×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Зелената родопска и черна хума е известна от древността с лечебните си свойства. За тях се носят легенди от стари времена. Уникалността на зелената и черна родопска глина се дължи най-вече на елемента иридий. Той не е със земен произход и е високорадиоактивен. Изследвания показват, че в хумата не се съдържат микроорганизми.

Колкото повече глината приема слънчевите лъчи, толкова повече нейната радиоактивна енергия се увеличава. Този факт се обяснява с това, че по този начин глината си набавя това, от което е била лишена при отделянето от Слънчевата система и натрупването в земните слоеве.

С какво е полезна зелената родопска глина?

Радиоактивното вещество, на което хумата е богата, е напълно безопасно за човешкия организъм и може да се използва без притеснение. Научно е доказано нейното антибактериално действие. Известен факт е, че египтяните са я ползвали при мумифициране.

Когато атакува и унищожава микроорганизмите, глината не разрушава клетките, а ги възстановява и им дава нов живот. Има положително въздействие върху злокачествените и доброкачествените тумори. Повлиява добре и болните от язва.

Най-ценното качество на глината е да премахва болката, затова е препоръчително да се използва при главоболие, болки в гърба, подуване, абцеси, отравяния...Прочиства организма от шлаки, отрови, течности, микроорганизми. Действа противовъзпалително. При вътрешен прием, хумата отстранява вредните микроорганизми и негативното им влияние върху човешкия организъм. Притежава свойството да балансира биоенергетичното поле.

Външна употреба на зелената родопска глина

1. Лапа: нанася се плътен слой глина под формата на каша върху парче плат, сгънато на четири. Налага се върху проблемния участък.

2. Превръзка: плат, потопен в глинена вода.

3. Под формата на глинена вода или кална баня.

4. Фрикции с глинена вода.

 

Начин на приготвяне

Хумата се изсушава, като се поставя в стъклени буркани и се държи на слънце. След това, натрошената глина се залива с вода в глинен, дървен или стъклен съд. Престоява няколко часа. През това време тя набъбва до консистенция, подобна на пластелин. Разбърква се с дървени прибори. Може да се добавя вода, по желание. Може да престои много дълго време, без да се нарушат лечебните й характеристики.

 

Лапи от глина. Плат от памук се сгъва на четири. Полага се дебел и плътен слой глина (поне два сантиметра). Лапата се увива във вълнен плат. След като я използвате, лапата се изхвърля, защото е токсична. За да има ефект, трябва да поставяте лапи на проблемния участък 2-3 пъти на ден.

Против главоболие. Поставете лапата на тила, челото или очите. Може да я поставите последователно върху тези участъци, но не и едновременно!

Болки в гърба. Поставя се лента с широчина около 15-20 см.

Болки в крайниците. Поставя се върху болното място, но не и върху прасците и глезените!

При лечение на тумори, разширени вени, вътрешни язви трябва да се поставят 5-6 лапи на ден и да се спазва вегетариански хранителен режим.

 

Зелена родопска хума за красота

Глината е ефикасно средство за красива и здрава кожа, заличава бръчките. За целта лицето трябва да се измива с глинена вода. Добре е да правите и маски. Намазвате лицето, чакате десетина минути и след това се измивате с леки движения. След това се намазвате с лимонов сок. Вместо вода, може да отмиете хумата с отвара от лайка. Ако кожата ви е суха – намажете се със зехтин.

Родопската глина прави косата по-здрава, премахва пърхута.

 

Вътрешна употреба на родопска зелена глина.

След като сте изсушили хумата на слънце, се разточва с точилка или друг подходящ уред (не трябва да е метален). Пресява се и отново се оставя на слънце. В половин чаша вода се добавя една супена лъжица хума, разбърква се, докато се разтвори. Пие се бавно, на три пъти, два часа преди или след хранене. Пие се 21 дни, след това се почива до края на следващия месец. Не трябва да се комбинира с други терапии. Вътрешният прием на глина ще подпомогне функцията на стомашно-чревния тракт и ще достави на организма нужните за правилното функциониране на организма соли и микроелементи. Хумата се пие и при подагра, артеросклероза, диабет, кожни проблеми, заболявания на кръвта, черния дроб, жлъчката и бъбреците. При отравяне се пие в по-големи количества.

Автор: д-р инж. Иван Иванов

Източник: bilki.bg

Коментари (8)

    • Ина
    • 2013-11-14 12:53:05
    Здравейте! Интересува ме - има ли проблем приемането на зелена хума (орално) успоредно с прием на противозачатъчни (2 хормона). Предварително благодаря за бърз отговор!
    • д-р Аелита Петрова
    • 2013-11-15 17:31:12
    Здравейте, Няма научни изследвания, които да показват убедително, че хумата не влияе на усвояването на медикаментите. А за сигурен противозачатъчен ефект се нуждаете от цялостното усвояване на двата хормона в съответните пропорции. Не ви препоръчвам да ги приемате заедно, но потърсете и второ мнение. д-р Аелита Петрова лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център
    • Ина
    • 2013-11-16 07:58:34
    Благодаря за отговора!
    • sonq
    • 2013-11-18 17:30:58
    Здравейте!Искам да попитам, дали има някакви противопоказания за вътрешното приемане на зелена хума и заболявания, при които също не е удачен вътрешният и прием;както и дали има взаимодействия с лекарства, т.к. повечето хора приемат такива? Благодаря предварително за отговорът ви !
    • д-р Аелита Петрова
    • 2013-11-20 16:57:56
    Здравейте, При употреба на хума не трябва да се пие алкохол, да се яде месо и по възможност да не се съпътства с употреба на медикаменти, тъй като може да повлияе на тяхното усвояване. Не е подходяща за хора с хронични болести, които имат терапия, която не бива да се прекъсва. д-р Аелита Петрова лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център
    • Гери
    • 2014-05-28 14:56:06
    "Хумата се пие и при подагра, артеросклероза, диабет, кожни проблеми, заболявания на кръвта, черния дроб, жлъчката и бъбреците." , а също така казвате ,че не трябва да се комбинира с други терапии?!? При повечето от изброените заболявания определено има вече терапия ,значи не може да се използва при тези заболявания,или???Моля пояснете!!!!
    • Sonia
    • 2014-05-28 15:15:18
    Здравейте, Статията ни е предоставена от наш партньор, в края на статията е посочен източника. За по-подробна информация, моля обърнете се към него. Съжаляваме, че не можем да сме Ви полезни. Хубав ден, Соня Атанасова www.revita.bg
    • Радка минчева
    • 2017-01-21 08:34:35
    През зимата слънцето е по оскъдно, може ли глината да се пече във фурна?

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.