×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Билка за простата


По-последни данни на медицинските експерти все повече мъже страдат от простатит. Навременно лечение на това състояние е от особено значение, защото може да намали риска от усложнения като еректилна дисфункция, импотентност и дори туморни образувания. Нещо повече – поради зачестяването на случаите с това заболяване лекарите алармират да се вземат на време превантивни мерки в подкрепа на простата, включително под формата на прием на определен тип билки.


Какво представлява простатата?

Това е вид жлеза, която буквално обгръща уретрата – каналът, служещ за извеждане на урината през мъжкия полов орган. Размерът й е приблизително колкото един орех. При наличие на проблем като простатит, например, най-често се стига до увеличаване на този размер. Тъй като простатната жлеза има за функция да контролира отделянето на урината от пикочния мехур, при смущения в нейната активност, настъпват и смущения в уринарната струйка, но също така и зачестяване на уринирането. Обикновено тези симптоми са признак на наличие на простатит.


Най-често срещаните проблеми, свързани с простата

Билки се препоръчват както при настъпил проблем, така и за превенция и профилактика. Важно е да се обърнем към тях навреме, за да можем да овладеем риска от по-сериозно заболяване. За съжаление, в много случаи проблемите настъпват без особено явни и осезаеми симптоми. Ето защо специалистите препоръчват на мъжете да вземат определен кръг от мерки за здрава простата след навършване на 30-годишна възраст. Възможните проблеми, които могат да настъпят с простатната жлеза се обособяват в следните групи:

  • уголемена простата. Това е най-често срещаното заболяване на простатната жлеза. Най-често то засяга мъже над 40-годишна възраст. Основните му симптоми се свеждат до намалено либидо, чести позиви за уриниране, нарушения в уринната струйка, преждевременна еякулация и други;

  • простатит. Противно на очакванията, то е характерно за по-млади мъже и по-конкретно за тези, които са в активна полово-репродуктивна възраст. По мнения на специалистите симптомите на простатит наподобяват тези на уголемената простата. Това сходство кара редица лекари да прилагат сходни билки за лечението на двете заболявания. Разликата между тях идва от там, че при простатит има задължително възпалителен процес, но не винаги се наблюдава увеличаване размера на простатната жлеза. При остро хронично възпаление се стига до симптоми като постоянно поддържане на повишена телесна температура, болки в гърба и дори болезнена еякулация;

  • туморни образувания в простатата. Тук е важно да отбележим, че те невинаги са злокачествени. Всъщност, много често става въпрос за доброкачествени образувания, които при навременно третиране не водят до сериозни рискове и увреждания. За съжаление, билки трудно могат да помогнат за тяхното премахване. От друга страна, с билки може да се постигне значително висока степен на превенция от туморни образувания. Така например, с термина хиперплазия се обозначава доброкачествено уголемяване на простата. Това състояние подлежи на лечение, но за целта трябва да се действа навреме и под строг лекарски контрол. 


Ефикасни билки за простатата


Подходящи билки и рецепти за заболяване на простатата

От древни времена се препоръчва билколечение на простатит и други проблеми, свързани с простатната жлеза. Билки могат да се приемат и под формата на профилактика – например, след операция на уголемена простатата – както и за превенция, особено ако пациентът е в рискова група или генетично предразположен към подобен тип заболяване. Добрата новина е, че природата е богата на множество растения, които притежават отлични свойства за подобряване функцията и целостта на тази част от мъжкото тяло. Редовният им прием води до нормализиране на уринирането, преодоляване на възникнало вече възпаление и поддържане на репродуктивната и половата активност. Като ефикасни срещу простатит и полезни билки специалистите определят следните лековити растителни тинктури:

  • гръмотрън. Тя е препоръчвана дори от добре познатия български лечител Петър Димков. В своите рецепти той много често включва гръмотрън за поддържането на здрава отделителна и полова система. По-конкретно, това растение има мощно противовъзпалително действие, но едновременно с това се препоръчва и при отоци. Следователно, то е еднакво ефикасно и при уголемена простата, и при простатит;

  • бабини зъби. Тази билка действа регулиращо върху мъжката полова система на хормонално ниво. Причината е, че тя стимулира естественото производство на тестостерон. Този хормон е жизненоважен за функционирането не само на половите органи, но и на целия организъм при мъжете. При спад в тестостерона е възможно да настъпят дори сериозни полови смущения, намалено либидо, но и да се стигне до уголемяване на простатната жлеза и хроничен простатит;

простата

  • котешка стъпка. Тази билка действа като естествен антибиотик при настъпила вирусна или бактериална инфекция на пикочните пътища. Освен това, тя спомага за регулиране функциите на простатната жлеза. Котешка стъпка често се препоръчва като мощно превантивно срещу доброкачествени и злокачествени образувания в мъжката пикочно-полова система. Растението подпомага и нормализиране на нормалните функции на простатата след операция или продължително лечение на простатит; 

  • коприва. Сред всички билки, препоръчвани в подкрепа на мъжкото здраве, това вероятно е единствената, която има регулираща функция за репродуктивната система и на двата пола. В действителност, копривата е еднакво полезна и за мъжете, и за жените по отношение на хормоналния баланс, либидото и половите органи. Що се касае до простатата, растението има регулиращо свойство. Тинктура от корен на коприва води до нормализиране размера на простатната жлеза. Едновременно с това, растението облекчава повечето видове симптоми при простатит – чести пориви за уриниране, нарушение в уринната струйка, болка при уриниране и други.


Природата е богата на множество билки, които могат да помогнат за основните заболявания, свързани с простатната жлеза – простатит, уголемяване на простата, хиперплазия и други. Използването им обаче задължително трябва да бъде предварително консултирано с медицинско лице.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Виктория Дичева
Виктория Дичева е юрист и маркетолог по професия, но автор по душа. Тя е дългогодишен копирайтър с огромен опит в писането на блог, уеб текстове, авторски материали и ревюта. През годините на своя професионален опит пише в различни ниши и сфери. Любими теми, по които работи с удоволствие, са здраве и красота, култура и грижи за детето. Самата тя е майка на момче, любител на природата, книгите и домашната кухня. Мечтае за простички, но ценни неща като щастие за своето семейство и да издаде своя собствена книга. Нещото, което винаги си пожелава наум, е здраве.
Продуктът беше успешно добавен в любими.