем да му се радваме на 100% само, когато сме здрави!

Затова и винаги преди всичко, си пожелавам здраве за мен и близките ми.

Продуктът беше успешно добавен в любими.