×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.


д-р Здравка Демерджиева, дерматолог, разказва за изключителните ползи от Омега-7 и маслото от Ракитник

Д-р Демерджиева, различна ли е Омега7 мастна киселина от останалите мастни киселини 3, 6 и 9?

Омега 7 е полиненаситена мастна киселина, която се съдържа в кожата, космите и ноктите. Тя има много силен антиоксидантен ефект. Прави кожата да изглежда по-красива. Стопира остаряването на кожата, както и интензивния косопад.

Вярно ли е, че Омега 7 има отношение към покочо-половата и храносмилателните системи?

Да, Омега 7 укрепва клетъчните мембраните и лигавиците, стимулира нормалната, физиологична секреция на лигавиците, и по-този начин ги прави по-устойчиви към вредителите, които ни заобикалят, както и към стреса, на който ежедневно сме подложени. Замърсяването на околната среда сериозно уврежда кожата и лигавиците. Омега 3, 6, 7 и 9 ни правят по-устойчиви на тези вредни влияния.

Омега 7 съдържа ли се в организма на човека?

Когато кожата ни е нормална, Омега 7 се синтезира в известни количества, които намаляват с възрастта. Затова е важно да се приема допълнително, за да се възстанови нейната концентрация и количество. Но когато кожата е увредена (атопичен дерматит, псориазис и изобщо заболявания, които увреждат кератопоезата –нарушения в горния рогов слой на кожата), тя става суха, много лесно атакуема от вредните фактори на околната среда, от бактерии, вируси и гъбички. Есенциалните мастни киселини ни помагат много по-лесно да се справим с тези заболявания.

Кои са най-богатите източници на Омега 7?

Основно това са две групи: от растителен и животински произход. В най-висока концентрация Омега 7 се открива в растението ракитник. То се среща най-често в Тибет и Индия. Използвало се е в древната Източна медицина. Мастните киселини се извличат от плодовете на ракитника чрез студенопресоване, като по този начин се съхраняват всичките му целебни свойства. 40% от съдържимото на растението е Омега 7.

За какво е полезно маслото от Ракитник?

Възстановява жизнените функции на кожата, на лигавиците, на гастроентестиналния тракт. Забавя оформянето на гастрити и язви, като блокира развитието на ерозии. Маслото от ракитник не би могло да се използва като самостоятелно лечение, но в комбинация с останалите средства, много по-бързо се постига възстановяване на лигавицата. То е много мощен антиоксидант, а без защитни антиоксидантни средства в организма ставаме много податливи на рак.

В маслото от ракитник се съдържат витамини Е, А, С, В. Богато е на бетакеротен. Това са мастноразтворими витамини, от които организмът има вопиюща нужда.

Прочетох някъде, че маслото от ракитник е най-близко по състав до състава на човешката кожа.

Точно така. Това е съставът на водно-липидната мантия.

Под каква форма е най-добре да се приема маслото от ракитник, което е богато на Омега-7?

Маслото от ракитник може да приема перорално, под формата на капсули, или да се маже директно върху кожата.

На българския пазар се предлага уникален продукт, който съдържа масло от ракитник. Какви са предимствата на Брилиант Лук?

Брилиант Лук (Brilliant Look) забавя процесите на стареене на кожата, уплътнява нейната текстура, прави я по-млада. Освен това добавя лъскавина към косъма, подобрява неговата еластичност и стопира процесите на косопад.

При какви случаи бихте го препоръчали?

На първо място като профилактика при забавяне на всички процеси на стареене. Брилиант Лук е мощен антиоксидант, който би стопирал или намалил в значителна степен образуването на ракови клетки в организма, тъй като успешно се бори със свободните радикали в човешкия организъм. Антиоксидантното му действие блокира развитието на ракови клетки. Както вече споменах, маслото от ракитник прави кожата по-плътна, по-устойчива и подмладена. Косата става по-лъскава и еластична. Ноктите по-здрави.

Бих препоръчала Брилиант Лук и в случаи на влагалищна сухота при жени – постменопазуални, както и при хора, страдащи от атопичен дерматит, псориазис или ихтиози. Това са дерматози, свързани със суха кожа и при приемането на Брилиант Лук тези процеси ще бъдат овладяни.

 

Вижте интервю по темата с д-р Демерджиева в предаването „На кафе“ по Нова ТВ




д-р Здравка Демерджиева, д.м. е носител на Награда на X-та Юбилейна национална конференция на ОПЛ и педиатри с международно участие, както и на Награда за постерна сесия на EADV - Rhodos за 2002 г.


Началник отделение "Дерматология и венерология" в МБАЛ "Токуда Болница София".


 

 




Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.