×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Гръмотрън


Гръмотрън е сравнително популярна билка в съвременната фармакология. Тя намира широко приложение в редица медицински области. Нейните терапевтични ползи са високо ценени от далечни времена. Съществено за растението е, че притежава лечебни свойства за различни органи и системи от такива в човешкото тяло. В следващите редове ще ви запознаем с билката в детайли и ще ви разясним за какво помага. 


Какво представлява гръмотрън?

Гръмотрън е растение, подобно на храст. То има близо 70 разновидности, като повечето от тях имат положително действие върху човешкото здраве. В България са налични 7 от тези разновидности. Най-често за терапевтични нужди се използват следните части на растението: семена, корени и листа. Те разполагат със сложен химичен състав, в който присъстват важни вещества и съединения като полезни гликозиди, минерали – калий и калций – както и лечебни етерични масла. В миналото народните лечители са използвали гръмотрън под формата на обикновен чай или като компреси. Днес обаче, се предлагат и тинктура, таблетки и капсули с органичен екстракт от билката. 


Популярни медицински приложения на билката гръмотрън

Гръмотрън може да подпомогне лечението на редица заболявания и клинични състояния, но също така да се приема с цел превенция или профилактика. Тази билка има мощно противовъзпалително, диуретично и кръвоспиращо действие. До известна степен тя има и възстановяващи свойства, тъй като по мнения на дерматолози би могла да помогне за редица кожни раздразнения като лезии и екземи. А това са най-силно ценените лечебни свойства на растението:

  • в подкрепа на бъбреците и отделителната система. Тази билка помага при задържане на вода, при терапия срещу цистит и проблеми, свързани с пикочния мехур. Тя намира приложение и за редица заболявания на бъбреците;

  • за здрава и силна простата. Екстрактът може да се приема както профилактично след достигане на определена възраст, за да се предотврати уголемяване, възпаление или туморни образувания в простатата;

  • при възпалителни състояния. Растението се препоръчва за лечение на редица ревматоидни заболявания. Също така, тя може да намали симптомите и да ускори резултатите от терапията при подагра. Билката има и успокояващо действие при шипове;

  • сърдечно-съдови нарушения. В много медицински трудове се споделят мнения и, че гръмотрън може да ви избави от досадните хемороиди и разширените вени. Тъй като билката има кръвоспиращо и болкоуспокояващо действие, тя намалява симптоматиката при тези състояния и подпомага назначената конвенционална терапия. Това свойство на растението нерядко се прилага и в терапията при обилна менструация и дори сериозни маточни кръвотечения, включително в следствие на климакс. В допълнение, някои медицински експерти препоръчват екстракта и при сърдечна недостатъчност поради факта, че тя има общо укрепващо действие върху сърдечния мускул;

  • като противогъбично средство. Научните изследвания показват, че растението има блокиращо действие върху развитието и разпространението на множество гъбични патогени;

  • за общо укрепване на организма. Това растение действа тонизиращо и прочистващо на тялото. Това му свойство се дължи на богатия запас от антиоксиданти в екстракта на неговите корени. Билката забавя стареенето и предпазва клетките от оксидиране и увреждане. С нея е удачно да се правят сезонни детокс програми. 


Гръмотрън ползи


Вярно ли е, че растението помага за отслабване?

Да, напълно вярно е. От една страна диуретичното й действие води до отводняване и изкарване на всички излишни течности от организма. От друга страна обаче, тази билка действа и нормализиращо върху апетита. На практика, с гръмотрън можете да се справите с така наречения емоционален глад. Много съвременни диетолози препоръчват екстракт от растението и с цел ускоряване на метаболизма. Билката спомага не само за по-бързото горене на мазнини, но и за нормалното усвояване на полезните хранителни вещества от храната, която консумиране. Изключително популярна е комбинацията от гръмотрън, мента и джиндфижил за поддържане на стройна фигура и нормално телесно тегло. Този микс е идеален и за наднормено тегло.


Помага ли за високо кръвно?

Тук също отговорът е категоричен и положителен. Още от древни времена гръмотрън е служил като естествено понижаващо артериалното кръвно налягане средство. Растението има свойството не само да намали кръвното спорадично и инцидентно, но и да го регулира с дълготраен ефект в бъдеще. Редовната употреба на този билков чай може да ви помогне по естествен път да контролирате хипертонията.


Гръмотрън при безплодие

Скорошни проучвания в областта на женския фертилитет дават обнадеждаващи резултати относно редовния прием на растението. Такива започват да се провеждат, след като бива доказано, че екстрактът успешно преборва бяло течение и някои гинекологични заболявания при жените. Оказва се обаче, че екстракт от тази билка може значително да повиши възможността за зачеване. В редица научни проучвания се говори, че растението има благоприятно приложение дори при диагностицирано безплодие при жените. Причината е, че гръмотрън има общо тонизиращо и възстановяващо действие върху женската репродуктивна система.

Билки гръмотрън


Гръмотрън – противопоказания и странични ефекти

В общи линии билката е сравнително безопасна. Тя не може да причини интоксикация, когато е приемана в нормални дози и под медицинско наблюдение. Все пак, възможно е растението да предизвика алергична реакция в следствие на индивидуална непоносимост. Съществуват и няколко специфични противопоказания за прием на гръмотрън. Билката не бива да се употребява от пациенти, които имат проблеми със съсирването на кръвта.

Що се касае до страничните ефекти на растението, такива могат да настъпят главно в следствие на предозиране. Те са свързани главно с временно стомашно неразположение и в редки случаи зачервяване на кожата.  

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Виктория Дичева
Виктория Дичева е юрист и маркетолог по професия, но автор по душа. Тя е дългогодишен копирайтър с огромен опит в писането на блог, уеб текстове, авторски материали и ревюта. През годините на своя професионален опит пише в различни ниши и сфери. Любими теми, по които работи с удоволствие, са здраве и красота, култура и грижи за детето. Самата тя е майка на момче, любител на природата, книгите и домашната кухня. Мечтае за простички, но ценни неща като щастие за своето семейство и да издаде своя собствена книга. Нещото, което винаги си пожелава наум, е здраве.
Продуктът беше успешно добавен в любими.