×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

целулит

Съвременните условия на живот повишават рисковите фактори, които влияят пряко както върху здравето, така и върху процесите на преждевременно стареене. Вредната храна, обездвижването, перманентния стрес, мръсния въздух, тютюнопушенето, прекомерната употреба на алкохол, повишеното UV облъчване допринасят за ускоряване на процесите на стареене и възникване на т. нар. „модерни болести“ ( целулит, затлъстяване, гръбначни изкривявания, дегенеративни заболявания, импотентност, стерилитет и други).

За забавяне на тези процеси способства  природосъобразният начин на живот в комбинация с ресурсите, осигурени от научно-техническия прогрес.

През последното десетилетие, с развитието на естетичната медицина се популяризира и ефективността на съвременната Spa &Wellness  концепция (SPA – здраве чрез водата; Wellness - приятно преживяване), която навлиза широко в ежедневието на съвременния човек и има за цел превенция от т. нар. „ модерни болести”, една от които е целулитът.  

История и определение на термина „Cellulite”

Исторически, научно обосновано доказателство е, че целулитът е естетична патология, възникнала в резултат на вътрешни мултифакторни и мултидисциплинарни патологични изменения в организма.

Терминът "целулит" се заражда във Франция през 1920 г., благодарение на интуицията на Алкуин и Павот, които съзират в този дефект възможност за заболяване, а малко по-късно Лагез го описва като подкожна болест, която се характеризира с интерстициални едеми и увеличение на мазнините.

През 1940 г. Ален описва целулита основно като липоедем с отсъствие на отоци в стъпалото, като подчертава широкото разпространение на метаболитно изменение поради венозно-лимфна недостатъчност. През 1972 г. Браун и Фалко говорят за преобладаващо съдово заболяване, като го описват като липолимфедем.

Накрая през 1976 г. известният експерт по лимфната система Реинхарес го описва като ендокринно-метаболитно заболяване с вторични проявления в съдовия венозно-лимфен сектор, но едва през 1978 г. Бинаци, а след това и Кури, може би най-големият експерт по микроциркулация наред с Мерлен, демонстрират хистологично микросъдовите изменения на заболяването и описват три големи групи: ЕДЕМ, ФИБРОЗА, СКЛЕРОЗА, от които той взема името ПЕФС"патология на panniculus edema fibro-sclerosis"

Какво е целулит

Деф. Целулит- херниация  (приклещване) на подкожната мастна тъкан в подкожната съединителна тъкан.

Целулитът може да се дефинира по следния начин: "неравностите на портокаловата кожа, които могат да са свързани с различни видове функционални (първоначално) и дегенеративни (в по-късен етап) изменения на дермално-хиподермалните тъкани, а оттам на мастната тъкан, съединителната тъкан, венозно-лимфната система, микроциркулационната система и интерстициалната матрица.

Причини за възникване на целулит - етиология на състоянието

 

Кои са предразполагащите фактори

  • Генетична предразположеност
  • Пол
  • Цвят на кожата
  • Телосложение
  • Хормонални нарушения
  • Неправилно хранене
  • Смущения в храносмилането
  • Чревна дисбиоза
  • Психосоматични нарушения
  • Сексуален живот
  • Начин на живот
  • Инфекции
  • Тютюнопушене
  • Естро-прогестеронови хормони

Тригер фактори: затлъстяване и наднормено тегло, употреба на хормони, анатомични нарушения, диетични нарушения.

 

Целулитогенни зони

Предилекционните места за целулитни образувания са бедрата, ханша, корема, вътрешната страна на коленете, прасците, мишницата, врата, брадичката.

Но, от целулит не са пощадени и останалите участъци от тялото, намираме го над и под бюста, гърба и т.н. Това се дължи на анатомо-хистологичните и физиологичните особености на женското тяло /по-големи и косо разположени адипоцити, повече ароматаза и a2 рецептори в адипоцитите и т.н./ Но, не по-малко е значението н факта, че тази част от тялото е най-малко обездвижена в ежедневието, което причинява намалена циркулация и оттичане /хипоксия на тъканите/, намален енергоразход /увеличена липогенеза/, снижена активност на b рецепторите /забавена липолиза/ и т.н. Следователно налице са всички фактори за нарастване на мастните депа и целулитните възли в тази област на женското тяло.

Патогенеза на целулита

Портокаловата кожа като проява на няколко патологични фактори:

  • понижение на артериалната микроциркулация (Temperature reduction);
  • увеличение на мастната тъкан и свободната вода (Lipoedema)
  • ендокринно-метаболитни изменения (Peripheral mesenchymal pathology);
  • увеличение в обема на лимфата (Venous-lymphatic oedema);
  • възпалителна фиброза на съединителните влакна (Connective tissue disease);
  • интерстициална гелификация (Interstice disease).

