Селен 100 mcg x 90 таблетки - естествен антиоксидант и имуностимулатор


Селен 100 mcg x 90 таблетки
Селен 100 mcg x 90 таблетки
14.08
BGN
1
По здравно направление

Селен 100 mcg x 90 таблетки


Антиоксидант
VN:F [1.9.22_1171]
Рейтинг: 6.8/10 (от 5 гласа)

14.08лв.

Селен 100 mcg x 90 таблетки – естествен антиоксидант и имуностимулатор.

Този вид селен се прилага с цел общо антиоксидантно действие в случаите, когато не е необходима конкретна профилактика на дадено заболяване, а укрепване на общия имунен статус и преодоляване на хроничната преумора. Осигурява добра кардиопротекция при терапия със статини. 

 

С цел антиоксидантна защита:

Токсините са навсякъде около нас. Въздухът, почвите и водите са замърсени, огромна част от храните, които консумираме съдържат химически, антибиотични, хормонални и други примеси, чрез козметиката, която иползваме през кожата също навлизат токсични вещества. Когато всичко това се комбинира със стрес, тютюнопушене и алкохол, и/или прием на определени лекарства, се оказва, че органите и системите в организма буквално се задъхват. Всичко това увеличава нивата на токсините в тялото, които се натрупват в кръвната и лимфната системи, в черния дроб и жлъчния мехур, червата и др.

Кои са най-често срещаните симптоми при натрупване на токсини в тялото? Много често изпитвате умора и отпадналост, имате чувството, че колкото и дълго да спите, все не сте отпочинали; имунитетът ви е отслабен и сте податливи на настинки и грип; оплаквания в сърдечната област, необичайни промени в кръвното налягане; влошено състояние на кожата, която става суха или прекомерно мазна, наличие на сърбеж и зачервени участъци, косопад и др.

 

Селен защитава организма от вредното влияние на свободните радикали и допринася за повишаване на антиоксидантната му способност и поддържане нормалното състояние на клетъчните структури. По този начин, Селен намалява риска от поява на проблеми с черния дроб, сърдечносъдовата система, дишането и др.

Селен оказва благоприятен ефект върху кожата и ноктите, и допринася за предотратяване на преждевременното стареене.

 

 

Описание на продукта:

Селенът е жизнено важен микроелемент, притежаващ силно антиоксидантно действие. Допринася за предотвратяването на оксидативния стрес и подпомага правилната функция на щитовидната жлеза, повлиявайки благоприятно нейния метаболизъм. За поддържането на нормален минерален баланс, човешкият организъм има ежедневна нужда от прием на селен. Той спомага предпазването на клетъчните структури от оксидационни влияния и подкрепя правилното функциониране на имунната система.

 

Не е подходящ при проблеми с щитовидната жлеза. За стимулация на щитовидната жлеза, се препоръчва селен под формата на натуралната аминокиселина Se-Met. Вижте го тук: Селен 200 mcg / 100 капсули

 

Селен 100 mcg x 90 таблетки, 6.8 out of 10 based on 5 ratings

Приложение

Приложение:

Допринася за нормалното функциониране на клетките и тъканите, както и за защитата на клетките от оксидативен стрес.

Забележки:

Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Странични ефекти:

Няма наблюдавани

Дозировка:

За деца и възрастни-по 1 таблетка на ден.

Съдържание


Съдържание: в 1 таблетка дн.доза
Селенова мая 100 mcg 100 mcg

 

Други съставки: Дикалциев фосфат дихидрат, микрокристална целулоза, растителен магнезиев стеарат.

Допълнителна информация

Производител:

Natural Factors, Canada

Разфасовка:

90 таблетки

 

Коментари

 1. Росица Маринова Иванова

  :

  Здравейте, интересувам се кой селен да избера, при положение, че съм оперирана на щитовидната жлеза, отстранен е целия десен лоб и част от левия. Лекарят ми каза да вземам селен от 100 мг, но от вашите указания за селена разбрах, че не всеки е подходящ и за Хашимото. А аз съм и с високи нива на антителата МАТ и ТАТ.Вземам еутирокс 50 мг. Може ли да взема селен 200мг от 20.75 лв. и да го деля на две, за да звемам половинка или продукта от 14.08 лв. със селеновата мая? Кое е подходящо за мен?
  С уважение и благодарност!

  • д-р Аелита Петрова

   :

   Здравейте,
   Походящ е Селен 200 mcg на Nature’s Way /20, 75 лв/. L-селенметионин е високо усвояема органична форма на селен, подходящ за правилното функциониране на щитовидната жлеза.

   д-р Аелита Петрова
   лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
   Рейки мастер
   консултиращ лекар в Български Рейки център

Добавете коментар