×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

подуване на краката


Подуване на краката не е рядко срещано явление сред съвременното общество. То може да е симптом за редица заболявания. Понякога причината за неговата поява може да е временна и да не се стигне до конкретна болест или усложнение. За целта обаче е необходимо да се вземат навременни мерки. Те, разбира се, трябва да са пряко съобразени с причинителя на дискомфорта в крайниците.


Най-често срещаните причини за подуване на краката

На първо място е важно да се установи, че този симптом може води до различна степен и тип болка, а също така да се локализира в почти всички зони на крайниците. Така например, е възможно отокът да се появи само в долната част, а именно по глезените и кокалчетата. В някои случаи се подуват само стъпалата. Нерядко се среща и явлението за възпаление в коляното, както и в сухожилията, което ако не бъде третиран може да засегне целия крайник. Какво обаче води до подобен синдром? Ето ги най-често срещаните причини за подуване на краката:

  • прием на определен вид медикаменти – обикновено става дума за такива, които регулират кръвното налягане или хормоните, както и различен вид кортикостероиди и антидепресанти;

  • при травма и инцидент;

  • в случай на затлъстяване, но също така и по време на бременност;

  • при залежаване, както и при липса на физическа активност на хората, които работят цял ден на стол;

  • венозна недостатъчност – характеризира се с придружаващ синдром под формата на мравучкане, както и риск от запушване на тромби;

  • инфекция – тя е особено опасна за хора с диабет, защото може да доведе до сериозни усложнения, като най-често е придружена са усещане за умора и крампи;

  • като симптом на разширени вени – традиционно се наблюдава и силна тежест в крайниците, както и изпъкване на засегналите вени, а в начална фаза на варикоза сърбеж и зачервяване на кожата;

  • наличие на заболяване в бъбреците или черния дроб;

  • и други.


Подходящо лечение за подуване на краката

Терапията на този здравословен проблем зависи пряко от неговата причина. Ето защо категоричен конкретен отговор на въпроса как се лекува подуване на краката няма. Първото нещо, което трябва да направите, е да се консултирате с вашия личен лекар. Той ще назначи изследвания и преглед при специалист – най-често кардиолог, но е възможно и посещение при ортопед или експерт по вътрешни болести. До тогава добри опции за облекчаване на болката при подуване на краката са:

  • разходки и засилване на физическата активност;

  • компреси;

  • лосиони и кремове срещу отоци и възпалителни процеси;

  • стоене в поза с вдигнати крайници, опрени на стената;

  • масажи.

Съветът ни е по никакъв повод да не прибягвате до самолечение на проблема, свързан с подуване на краката. Правилна терапия може да назначи единствено и само медицинско лице.  

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Виктория Дичева
Виктория Дичева е юрист и маркетолог по професия, но автор по душа. Тя е дългогодишен копирайтър с огромен опит в писането на блог, уеб текстове, авторски материали и ревюта. През годините на своя професионален опит пише в различни ниши и сфери. Любими теми, по които работи с удоволствие, са здраве и красота, култура и грижи за детето. Самата тя е майка на момче, любител на природата, книгите и домашната кухня. Мечтае за простички, но ценни неща като щастие за своето семейство и да издаде своя собствена книга. Нещото, което винаги си пожелава наум, е здраве.
Продуктът беше успешно добавен в любими.