×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.


Тази методика е разработена от американския лекар Питър Д'Адамо, според когото усвояването на храната и ефективността на нейното използване от организма са пряко свързани с генетичните особености на човека и по-конкретно с неговата кръвна група. За да осигури нормална работа на своята храносмилателна система всеки човек трябва да консумира онези продукти, които съответстват на кръвната му група, или с други думи да се храни така, както в древността са се хранили предците му. Според д-р Д'Адамо, изключването от дневното меню на храните несъответстващи на конкретната кръвна група, улеснява работата на храносмилателния тракт, понижава количеството на натрупаните шлаки в организма, подобрява работата на вътрешните органи и стимулира отслабването.

Кръвна група 0

Това е най-древната и най-разпространената генетична група. Хората с нулева кръвна група са „месоядни". Те имат свръхактивна имунна система и високо ниво на стомашни киселини, които им позволяват да преработват по-бързо животинските протеини.

Полезни продукти

Чисто месо (овнешко, говеждо), пъстървови риби, треска, щука, зехтин, гръцки орехи, тиквени семки, цвекло, смокини.

Продукти, употребата на които трябва да бъде ограничена

Млечни продукти, сирене, кашкавал, извара, мазно месо (особено свинско), макарони и други тестени продукти, картофи, цитрусови плодове, пъпеш, авокадо, царевично и фъстъчено масло, маслини.

Продукти, провокиращи увеличаване на теглото

Пшеница, царевица, боб, фасул, зеле, карфиол.

Продукти, стимулиращи отслабването

Червено месо, дроб, морски дарове.

Кръвна група А

Кръвна група А е свързана с развитието на земеделието. За представителите й е препоръчително вегетарианското хранене.

Хората с кръвна група А имат чувствителна храносмилателна система и по-ниско ниво на стомашни киселини. Те трябва да консумират екологично чисти, натурални храни и да изключат месото от дневното си меню.

Полезни продукти

Морски дарове (в умерени количества), соя, боб, фасул, елда, ориз, артишок, растителни масла, зеленчуци и ананас.

Продукти, употребата на които трябва да бъде ограничена

Пшеничен хляб, картофи, кайсия, червена боровинка, кетчуп, майонеза и месо.

Продукти, провокиращи увеличаване на теглото

Месо, млечни продукти, фасул, пшеница.

Продукти, стимулиращи отслабването

Растителни масла, соеви продукти, зеленчуци, ананас.

Кръвна група В

Появата на тази кръвна група е свързана с миграцията на древните племена към по-студени територии със суров климат. Представителите на кръвна група В имат силна имунна система, което им позволява да консумират значително по-разнообразна храна в сравнение с първите две групи.

Полезни продукти

Агнешко и заешко месо, риба (скумрия, треска, калкан), козе сирене, зехтин, овес, ориз, магданоз, ананас, синя слива.

Продукти, употребата на които трябва да бъде ограничена

Гъше, пилешко, говеждо и свинско месо, скариди, аншоа, омар, змиорка, слънчогледово, фъстъчено и царевично масло, ръжен хляб, домати.

Продукти, провокиращи увеличаване на теглото

Царевица, леща, фъстъци, сусам.

Продукти, стимулиращи отслабването

Червено месо, дроб, обезмаслени млечни продукти, зелени зеленчуци, яйца.

Кръвна група АВ

Това е най-новата генетична група, комбинация от кръвни групи А и В. От тук идва и названието на представителите на тази група - „новите хора".

Хората с кръвна група АВ реагират бързо на измененията в околната среда и в храненето и притежават „толерантна" храносмилателна система. Основата на тяхното меню трябва да съставят обезмаслените млечни продукти, агнешкото и еленското месо, плодовете и зеленчуците.

Полезни продукти

Агнешко и пуешко месо, риба (треска, скумрия), кисело мляко, овес, пшеничен хляб, зеле, червена боровинка, ананас.

Продукти, употребата на които трябва да бъде ограничена.

Патешко и говеждо месо, бекон, сьомга, калкан, зехтин, тиквени семки, сусам, боб, фасул, репички, авокадо, банани.

Продукти, провокиращи увеличаване на теглото

Червено месо, фасул, царевица, пшеница.

Продукти, стимулиращи отслабването

Соя, млечни продукти, зелени зеленчуци, ананас.

*Забележка! Хората страдащи от хронични заболявания трябва да се консултират с лекар преди да променят начина си на хранене.

Гореописаните продукти са характерни за различните кръвни групи, но всеки конкретен човек има свои индивидуални особености. Теорията на д-р Питър Д'Адамо е оспорвана и все още не е научно доказана.

Коментари (2)

    • Ник
    • 2012-05-31 10:44:18
    Дрън-дрън. Как точно това каква ти е кръвната група влияе изобщо на нещо друго в тялото ти, ОСВЕН каква ти е кръвната група?!
    • Ревита
    • 2012-05-31 11:06:07
    Здравейте, Храненето според кръвната група се основава на дългогодишни проучвания и наблюдения. Има много информация в интернет по въпроса. Най-общо казано, всяка кръвна група има определен метаболизъм , който изисква определи витамини и минерали. Точно поради тази причина една и съща храна е полезна за един човек и отрова за друг. Хубав ден, Соня Атанасова www.revita.bg

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.