×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Какви са границите на холестерола


Холестерол е вид липид в човешкия организъм. Той представлява градивен елемент на клетъчните мембрани. Веществото се набавя както чрез вътрешна самостоятелна секреция в тялото, така и чрез храната. То разполага с редица жизненоважни функции, в това число да регулира храносмилателния процес, да подпомага производството на витамин Д и други хормони, както и да предпазва от увреждане нервните влакна. Същевременно, при свръхголеми количества в тялото това съединение може да доведе до редица здравословни проблеми, както и да представлява индикатор за тях.


Референтни стойности за повишен холестерол

Важно е да се уточни, че съществува добър и лош холестерол. Завишените стойности на първия показва добро общо здраве. Същевременно, при висок лош холестерол се смята, че тялото има проблем. Добрият се характеризира с висока плътност и се означава с абревиатурата HDL, като функцията му е да елиминира лошия от чернодробните тъкани. Ниските му стойности  могат да се анализират като риск то сърдечно-съдови заболявания, включително инсулт и инфаркт. Лошият холестерол – LDL – респективно е с ниска плътност и се натрупва в тъканите и артериите, което води до редица здравословни проблеми. При изследване на двата типа холестерол се вземат на предвид следните референтни стойности:

  • в норма: HDL– > 60 mg/dL, > 1.6 mmol/L;

  • в норма: LDL– <100 mg/dL, <2.6 mmol/L.


Контрол и сваляне на повишен LDL

При доказан висок LDL се изискват определени промени в начина на живот. Най-често специалистите препоръчват:

  • прием на билки, в това число пчелен прашец, берберин, чесън, бергамот, ябълков оцет, китайска лоза, арония, куркума и други;

  • диети за чистене на черния дроб и червата, като се набляга на храни с високо съдържание на фибри и се избягва мазното, пърженото, захарните и тестени изделия;

  • повишена физическа активност.


Режим за покачване HDL

В повечето случаи здравословните проблеми настъпват при висок LDL. Същевременно, в някои случаи критично ниските нива на HDL също могат да са причина за назначаване на лечение. Това е така, защото препоръчителните холестеролни норми за оптимално физическо състояние се гледат не по отделно, а като съотношение между основните видове.  За покачване на HDL също се назначава прием на определени билки, но също така и хранителен режим с фокус върху следните продукти:

  • авокадо;

  • риба и морски дарове;

  • бобови растения;

  • зехтин;

  • цитрусови плодове;

  • ядки.

Качествената хранителна диета и физическата активност, както и прием на подходящите природни продукти са най-добрата тройна коалиция, подпомагаща добрия и сваляща лошия холестерол. Ако се придържате към тях, ще си спестите необходимостта от прием на тежки синтетични медикаменти в бъдеще.  

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Виктория Дичева
Виктория Дичева е юрист и маркетолог по професия, но автор по душа. Тя е дългогодишен копирайтър с огромен опит в писането на блог, уеб текстове, авторски материали и ревюта. През годините на своя професионален опит пише в различни ниши и сфери. Любими теми, по които работи с удоволствие, са здраве и красота, култура и грижи за детето. Самата тя е майка на момче, любител на природата, книгите и домашната кухня. Мечтае за простички, но ценни неща като щастие за своето семейство и да издаде своя собствена книга. Нещото, което винаги си пожелава наум, е здраве.
Продуктът беше успешно добавен в любими.