×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Полезни рецепти за свинско бонфиле


Свинско бонфиле е един от любимите хранителни продукти за почитателите на здравословната кухня, както и за тези, които са на режим – било то за покачване на мускулната маса, за отслабване или поради определен медицински проблем. Причината е, че свинското бонфиле е изключително крехко и нежно месо, но същевременно източник на качествен протеин. Този вид месо дава възможност за различни експерименти в кухнята. Същевременно, неговото приготвяне не е особено лесно и изисква прецизност и внимание, за да получите търсения съвършен вкус, а и за да се насладите на всички негови здравословни ползи.


Готвене на свинско бонфиле – тънкости

Предимството на това месо е, че се готви бързо. От друга страна, времето за неговата термична обработка, както и нейният метод, трябва да се прецизирани до най-малката подробност. Ако прекалите с печенето или пърженето, рискувате да получите твърде сухо месо в чинията си. Ето някои тънкости, с които е добре да се съобразите:

  • с цел запазване на соковете на месото, преди печене го запечатайте на тиган. За допълнителна гаранция, използвайте метода на овалване с брашно. В случай че не консумирате бяло брашно, заменете го с рожков или овесено;

  • най-добрият вкус на това месо се получава, когато предварително го мариновате. Добре е този процес да трае минимум 3 часа. Възможни са както сухи, така и маринати под формата на комбинация от киселина и мазнина;

  • приготвянето на свинско бонфиле на тиган трябва да е за не повече от 3 минути за всяка страна. Ако към ястието ще има сос, добавете още максимум 15 минути;

  • този тип месо е идеално и за рецепти с плънка. Поради своята крехкост и липса на мазнини, е добре в нея да присъстват млечни продукт или по-сочни зеленчуци. Чудесна идея са съчетанията от меки сирена, кисели краставички, варени моркови, маслини и сушени домати;

  • последно, но не по важност, за любителите на колбасите, които обаче избягват тези от магазина поради ниското си качество, могат да си приготвя свински деликатес от бонфиле. Варен, или опушен, и в двата случая бутът ще бъде идеален за закуска или за мезе с любимото питие вечер.


Предложение със свинско бонфиле от нашето меню за здравословно хранене

За финал ви предлагаме нашата рецепта за месо с гъби на фурна. Тя е бърза, лесна, изключително вкусна и най-вече – полезна:

  • необходими продукти: 600 свинско бонфиле, 200 грама печурки, 1 глава стар лук, 2-3 скилидки чесън, пресен сок от 1 лимон, розмарин, сол и черен пипер на вкус (ако консумирате млечни продукти, и 200 грама кашкавал);

  • мариноване: в сместа от лимоновия сок и сухите подправки месото кисне поне 3 часа;

  • начин на приготвяне: първо запечатваме месото на тиган за максимум 2 минути от всяка страна. След това, прехвърляме в тава, в която предварително на дъното сме наредили лука, нарязан на кръгчета. Върху месото нареждаме гъбите и чесъна, срязан на половинки, а след това поливаме всичко с малко мазнина и доливаме 100 мл топла водичка;

  • печене: около половин час в предварително загрята на 200 градуса фурна, като тавата е покрита с фолио. 10 минути, преди да извадите месото, го поръсете с кашкавал, докато се разтопи.

А вие как обичате да приготвяте свинско бонфиле у дома?

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Виктория Дичева
Виктория Дичева е юрист и маркетолог по професия, но автор по душа. Тя е дългогодишен копирайтър с огромен опит в писането на блог, уеб текстове, авторски материали и ревюта. През годините на своя професионален опит пише в различни ниши и сфери. Любими теми, по които работи с удоволствие, са здраве и красота, култура и грижи за детето. Самата тя е майка на момче, любител на природата, книгите и домашната кухня. Мечтае за простички, но ценни неща като щастие за своето семейство и да издаде своя собствена книга. Нещото, което винаги си пожелава наум, е здраве.
Продуктът беше успешно добавен в любими.