×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Ябълков оцет на капсули


Вероятно сте чували за високоефективната диета за отслабване с ябълков оцет?
По данни на Harvard Health¹, тя е най-търсената здравна тема в Google през 2017 г., но е актуална и днес, когато все повече хора търсят естествени решения срещу наднорменото тегло и здравословните проблеми, които го съпътстват.

Всъщност, ябълковият оцет се използва като лечебно средство от векове. Според WVU, употребата му датира от 5000 г. пр. н. е., когато вавилонците са правели оцет от плодовете на финиковата палма (Phoenix) и от 400 г. пр. н. е., когато бащата на съвременната медицина в Древна Гърция започва да използва ябълковия оцет срещу простуда.²

 

Какво представлява? 

Ябълковият оцет е натурален продукт от ябълков сок, който е преминал през процес на двойна ферментация. В началния му етап, ябълките ферментират и под въздействие на дрождите, захарите в сока се преобразуват в алкохол. След това естествените бактерии ферментират алкохола и под тяхно въздействие, той се превръща в оцетна киселина.³ Именно оцетната киселина е субстанцията, която придава на ябълковия оцет неговата силна миризма и кисел вкус.

След процеса на ферментацията се образуват мътни нишки – това е т. нар. „майка“, която се състои от протеини, ензими, бактерии и дрожди. Само нефилтрираният оцет съдържа „майка“ – счита се, че той осигурява по-значими ползи за здравето от филтрирания. 

 

Какви полезни компоненти съдържа

Някои от най-ценните компоненти в състава на ябълковия оцет, са пектин, витамини В1, В2 и В6, биотин, фолиева киселина, ниацин и пантотенова киселина, витамин С, калий, калций, полифеноли и аминокиселини.⁴

 

Лечение с ябълков оцет - как можете да го приемате?

1-2 супени лъжици дневно, разтворени в чаша вода – здравните експерти съветват да го консумирате умерено (не повече от посочената доза) и винаги разреден. В противен случай, има риск от поява на храносмилателни проблеми – раздразнения на стомашната лигавица, киселинен рефлукс, гадене и др.5 В тази си форма, ябълковият оцет може да се използва и като подправка към различни дресинги, салати и ястия – смесен с храната, въздействието му върху стомаха и зъбния емайл няма да бъде толкова агресивно.

Диетични добавки – предлага се и под формата на капсули, таблетки, прах и желирани таблетки, съдържащи ябълков концентрат, подложен на ферментация и изсушаване до прахообразен продукт. Диетичните добавки с ябълков оцет са по-подходящ вариант при наличие на стомашни неразположения, хронични бъбречни заболявания, както и увреден зъбен емайл, прекомерна чувствителност на зъбите и склонност към образуване на кариес. 

 

Ябълков оцет за пречистване

Основни ползи 

  • Има апетитопотискащо действие. 
  • Ускорява метаболизма.
  • Ценен профилактикум срещу затлъстяване и омазнен черен дроб.
  • Съдейства за контрола на теглото – в комбинация със здравословна диета и калориен прием, съобразен с индивидуалния начин на живот, допринася за намаляване на излишните килограми, без опасност от странични ефекти.
  • Подпомага храносмилателния процес.
  • Регулира нивата на глюкозата при диабет – отлично допълнение към режима на страдащите от „захарна болест“, изключително подходящ при инсулинова резистентност и метаболитен синдром.
  • Понижава нивата на „лошия“ холестерол и триглицеридите.
  • Намалява натрупването на мазнини в коремната област и други критични зони.
  • Подобрява състоянието на кожата при възпалителни състояния.

 

Предложения от Revita

Висок клас продукти с ябълков оцет капсули за отслабване от Natural Factors

 

Ябълков оцет, 500 mg, 90 капсули

 

Източник и химичен състав

Представлява плодов концентрат от домашната ябълка (Malus domestica), подложен на ферментация и изсушаване до прахообразен продукт.

