×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Пчелен мед от манука

 

Пчелният мед има различни разновидности – акациев, липов, слънчогледов и още много други. Но чували ли сте за новозеландския мед от манука? Неговите лечебни качества са несравнимо по-добри от качествата на обикновения мед, поради което бива наричан „черно злато“ и „суперхрана“ – прозвища, абсолютно заслужени, имайки предвид невероятния му фармакологичен потенциал.

Произход

Медът от манука се използва предимно с медицинска цел. Добива се от нектара на едноименния храст Leptospermum Scoparium, който принадлежи към сем. Миртови (Myrtaceae) и расте в Нова Зеландия и Австралия.

Защо е уникален

Оригиналният новозеландски мед от манука притежава широк спектър ползи за здравето: стимулира имунната система, оказва противовъзпалителни ефекти, ускорява възстановяването при простуда и грип, действа силно антисептично, потиска развитието на бактерии в червата и подобрява храносмилането, тонизира.

Най-важното му предимство е, че притежава изключително мощна антибиотична активност и висока ефикасност срещу инфекции и техните усложнения.

Естествените антибиотични свойства на меда от манука се дължат на високите нива метилглиоксал (MGO) в състава му - съединение с мощни антибактериални ефекти, срещу което бактериите трудно развиват резистентност.

Колкото по-високо е съдържанието на метилглиоксал в меда, толкова по-висока е антибактериалната му активност.

MGO в меда от манука се получава от дихидроксиацетон (DHA) – компонент, присъстващ естествено в нектара от цветовете на манука. Пчелите преобразуват MGO от дихидроксиацетона – в кошера DHA претърпява т. нар. реакция на Maillard, която представлява набор от химически процеси, под чието въздействие DHA се преобразува в метилглиоксал.

Антибактериалните свойства на меда се дължат на водородния пероксид (прекис) в състава му. В нормалния трапезен мед активността на водородния пероксид се разпада, в резултат от което и антибактериалните му ползи се губят. Благодарение на MGO, медът от манука запазва антибактериалните си ефекти дори след разпадането на водородния прекис.

Ползи

Ежедневният прием на пчелен мед от манука води до значителни подобрения във функциите на имунната система, подпомага здравето на червата и устната кухина.

Изследванията показват, че унищожава бактериите, причинители на едни от най-разпространените инфекции, включително E.coli, стафилококи, както и метицилин резистентните Staphylococcus aureus (MRSA), причиняващи едни от най-трудно лечимите инфекции при хората и трудно повлияващи се от стандартните групи антибиотици.

Клинични проучвания върху хора установяват, че дневната доза мед от манука също толкова ефективно намалява зъбната плака и предотвратява развитието на гингивит, колкото популярната вода за уста.

Лабораторни проучвания показват, че медът от манука ефективно спира растежа на бактериите Campylobacter, които причиняват тежка диария, както и на някои микроорганизми от рода на Enterobacteriaceae бактериите като Enterobacter и Salmonella.

Допълнителни лабораторни тестове показват, че медът от манука е ефективен срещу варицелата и вируса на херпес зостер Varicella zoster.

Изключително ефективен е и когато се прилага локално върху кожата – при рани, включително такива вследствие на диабет, изгаряния, ухапвания от насекоми, херпес, псориазис, екзема, микоза, акне.

Manuкa doctor – над 100 години опит в производството на пчелен мед от манука

Manuka Doctor е частна семейна компания със седалище в Окланд, Нова Зеландия,  чиято дейност стартира преди век - през 1901 г.

Компанията е един от основните износители на истински новозеландски пчелен мед от манука, предлаган в цял свят.

Manuka Doctor притежава 60 000 пчелни кошера, разположени в Северния и Южния остров на повече от 11 000 хектара земя. 

Продуктите на Manuka doctor са с международно признато качество и гарантирани лечебни ефекти

  • Произвеждат се в Нова Зеландия, където биват сертифицирани от новозеландското правителство!
  • Преминали са през независими тестове, удостоверяващи, нивата на метилглиоксал (MGO) в състава им - числото, отбелязано на етикета на всеки продукт показва колко милиграма MGO се съдържа в 1 килограм мед!
  • Сертифицирани са с UMF - Unique Manuka Factor - уникалният манука фактор и скала за оценка, отразяваща концентрацията на MGО и потентността на меда във всеки продукт.
  • След прецизни лабораторни тестове, гарантиращи чистотата и автентичността на меда, продукти Manuka doctor се изнасят към Великобритания, където всяка партида се тества повторно в правителствена лаборатория в Йорк!
  • Тази уникална верига за доставка и проверка на качеството на меда е максимално надеждна, тъй като всички етапи от процеса – „от кошера до дома“, биват стриктно проследявани.
  • Компания Manuka doctor маркира всички правителствени стандарти на етикетите си, за да бъдете сигурни, че получавате истински, автентичен новозеландски мед от манука! 

Разгледайте продуктите на Manuka Doctor:

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.