×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Креатин монохидратът е синтетична форма на креатин. Тя е една от най-добре изследваните добавки в диетата на спортистите. По естествен път креатинът се произвежда в черния дроб, бъбреците и панкреаса и се използва за увеличаване силата на мускулите и за стимулиране на мускулния растеж. Той се среща в мускулите, сърцето и мозъчната тъкан и е естествено производно на аминокиселините аргинин, метионин и глицин.

Креатинът е добре позната в спорта добавка, която се използва за подобряване на физическата издръжливост. Обзор на клиничните изследвания показва превъзходство на научните доказателства, че добавките с креатин могат да се окажат ефективни при физическо натоварване.

Креатинът се произвежда в черния дроб от метилирането на гуанидинацетата с помощта на аденозил метионина, донор на метил. Креатинът може да бъде доставен и чрез храната, основно чрез месото или рибата, които съдържат около 4-5 грама креатин на килограм. След неговия биосинтез, креатинът бързо се пренася до мускулите, сърцето, мозъка и други тъкани. По-голяма част от него се превръща в тези тъкани във фосфокреатин (креатин фосфат), който представлява основната форма за съхранение на енергия в тялото.

Креатинът увеличава запасите от аденозин трифосфат (АТР) чрез доставянето на фосфатен йон. Когато нуждите от енергия са високи, креатин фосфатът помага на аденозин дифосфата да произведе аденозин трифосфат, който регулира мускулните контракции и производството на протеин. Тази реакция е обратима. Фосфатът от АТР може да се превърне обратно в креатин, като се образува креатин фосфат в помощта на креатин фосфокиназата. Фосфокреатинът се съхранява в мускулите за бъдеща употреба. При необходимост фосфокреатинът по-късно може да се свърже с аденозин дифосфата и да образува АТР.

Въздействието на креатина върху АТР е жизненоважно за всички метаболитни дейности – особено при спортове като вдигане на тежести, спринтиране или скачане – кратки, интензивни дейности, които използват бързо огромно количество енергия.

Ползи за здравето от креатин монохидрата

Проучванията сочат, че креатин монохидратът в комбинация с правилно хранене, упражнения и достатъчен прием на течности може да увеличи мускулната маса и здравината на мускулите. Освен това креатинът може да помогне на атлетите да се възстановят по-бързо от контузии, което им позволява да тренират по-интензивно. Креатинът не оставя тялото да разчита само на процеса гликолиза за производство на енергия, който води до образуването на млечна киселина. Тази киселина може да причини изгарящо чувство в мускулите и в големи количества може да доведе до спиране на мускулните контракции.

Креатинът може да помогне на хората, които го приемат да тренират по-дълго време. Увеличаването на мускулната маса води до натрупване на тегло, резултат от привличането на вода в мускулните клетки.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.