×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Хибискус каркаде



Хибискус е популярна билка за приготвяне на чай. Познат още под името каркаде, той е ярко червен на цвят, а вкусът му е изключително приятен, с плодов аромат, напомнящ на боровинки и букет планински цветя. Освен за удоволствие обаче, този чай се пие и за подобряване на здравословното състояние, защото притежава редица терапевтични свойства.


Какво представлява хибискусът?

Растението хибискус е традиционно за региона на Африка и някои азиатски субтропични региони като Китай и Тайланд. Смята се, че употребата му датира от далечни времена, като в миналото се е използвал както за чаени церемонии, така и за конкретни медицински цели. Уникалните здравословни свойства на напитката се славят и до днес, поради което във фармакологичната индустрия ще откриете и билкова тинктура с екстракт от хибискус. За нейното и приготвянето на чай от каркаде се използват всички наземни части на растението. В химичния му състав откриваме огромно съдържание на витамини – особено витамин С – биофлавоноиди, полезни етерични масла и голямо количество антиоксиданти. Но освен да се бори със свободните радикали и да предпазва клетките от увреждане в следствие на оксидиране, чай от каркаде може да ни помогне и в много други здравни направления.


За какво помага чай от хибискус?

Прекрасна идея е да стартирате деня си с вкусната напитка каркаде. Тя тонизира и ободрява, въпреки че в нея практически няма никакъв кофеин. Освен това растението притежава следните полезни качества:

  • помага при високо кръвно. Това свойство на растението е доказано по научен път, като обширен материал за изследването се появява в обширен доклад на Американската асоциация за сърцето;

  • разполага с антибактериални свойства. Според някои изследвания билката блокира активността на упоритата бактерия Ешерихия коли;

  • регулира функциите на черния дроб. Хибискус спомага за пречистващото действие на органа;

  • спомага за по-бързо и лесно отслабване. Причината е, че чай от каркаде намалява количеството натрупани излишни мазнини, а също така значително понижава нивата на лошия холестерол;

  • има болкоуспокояващо действие. Може да се приложи при тежка менструация, както и при крампи в мускулатурата;

  • работи като натурален антидепресант. Този чай подобрява настроението, намалява тревожността и предпазва от развитие на по-тежки психически заболявания.


Как се приготвя чай каркаде?

Чай от хибискус се консумира в топъл и студен вид. За целта предварително трябва се кипне вода. След това се приготвя се добавя билката, като се оставя да престои около 10 минути. Специалистите препоръчват да се използва изворна вода. Тя спомага да се отключи наситения и запомнящ се вкус на билката.


Чай от каркаде – противопоказания

Медицинските експерти препоръчват от хибискус да се въздържат хора с ниско кръвно. Също така, напитката не е подходяща при бременност, както и при прием на някои лекарства – парацетамол, определени антикоагуланти и противозачатъчни. Извън тези случаи, напитката рядко предизвика каквито и да е странични ефекти, ако се консумира с мярка. 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Виктория Дичева
Виктория Дичева е юрист и маркетолог по професия, но автор по душа. Тя е дългогодишен копирайтър с огромен опит в писането на блог, уеб текстове, авторски материали и ревюта. През годините на своя професионален опит пише в различни ниши и сфери. Любими теми, по които работи с удоволствие, са здраве и красота, култура и грижи за детето. Самата тя е майка на момче, любител на природата, книгите и домашната кухня. Мечтае за простички, но ценни неща като щастие за своето семейство и да издаде своя собствена книга. Нещото, което винаги си пожелава наум, е здраве.
Продуктът беше успешно добавен в любими.