×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
кръвообращение през лятото

В резултат на изменящия се климат глобалните температури непрестанно се повишават, човекът е изложен на продължителни периоди на високи дневни и нощни температури – фактор, създавщ кумулативен физиологичен стрес върху човешкото тяло и отговорен за изострянето на основните хронични социално-значими заболявания, включващи респираторни и сърдечно-съдови заболявания, периферносъдова болест, захарен диабет и бъбречни заболявания.

Високите температури могат да засегнат остро голяма група от населението за кратки периоди от време, водейки до  загуба на работоспособността и производителността на труда, остро настъпващо главоболие, топлинен и/или слънчев удар.

Осведомеността относно рисковете за здравето е важна с оглед на превенцията на породените остри и влошените хронични заболявания.


Кои са рисковите групи

Повишаването на температурата през лятото може да засягне всички популации. Някои популации са по-чувствителни на летните жеги. Те включват възрастните хора, работници на открито и селскостопанските работници, спортистите и всички други, които прекарват по-голяма част от времето си навън под лъчите на слънцето. Индивидуалната чуствителност към топлина може да има и своята важна роля в определянето към рисковите групи.

Важно е да включим всички хронично болни хора, които страдат от сърдечносъдови, периферносъдови и мозъчносъдови заболявания.


Как летните жеги влияят на здравето

Покачването на топлина в човешкото тяло компрометира способността на тялото да регулира температурата и може да доведе до каскада от заболявания, включително топлинни крампи, топлинно изтощение, топлинен удар и хипертермия.

Лятото естествено води до повече време, прекарано на открито. Комбинацията от дейности на открито и повишаване на температурата означава по-изразени симптоми от страна на вените. В жегита вените на краката по естествен механизъм се разширяват и повишават пропускливостта на стената си.

Ако към този физиологичен процес добавим и патологичното персистиране на разширени вени  - често срещано заболяване в нашата популация, означава, че особено лятото вените на краката ви трябва да се борят още по-усилено с гравитацията, за да осигурят обратната циркулация на кръвта към сърцето. Този допълнителен стрес може да доведе до летни отоци, уморени, натежали крака, видими трофични промени на кожата по хода на венозното русло, дискомфорт и болка.


Лятото е сезонът, когато хронична венозна недостатъчност се влошава!


Как да се предпазим от усложненията през летните месеци

  • Поддържайте дома си прохладен.

Стремете се да поддържате жилищното си пространство хладно. В идеалния случай стайната температура трябва да се поддържа под 32 °C през деня и 24 °C през нощта.

Използвайте нощния въздух, за да охладите дома си

  • Важно е да приемате течности.

Хидратацията е едно от най-важните неща, които можете да направите, за да останете здрави в летните жеги. Въпреки че водата е най-добрата за хидратация, помислете за допълване с билкови чайове, електролитни напитки или вода с плодове за разнообразие. Просто се уверете, че не съдържа добавена захар или кофеин.

Хидратацията е ключова за притока на кръв. Не забравяйте, че щом вече сте жадни, това значи че сте дехидратирани.

  • Пазете се от топлина.

Преместете се в най-хладната стая в дома, особено през нощта.

Избягвайте да излизате навън в най-горещото време на деня. Избягвайте усилена физическа активност.

Ако трябва да извършвате напрегната дейност, правете го през най-хладната част от деня, която обикновено е сутрин между 5:00 и 7:00 сутринта.

  • Вземете хладни душове или вани, студени компреси и обвивки, кърпи, вани за крака и др. Когато можете, поставете краката си на високо да отпочинат. При дълго пътуване на хората с хронична венозна недостатъчност се препоръчва носенето на еластични чорапи.
  • Носете леки, широки и светли дрехи от естествени материи.

Ако излизате навън, носете широкопола шапка или шапка и слънчеви очила.

  • Опитайте се да получите помощ, ако се чувствате замаяни, слаби, тревожни или имате силна жажда и главоболие; преместете се на хладно място възможно най-скоро и измерете телесната си температура.

Починете незабавно на хладно място, ако имате болезнени мускулни спазми (особено в краката, ръцете или корема, в много случаи след продължително упражнение по време на много горещо време) и пийте разтвори за перорална рехидратация, съдържащи електролити. Необходима е медицинска помощ, ако топлинните крампи продължават повече от един час.

  • Прием на подходащи хранителни добавки:

Формула за красиви крака VeinSense при разширение вени  

Диосмина и хесперидина са мощни антиоксиданти флавоноиди, които допринасят за здравето на кръвоносната система и кръвоносните съдове, подобряват циркулацията и възстановяват нормалния приток на кръвта, съдействат за редуциране на възпалението и намаляване на ототоците в краката.

Комбинацията от два флавоноида в един продукт повишава ефикасността при намаляване на симптомите при разширение на вените, хемороиди и хипертонични заболявания.


Див Кестен и Гроздово семе

Дивият кестен и гроздовото семе оказват мощно антиоксидантно действие, което предпазва капилярите, вените и артериите от свободните радикали и намалява риска от повторни усложнения. Редуцира умората, болката и дискомфорта в краката.


Цитрусови Биофлавоноиди + Хесперидин

Биологично активен комплекс цитрусови биофлавоноиди плюс хесперидин с превъзходна антиоксидантна активност! Съдейства за нормално кръвообращение.

Силно се препоръчва в случаите на разширени вени.

Укрепва капилярите и регулира пропускливостта - намалява риска от натрупване на течност в междуклетъчните пространства и появява на отоци в гравитационните области.


ResveratrolRich® Ресвератрол супер концентрат

Подпомагат активността на детоксикиращите ензими като супероксид дисмутаза и каталаза, като понижава нивата на свободните радикали, намалява тъканните увреждания. Има протективно действие.


Рутин

Има силни противовъзпалителни и антикоагулантни свойства. Допринася за блокиране на протеина, който участва във образуването на кръвни съсиреци. Оказва отлично въздействие върху сърдечно-съдовата система, като подобрява кръвообращението и намалява риска от образуване на тромби. Укрепва капилярите и намалява токсичността на окисления „лош” (LDL) холестерол.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Кристияна  Паункова

Кристияна Паункова е студент 5-ти курс медицина в Медицински университет - София. По време на обучението си стажува в клиники с гастроентерологична насоченост. Професионалните ѝ интереси са насочени към гастроентерология; диететика и лечебно хранене; видове хранителни добавки и тяхното действие върху организма; здравословен начин на живот; естетична дерматология и грижа за кожата.

Продуктът беше успешно добавен в любими.