×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Билки при диабет


Диабетът е хронично състояние, което не подлежи на еднократно лекуване. То е заболяване, с което трябва да се научим да живеем, но и което ако поставим под собствения ни контрол няма да ни тежи или ограничава в нашите ежедневни активности. Въпреки че на този етап медицината не е достигнала до необходимото ниво, което да осигури реално лечение против диабет, все пак съществуват не малко терапевтични средства, помагащи за неговото овладяване, редуциране на част от симптомите му и превенция срещу сериозни усложнения. Днес ще обърнем поглед към тези от тях, които са с органичен произход. Ето кои са най-популярните и често препоръчвани лековити билки, подходящи за захарен диабет.


Алое вера

Сред всички билки, които могат да понижат нивата на кръвната захар по естествен път, алое вера се препоръчва най-силно, защото има и редуциращо действие по посока на редица симптоми, характерни за диабетните състояния. Това растение разполага с отлични антиоксидантни свойства, които действат положително на кожата, намаляват риска от бавното зарастване на рани, поддържат здравето на панкреаса и се бори срещу затлъстяването.


Канела

Повечето билки за диабет имат директно действие върху инсулиновата чувствителност. Канела обаче разполага със свойството да подобри нивата на инсулина и едновременно с това да подпомогне при високо кръвно. Това й качество я превръща в чудесен вариант за поддържане на нормално здравословно състояние при диабет тип 1.


Копър

Има и не малко билки, които се използват и под формата на подправки, подходящи за диабетиците. Копър е такова растение, защото спомага за регулацията на нивата на кръвната захар, но същевременно се бори срещу храносмилателни и метаболни проблеми, а също така предпазва от част от рисковете на това хронично заболяване: тромбоза, инсулт, инфаркт, панкреатит, тежки бактериални инфекции и други.


Розмарин

Той е част от билките, които се смятат за природни антибиотици. Известни са обаче и редица негови свойства в помощ на хората с диабет. Розмарин има глюкопонижаващо действие и намалява риска от натрупване на подкожни мазнини. В клинично проучване от началото на този век се доказва, че 4-месечна употреба на екстракт от тази билка може да намали нивата на кръвната захар с минимум 20%.


Салвия

В специална статия, публикувана в Британското научно списание за храненето, салвия се посочва като една от билките с благоприятен ефект за пациенти с диабет. Причината е, че растението увеличава значително нивото на чувствителност към инсулина на клетъчно ниво и в същото време стимулира правилното усвояване на глюкоза, без последната да се задържа в кръвта.  


Млечен бодил

Познат още като бял трън, той е от билките с универсално приложение при различни форми на диабет. По мнения на учените, растението има толкова добър ефект за диабетиците, тъй като е едновременно противовъзпалителен, и глюкопонижаващ агент. Интересно е, че млечният бодил се е препоръчвал на хора в преддиабетно състояние с цел превенция отпреди повече от два века.


Чесън

Чесънът е поредният представител на списъка с билки, които са едновременно и подправки, и натурални терапевтични средства. Той се препоръчва на диабетиците поради наличния в химичния му състав алицин. Алицинът е веществото, което придава специфичния аромат на чесъна, но и което по естествен път регулира нивата на кръвната захар и спомага да се освободи по-голямо количество инсулин от панкреатичните клетки.



Диабетните и преддиабетните състояния са сериозна заплаха за общото ви здравословно състояние. Ако не се третират с необходимите лечебни средства, те могат да окажат негативно влияние върху редица органи от човешкото тяло. Бъдете стриктни с предписаната от лекуващия ви лекар медикаментозна терапия и се посъветвайте с него относно това кои натурални средства можете да добавите към нея за още по-добър ефект. 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Виктория Дичева
Виктория Дичева е юрист и маркетолог по професия, но автор по душа. Тя е дългогодишен копирайтър с огромен опит в писането на блог, уеб текстове, авторски материали и ревюта. През годините на своя професионален опит пише в различни ниши и сфери. Любими теми, по които работи с удоволствие, са здраве и красота, култура и грижи за детето. Самата тя е майка на момче, любител на природата, книгите и домашната кухня. Мечтае за простички, но ценни неща като щастие за своето семейство и да издаде своя собствена книга. Нещото, което винаги си пожелава наум, е здраве.
Продуктът беше успешно добавен в любими.