 

В прогресията на това състояние има поне 5 основни структури:

  • увеличение на подкожната мастна тъкан и свободната вода (Lipoedema);
  • увеличение на подкожната мастна тъкан и количеството на лимфната течност (Lipolymphoedema);
  • фиброза на съединителните влакна (Fibrous cellulite);
  • интерстициално изменение и и мастна дистрофия (Lipodystrophy);
  • увеличение на мастната тъкан (Adipose cellulite).

Превенция на целулит

Относно превенцията и лечението на целулита, като „модерна“ болест, съвременната Spa&Wellness концепция включва програми от Spa &Wellness процедури. Към тази природосъобразна система се използват различни природни ресурси като: минерална вода, етерични масла, билки, лечебна кал, вулканични  камъни, лед, както и източни философии и езотерични учения. 

Spa&Wellness процедурите влияят пряко върху здравето, работоспособността, самочувствието и естетичната визия  на човека. В тази връзка е създадена и иновацията т.нар. „ Луксозна SPA & Wellness Естетика”, която цели биостимулация и ревитализация на всички органи и системи на физическо, емоционално и енергийно ниво - „естетични и анти-ейджинг програми на ниво на гръбначен стълб, всички сетива и енергиен баланс”.

Самият метод включва визуална и апаратна диагностика както на тялото, така и на целулитните зони, а самите процедури се осъщестяват чрез приложение на методи и средства от природната, комплементарната и интегративна медицина (хиропрактика, сегментна масотерапия, термо, крио и кройтер апликации, индивидуално програмирани корективни кинезиологични упражнения, Wellness концепция за здравословно хранене, елементи от източно- азиатски практики, езотерични учения, информационна медицина и други) - „естетиката отвътре да личи и отвън”.  

Терапията с растителни екстракти също подпомага намаляването на целулита. Това са екстракти от билки с детоксикиращи и отводняващи свойства, които подобряват работата на лимфната система и насърчават естествения синтез на колаген. 

Nature’s Way предлага изцяло естествено решение – експресната антицелулитна програма Cellulite Control

Природосъобразната програма - Cellulite Control включва 3 продукти, съдържащи екстракти от готу кола, бодлив залист и див кестен. Комбинираният прием на екстрактите от тези билки стимулира процеса на възстановяване на кожата „отвътре“ и увеличава ефекта на Spa &Wellness процедурите и антицелулитните продукти за локална употреба.

Експресна антицелулитна програма
Билки срещу целулит

 

Ползи от Cellulite Control

  • подпомага дренажната функция на лимфната система да отстранява излишните течности и токсини от подкожните тъкани;
  • укрепва кръвоносните съдове и спомага за подобряване на кръвообращението, включително в областите с най-много целулит;
  • възпрепятства отлагането на мазнини в хиподермата;
  • стимулира естественото производство на колаген – най-важният за състоянието на кожата белтък;
  • допринася за поддържане на здрава, гладка и еластична кожа.  

Комбинацията от трите антицелулитни билки е откритие на световно известни д-р Пиер Дюкан. След дългогодишни проучвания той установява, че комбинираната терапия с екстракти от готу кола, бодлив залист и див кестен значително редуцира проявите на целулит по целулитогенните зони на тялото.

Cellulite Control включва три продукта, съдържащи екстракти от лечебните растения готу кола, бодлив залист и див кестен, които в симбиоза повлияват целулита отвътре.

Как се приема Cellulite Control

Сутрин: Готу кола – 1 капсула, Бодлив залист – 1 капсула, Див кестен – 1 капсула

Вечер: Готу кола – 1 капсула, Бодлив залист – 1 капсула, Див кестен – 1 капсула

Капсулите се приемат след хранене!

Искате ли да спечелите битката с целулита, вземете билковото трио Cellulite Control-експресна антицелулитна програма на Nature’s Way

Материалът подготви д-р Невенка Пановска, дм - „Луксозна SPA & Wellness Естетика / По авторска методика

Още информация по темата, предоставена от д-р Панковска - ТУК!


Може да направите безплатна онлайн консултация с д-р Пановска ето ТУК или като напишете коментар под статията.
Очакваме Вашите въпроси! 

Коментари (2)

    • Виолета
    • 2020-12-15 20:40:24
    Страхотна и много полезна статия! Д-р Пановска е невероятен професионалист, отдаден и доказан в работата си! Благодарим ти!
    • Десислава
    • 2020-12-16 13:21:20
    Страхотна статия! Има много полезна информмация, особено като е от такъв професионалист като д-р Пановска!

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.