Search
Филтрирай по...

Кои са вредните навици, които увеличават риска от безплодие при мъжете?

Импотентност

 

 

Човешкият организъм е изключително деликатна система, чието равновесие може да се наруши и от на пръв поглед безобидни фактори. Всяко недоспиване, всяка цигара или глътка алкохол в повече, всяка „доза” стрес, поставят в сериозна опасност жизнените функции на органите и системите, включително на онези, които отговарят за репродуктивните способности. Затова продължавайте да четете, за да научите кои са вредните навици, които могат да доведат до безплодие при мъжете!

 

1.Прекомерната консумация на кофеин

Както виждате, това е причина №1 за увреждане на репродуктивните способности при мъжете. Установено е, че ежедневният прием на 300 mg кофеин под каквато и да е форма, намалява броя и подвижността на сперматозоидите. Тъй като тютюнът често върви ръка за ръка с пиенето на кафе, е добре да знаете, че около 20 цигари на ден са в състояние да убият до 50% от сперматозоидите! Само две чашки кафе на ден или 6 ч.ч. чай, източник на кофеин, проявяват почти същия ефект.

 

2.Действия, които предизвикват свръхпродукция на топлина

Известно е, че температурата в областта на тестисите е около 2 градуса по-ниска от бичайната температура на тялото. Ето защо по време на раждането тестисите слизат надолу в скроталната торбичка. Най-честите навици, които причиняват безплодие в резултат от свръхпроизводство на топлина включват поставяне на лаптопа в скута, физическо свръхпретоварване и често използване на гореща вана.

 

3.Преяждане и наднормено тегло

Затлъстяването причина в производството на освобождаващ гонадотропин хормон от хипоталамуса (хормон, отговорен за производството на други гонадотропните хормони от тестисите жлези) по този начин причинява хипогонадизъм. Това може да доведе до тестикуларна недостатъчност причинява пълно безплодие.

Затлъстяването е причина №1 за намалената продукция на гонадотропин-освобождаващия хормон (GnRH), известен още като LH-освобождаващ хормон от хипоталамуса, който отговаря за производството на други гонадотропни хормони от семенните жлези. Понижената секреция на GnRH води до хипогонадизъм или прекъсване на половите функции, което от своя страна предизвиква тестикуларна недостатъчност и безплодие.

 

4.Злоупотреба с алкохол

Консумацията само на чаша алкохол дневно в продължение на дълъг период от време може да намали репродуктивната способност у мъжа с цели 50%! Спиртните напитки са сред топ враговете на половата мощ и възпроизвеждането, тъй като те намаляват производството на тестостерон, което в крайна сметка води до намаляване броя на сперматозоидите.

 

5.Стрес

Все още е спорно дали стресът и депресията причиняват безплодие.Много съвременни изследвания обаче твърдят, че депресията предизвиква дисфункция на хипоталамо-хипофизо-надбъбречната ос и нарушения в дейността на щитовидната жлеза, което на свой ред води до безплодие.

 

6.Носене на тесни дънки

Носенето на тесни дънки не само повишава температурата в скроталната торбичка, но може да доведе и до възпаление на гениталния тракт и нарушено кръвообращение. Тези фактори имат доста опасно влияние върху производството на сперматозоиди и оплодителната способност.

 

7.Продължително седене

Седенето в продължение на часове възпрепятства притока на кръв към тазовата област, съответно – и към половите органи. Намаленият приток на кръв води до некроза на тъканите. Специалистите препоръчват ставане и раздвижване на всеки 45 минути, както и спорт или разходка минимум 30 минути дневно.

 

Дефицитният тестостерон като ключов фактор за понижаване на либидото и нарушена оплодителна способност!

 

Все повече мъже и то в млада възраст – около трийсетте си години, срещат сериозни трудности в сексуалния си живот. Статистиката показва, че в по-голямата част от случаите основна причина за това е тестостеронът, чиято занижена функция води до отслабване на ерекцията и много други проблеми. Отслабената продукция на тестостерон повлиява негативно не само потентността, но с времето може да доведе и до безплодие.

 

Химичните сексуални стимулатори са често срещан избор от страна на много от мъжете. Проблемът при тях е, че високите дози и дългосрочната им употреба могат да предизвикат редица нежелани реакции, включително приапизъм (състояние на постоянна ерекция), загуба на слуха, аритмия и др.

 

 

Ултимат либидо – естествен афродизиак, естествена подкрепа за фертилитета!

 

Ултимат либидо (Ultimate Libido™) съдържа високо ефективна комбинация от билкови екстракти, която насърчава сексуалното желание и допринася за подобряване на сексуалните способности при мъже с нарушено либидо, включително в случаите на преждевременна еякулация.

Билковите извлеци в продукта имат силно изразено афродизиачно действие, което допринася за повишаване на естественото производство на тестостерон в организма по естествен начин.

 

Ултимат либидо е източник на екстракти от тонгкат али, епимедиум (разгонен козел) и дамяна, както и цинк, и стандартизиран екстракт от черен пипер BioPerine® в концентрация 50:1, който значително повишава усвояването на цялата смес.

 

Ултимат либидо балансира нивата на тестостерона, което от своя страна насърчава превръщането на мазнините до мускулна маса. Стимулира либидото и нормалната ерекция. Проявява мек “виагро-подобен” ефект, тъй като инхибира ензима, възпрепятстващ притока на кръв към артериите на пениса. Насърчава нормалното производство на сперматозоиди. Отпуска централната нервна система, без да предизвиква ефект на сънливост.

 

Формулата на Ултимат либидо  не съдържа генетично модифицирани организми! Продукт, оценен като безопасен, ефективен и с високо качество от Health Canada, като NPN-номерът е посочен на опаковката. Ултимат либидо е произведен във фармацевтично-лицензирано предприятие, отговарящо на стандарта GMP (Добри производствени практики) и сертифицирано от Health Canada.

 

Прием: По 1 капсула 3 пъти дневно с храна, няколко часа преди или след приема на други лекарства, или както е указано от Вашия лекар. В случай, че решите да приемате продукта за период по-дълъг от 12 седмици, се консултирайте с медицинско лице!

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top