Search
Филтрирай по...

Черен бъз – билка на билките, суперхрана и природно лекарство!

Черен бъз грип

Царят на билките – това е само едно от прозвищата на черния бъз, който през вековете си спечелва репутация на суперхрана и лекарство срещу 101 болести.

Най-съществени са ползите на черния бъз при обикновена настинка, грип и други респираторни заболявания. Ефектите му върху имунната система се дължат на огромния набор активни вещества, които съдържа: антиоксиданти, сред които най-голямо значение имат антоцианините; витамини и минерали; моно- и полиненаситени мастни киселини, органични киселини и други фитосъединения.

Цялата сила на черния бъз – концентрирана в продуктите на Nature’s Way! Nature’s Way е компания, специализирана основно в производството на билкови екстракти със сертифициран натурален произход, без съдържание на ГМО. 

Едни от най-популярните продукти на бранда са тези от серия Самбукус със съдържание на патентован екстракт от черен бъз BioActives®. Ефикасността на BioActives® по отношение на имунитета и устойчивостта на организма срещу настинки и грип е клинично тествана. BioActives® е стандартизиран до определени нива на антоцианини – активните вещества в плодчетата на черния бъз. Стандартизирането на екстракта е гаранция, че той съдържа най-важните компоненти на растението в правилното съотношение. Но не това е причината, поради която BioActives® е толкова специален.

Защо BioActives® е различен от други екстракти, източници на черен бъз:

-BioActives® е извлечен от уникален сорт черен бъз – Haschberg, който се отглежда в района на Щирия (Steirmark), Австрия в чиста екологична среда и богати на минерали почви. Haschberg се различава от други сортове по високото съдържание на флавоноиди (предимно антоцианини) в плодчетата си. Флавоноидите са мощни антиоксиданти със силно противовъзпалително действие, антимикробна активност и широкоспектърни за здравето ползи.

BioActives® е извлечен посредством иновативна мембранна ултрафилтрационна технология, при която не се използват топлина, разтворители като етанол и други химикали! Тя  увеличава концентрациите на активните компоненти, съдържащи се в растението и запазва техните фармакологични свойства. Благодарение на това полученият екстракт е източник на широка гама фитонутриенти, присъстващи и в пресните плодове.

BioActives® е един от най-богатите източници на специфични полифеноли – т. нар. флавоноиди, сред които с най-важно значение са антоцианините (особено цианидин-3-глюзид).

Специфични ползи на екстракта BioActives®:

-Изследвания, проведени в Германия (Krawitz et al., 2011) потвърждават, че BioActives® инхибира растежа на грипните вируси тип А и В, както и на бактериите, предизвикващи инфекции на горните дихателни пътища.

BioActives® може да проявява допълнителна антивирусна активност, най-вече срещу репликация на HSV-1, HSV-2 и HCMV вирусите.

BioActives® допринася за нормалната имунна функция чрез повишаване нивата на интерфероните, Т-клетките, В-клетките и някои цитокини като IL-2, което подобрява резистентността към вирусни инфекции.

-Антоцианините в BioActives® подпомагат състоянието на съдовия ендотел, присъстващ във всички части на сърдечно-съдовата система.

BioActives® подпомага дейността на дихателната система. Може да се приема профилактично – с цел намаляване на риска от респираторни заболявания или заедно с конвенционалната терапия при вече настъпили усложнения.

BioActives® контролира нивата на хронично възпаление и предоставя ползи за сърдечно-съдовата система.

„Защо ми е да си купувам екстракти, след като мога да си набера черен бъз, от който да си направя домашен сироп?“ Защото в този случай лечебните свойства на растението могат да бъдат компрометирани, а ползите – нищожни. „Домашен сироп“ от черен бъз може да ви звучи по-естествено от „екстракт от черен бъз“, но помислете отново! За да има билката наистина лечебни свойства, тя трябва да съдържа оптимални количества биологично активни вещества. А за да ги съдържа, трябва да е била отглеждана в подходящата среда: екологично чист район, богата на ценни нутриенти почва и никаква употреба на химикали. Друго предимство на екстракта пред сиропа, са високите концентрации на активни вещества само в една доза – нещо, което домашният сироп не може да предложи. Пример за това е фактът, че понякога цял литър домашен сироп от черен бъз не може да ви осигури ползите, които ви дава само една доза (1 капсула/таблетка и др.) от висококачествения продукт.

Продукти Самбукус на Nature’s Way се предлагат под формата на сиропи, таблетки, включително дъвчащи желирани таблетки, капсули, супер концентрирани капки и ефервесцентни сашета. Могат да се приемат в комбинация с антибиотици и медикаменти за понижаване на температурата. Имат превъзходен вкус на горски плодове! Серия Самбукус включва продукти за възрастни и деца.

Официален вносител на Nature’s Way за България: Ревита ЕООД.

Повече информация за Самбукус, можете да получите на тел.: 02/ 953-05-83.

Самбукус се предлага в аптечната мрежа. Цялата серия можете да разгледате тук: САМБУКУС ПРОДУКТИ С ЧЕРЕН БЪЗ ЗА ВЪЗРАСТНИ И ДЕЦА.

При поръчка от сайта revita.bg – онлайн или на тел. 02/ 953-05-83, получавате продуктите с безплатна доставка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top