×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Киви


Въпреки че не е официално признат за суперхрана, киви е продукт, от който можем да почерпим множество здравословни ползи. Освен това, не биват да се подценяват и неговите вкусови качества. Този плод е изключително специфичен и обикновено човек или го обожава, или силно страни от него. Нека разгледаме в детайли каква е същността му и с какво може да допринесе за доброто ни здравословно състояние. 


Какво представлява?

Киви е име на среден по големина плод с мъхеста обвивка и сладко-кисел, за някои дори пикантен вкус. Ядливата част е леко слузеста и е специфична с отличаващия си зелен цвят, а също така и с дребните си семки, които не са неприятни или необходими да бъдат отстранявани. По своя произход това е тропичен продукт, който обаче е родом не от джунглата или Южна Америка, както е обикновено, а от Китай. Разпространението на дървото по цял свят започва в началото на 20 век, когато новозеландска учителка на връщане от китайските земи решава да прибере у дома няколко негови семенца. Така започва и първото култивиране на този специфичен хранителен продукт.


Хранителна стойност на кивито

Този плод притежава изключително благоприятен за отслабващите състав, в който междувременно влизат и редица полезни микроелементи. По-конкретно, в 100 грама киви има едва 61 калории. От тях по-малко от грам и половина са протеините и под един грам са мазнините. В състава на си има близо 15 грама въглехидрати, но от добрите, тоест бавните, които се усвояват по-добре от човешкия организъм. Сред тези въглехидрати има не само захари, но и известно количество фибри, които пък спомагат за храносмилането. Ако разгледаме състава на кивито и от гледна точка на полезните му микроелементи, в него ще открием редица полезни витамини (повечето от В комплекс, А, С, Д, Е, К1 и К2) и минерали (мед, манган, селен, натрий, фосфор, цинк, желязо, калций, калий и магнезий), както и редица аминокиселини.


За какво е полезно?

Предвид това богато съдържание на полезни хранителни вещества съвсем очаквано е кивито да разполага с множество здравословни свойства. Учението са изследвали неговото влияние върху човешкия организъм и са доказали цял списък с негови положителни качества. Ето за какви точно ползи говори медицинската наука по повод редовната консумация на този екзотичен плод:

  • нормализира стомашно-чревния тракт;

  • помага за редуцирането на някои симптоми на астма;

  • намалява съсирването на кръвта, а по този начин овладява и състояния като високо кръвно налягане или запушване на съдовете;

  • увеличава защитните сили на имунните Т-клетки в тялото;

  • нормализира някои дерматологични проблеми като акне, розацея и други възпалителни кожни проблеми;

  • подобрява нивото на очното здраве;

  • подпомага отслабването.

За повечето хора кивито е напълно безопасно за консумация. Единствените хора, които попадат в риск, са тези с алергии към мъхести плодове. 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Виктория Дичева
Виктория Дичева е юрист и маркетолог по професия, но автор по душа. Тя е дългогодишен копирайтър с огромен опит в писането на блог, уеб текстове, авторски материали и ревюта. През годините на своя професионален опит пише в различни ниши и сфери. Любими теми, по които работи с удоволствие, са здраве и красота, култура и грижи за детето. Самата тя е майка на момче, любител на природата, книгите и домашната кухня. Мечтае за простички, но ценни неща като щастие за своето семейство и да издаде своя собствена книга. Нещото, което винаги си пожелава наум, е здраве.
Продуктът беше успешно добавен в любими.