×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
 

Калциевия цитрат против калциевия карбонатВъв всички витаминни и минерални комплекси се използва предимно калциев карбонат. Той най-често е извлечен от природни източници – доломит, животински кости, яйчени черупки и др. Много от производителите гарантират неспорното качество на продуктите си именно защото са с природен произход. Но каква е разликата между калциевия карбонат и калциевия цитрат?

След изследване с участието на жени в менопауза е установено, че калциевият цитрат намалява съдържанието на калций в урината и показва по-големи количества на калций в кръвта в сравнение с калцевия карбонат. Резултатите от изследването показват, че био достъпността на калциевия цитрат е 2,5 пъти по-висока, отколкото при калциевия карбонат.

При по-възрастните се наблюдават случаи, при които киселинността в стомаха е понижена или даже нулева. Тогава калциевият цитрат се усвоява 11 пъти по-добре от калциевия карбонат, който предизвиква странични ефекти като метеоризъм. При калциевия цитрат не само не се наблюдават странични ефекти, но и той помага за по-бързото усвояване на витамин С и други микроелементи.

Другото преимущество на калциевият цитрат е в това, че при разграждането му в организма калцият отива в костите, а цитрата се включва в енергетичния цикъл на Кребс, където образува енергия. Калциевият корбонат се отделя във вид на СО2, който е безполезен и дори вреден за клетката.

Трябва да сме много внимателни при избора на хранителни добавки и други продукти, съдържащи калций. За да сте абсолютно спокойни, консултирайте се с лекар.

Ревита Ви препоръчва:

Калций § магнезий, 250 mg

Калций, магнезий и цинк, 255 mg

Калциев цитрат, 250 mg

Калциев комплекс, 500 mg

Калций § магнезий § витамин D, 250 mg

Корал калций, 805 mg

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.