×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Регулацията на бъбречната функция, пълненето на пикочния мехур и волевото му изпразване, представляват комплексен и важен етап от развитието на детската нервна система.  Обикновено, след като навърши 2 годинки, детето започва да се опитва да контролира позивите за уриниране. Колко време ще мине докато малчуганът спре да се напишква през нощта, обаче, зависи от всеки индивидуален случай.

Нощното напикаване при деца над 5 годишна възраст е проблем, който се среща относително често. В медицината такова състояние се нарича първична Enuresis nocturna. Ако детето пък е контролирало процесите на уриниране за период от половин година и повече, но след това отново се е стигнало до неволно изпускане през нощта, се говори за вторична Enuresis nocturna.

Първичната форма на състоянието може да е свързана с органична причина, като важна роля в случая играе хормонът вазопресин, действащ антидиуретично. Вазопресин се секретира от хипофизата, в зависимост от часовете на денонощието. При деца с първична Enuresis nocturna, този хормонален процес е нарушен.

Нощното напикаване у деца над 5 години може да бъде и чисто психологически проблем. Един от най-разпространените фактори в това отношение, е неблагоприятната семейна среда, която нарушава психосоциалното развитие на детето. Децата преживяват тежко напрежението и ежедневните скандали у дома, и това най-често се изразява в неволно изпускане на урината през нощта.

Трябва да се има предвид, че децата, страдащи от нощно напикаване, се чувстват много зле от случващото се и в повечето случаи се затварят и самоизолират. Родителите в никакъв случай не бива да пренебрегват проблема, тъй като по този начин забавят излекуването му, а това може да нанесе тежки последствия върху детската психика.

Ехографията на бъбреците и пикочните пътища и изследването на урината са първата стъпка, която трябва да предприемат родителите на засегнатото дете. Другият важен момент в процеса на лечение, е консултацията с детски психолог, който да установи дали се касае за нарушения в нервнопсихическото развитие на детето.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.