×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

пълнени пиперки

Пиперките са сред най-полезните български зеленчуци. Приготвени пълнени, те представляват и част от нашата национална кухня. В кулинарията съществуват различни варианти и рецепти за това вкусно ястие, като то можете да бъде приготвено не само с кайма, но и с изцяло постни продукти. Същевременно, този растителен продукт е напълно подходящ за вашия нов план за здравословно хранене. Така че не му се чудете, а се настройте за готвене, защото сме ви приготвили няколко страхотни рецепти за тестване.


Класическа рецепта

В класическата рецепта за пълнени пиперки се използват сурови – по възможност пресни – чушки. В някои краища на България обаче те са мариновани. Но и в двата случая те са приготвят с една и съща смес, а именно комбинация от ориз и кайма. Към нея по желание можете да добавите и други зеленчуци. Подходящи са морковите, лукът, настъргани домати или доматен сок. Най-сложното в рецептата е приготвянето на плънката, като трикът тук е оризът да не се сготвя напълно, защото пълнените пиперки ще бъдат допълнително печени на фурна. Също така, важно е да не препълняте докрай чушката и да „прикачите“ нейните капачета по време на готвене. Така ще си спестите един от най-неприятните моменти на българската домакиня – да види цялата плънка от пиперките изсипана в тавата.


Приготвяне на чушки бюрек

Тази рецепта също е част от списъка с най-популярните видове пълнени чушки у нас. При нея е характерно използването на плънка от яйца и сирене. За по-хрупкав краен резултат, се приготвя и панировка. В нея се овалват чушките. Ястието най-често се пържи в сгорещена мазнина, но ако искате то да е по-здравословно, можете и да прибегнете до фурна. Във втория случай е добре да използвате хартия за печене, за да не изгубите приятния вкус на панировката, залепнала по тавата.  


Диетични пълнени пиперки

Ако сте в режим на отслабване, можете да замените част от съставките на предните две класически рецепти и да получите нискокалорично, но достатъчно засищащо глада и полезно ястие. В чушка бюрек използвайте обезсолена извара вместо сирене. В пълнените пиперки с кайма и ориз, заложете на черен или кафяв ориз, който обаче е добре да знаете, че се готви по-бавно.


Вкусни веган пълнени пиперки

Вегетарианците често приготвят класическите чушки с плънка само от ориз и зеленчуци. Те обаче не се отказват от специалната заливка с кисело мляко и яйце, която в по-течен вариант се превръща в страхотен сос. Ако не консумирате животински продукти обаче, можете да заложите на някоя от следните видове нетрадиционни плънки за печени чушки:

  • гръцки вариант с микс от тиквички, моркови и патладжани, които предварително са сотирани на тиган;

  • ориенталски вариант с булгур и пикантни подправки (ако стомахът ви го позволява);

  • вариант с плънка от елда и гъби.

А вие коя рецепта използвате у дома, когато на някого му се приядат чушки с плънка? 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Виктория Дичева
Виктория Дичева е юрист и маркетолог по професия, но автор по душа. Тя е дългогодишен копирайтър с огромен опит в писането на блог, уеб текстове, авторски материали и ревюта. През годините на своя професионален опит пише в различни ниши и сфери. Любими теми, по които работи с удоволствие, са здраве и красота, култура и грижи за детето. Самата тя е майка на момче, любител на природата, книгите и домашната кухня. Мечтае за простички, но ценни неща като щастие за своето семейство и да издаде своя собствена книга. Нещото, което винаги си пожелава наум, е здраве.
Продуктът беше успешно добавен в любими.