Съдържа оцетна киселина, полифеноли, аскорбинова киселина (витамин С), ябълчена, янтарна и лимонена киселина, пектин и малки количества минерали.

 

С какви цели и при кои състояния се препоръчва употребата му:

  • редукция на апетита и теглото;
  • облекчаване на инсулиновата резистентност и метаболитния синдром;
  • помощно средство при неинсулинозависим захарен диабет и дислипидемия;
  • превенция на затлъстяването и неалкохолната чернодробна болест;
  • поддържане на здравословна чревна микрофлора чрез ограничаване развитието на патогени.

 

Какви ползи осигурява

  • Забавя изпразването на стомаха и предизвиква чувство за ситост, което води до намаляване количеството на приетата храна и намален калориен прием.
  • Намалява липогенезата и засилва липолизата, проявява липидо- и холестеролоснижаващи свойства.
  • Намалява натрупването на мазнини в коремната област.
  • Нормализира храносмилането.
  • Потиска чернодробната продукция на глюкоза и оптимизира усвояването й от клетките.  
  • Има хипогликемично (понижаващо кръвно-захарните нива) действие.
  • Стимулира изхвърлянето на жлъчни киселини с изпражненията.
  • Активира аденозин монофосфат-активируемата протеин киназа (AMPK) в черния дроб, която от своя страна потиска синтеза на холестерол, триглицериди и мастни киселини.

 

Ябълков оцет 500 mg + Хром пиколинат 250  µg, 90 капсули

 

Източник и химичен състав

Представлява плодов концентрат от домашната ябълка (Malus domestica), подложен на ферментация и сушене + хромена сол на пиколиновата (пиридин-2-карбоксилната киселина).

Съдържа оцетна, ябълчена, янтарна и аскорбинова киселина, фенолни съединения, пектини и хром.

 

С какви цели и при кои състояния се препоръчва употребата му?

Продуктът е особено подходящ при инсулинова резистентност, метаболитен синдром, захарен диабет от тип II, затлъстяване и дислипидемия.

  • Регулира апетита.
  • Осигурява антиоксидантна защита.
  • Понижава нивата на кръвната захар и холестерола.
  • Коригира хромения дефицит и активира глюкозния метаболизъм.
  • Намалява натрупването на висцерални мазнини. 

 

Ползите от ябълковия оцет в този продукт на Natural Factors, са допълнени от ефектите на микроелемента хром, който играе жизненоважна роля за липидния и въглехидратния метаболизъм.

 

Хром – механизъм на действие

  • Увеличава чувствителността на клетките към инсулина чрез свързването си към олигопептид, наречен хромодулин. Така образуваният комплекс активира тирозин киназната активност на инсулиновия рецептор, чрез която се стимулира разграждането на глюкозата до вода и въглероден диоксид, или тя се включва в състава на липидите.
  • Спомага за понижаване на глюкозата на гладно и на гликирания хемоглобин при редовен прием.
  • Намалява желанието за богати на въглехидрати храни.
  • Чрез активацията на AMPK, спомага за ускореното усвояване на глюкозата от клетките и до понижаване на нивата ѝ в кръвта.

 

Източници на информацията:

1.Apple cider vinegar diet: Does it really work? | Harvard Health Publishing

https://www.health.harvard.edu/blog/apple-cider-vinegar-diet-does-it-really-work-2018042513703

2. Apple cider vinegar myths & facts | Extension Service

https://extension.wvu.edu/food-health/cooking/apple-cider-vinegar-myths-facts

3.Apple cider vinegar | WebMD

https://www.webmd.com/diet/apple-cider-vinegar-and-your-health#1

4.20 Benefits of drinking apple cider vinegar | MedicineNet

https://www.medicinenet.com/20_benefits_of_drinking_apple_cider_vinegar/article.htm

5.Is Apple Cider Vinegar Good for You | Houston Methodist

https://www.houstonmethodist.org/blog/articles/2023/mar/is-apple-cider-vinegar-good-for-you/ 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.