×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Ако не сте чували за тианептин, смятаме, че сме длъжни да ви запознаем с това лекарство. Да, добре чухте. Това не е добавка, а лекарство, което се оказва, че не само лекува. На 21 ноември миналата година FDA предупреждава потребителите да не купуват или използват продуктите на Neptune's Fix, защото съдържат тианептин



За какво се използва тианептин?

Тианептинът е трициклично лекарство, използвано като антидепресант в Европа, Азия и Латинска Америка, но не е одобрено за медицинска употреба в САЩ и е непланиран фармацевтичен агент. Въпреки това, той е незаконно продаван и популяризиран за лечение на тревожност, депресия, болка, разстройство при употреба на опиати и други състояния. Още през 2018-та, а след това и през 2022-ра година е имало сериозни предупреждения спрямо компаниите, продаващи продукти, съдържащи тианептин.

Какво може да прочетете за това лекарство?

На много места ще ви го представят като антидепресант, който не се слави със странични ефекти, а напротив. Ще бъдете информирани, че тианептинът увеличава усвояването на серотонина в мозъка (за разлика от повечето антидепресанти) и намалява атрофията на невронните дендрити (израстъци на нервната клетка), причинена от стрес. В не една статия се твърди, че това лекарство няма нищо общо с влошени когнитивни способности, некачествен сън, превъзбуда, сърдечно-съдови или пристрастяващи ефекти.

Странични ефекти

В действителност обаче е доказано, че тианептинът може да причини ефекти, подобни на опиоидите, а злоупотребата може да доведе до тежки неврологични, сърдечно-съдови и стомашно-чревни симптоми и опиоид-подобна зависимост и предозиране. Спирането на лекарството може да причини симптоми на отнемане, подобни на тези, които се наблюдават при спиране на опиоидни лекарства, като възбуда, изпотяване, гадене, повръщане, припадъци, учестен пулс, високо кръвно налягане.

FDA съветва потребителите, които изпитват реакция към продукти с тианептин, да потърсят незабавна помощ. И накрая едно важно уточнение и за потребителите в нашата страна, които ще открият тианептин под името коаксил. Отново да уточним- тианептин е нетипичен антидепресант, който се продава в цял свят под марки като stablon и коаксил. Ще го откриете дори под формата на прах. Така че, бъдете внимателни какво купувате, никога не купувайте без рецепта и при най-малките оплаквания, потърсете помощ.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мая Долапчиева

Казвам се Мая Долапчиева и съм копирайтър (завършила география и журналистика в СУ ‚,Св. Климент Охридски“).

В последните години се изявявам и като учител, макар и да нямам завършена педагогика.

Имам дългогодишен опит в копирайтинга и съставянето на текстове, които винаги се старая да бъдат интересни, представящи необходимата информация и лесно „смилаеми“. За мен е както работа, така и удоволствие да пиша. Поради тази причина се надявам, че някъде във времето ще мога да се похваля и със собствена книга.

Много обичам децата и съм посветила не малка част от живота си на тях. Имам опит с малчугани на възраст 4-10 години. Обичам да им помагам и да им показвам, че научаването на нови неща може да бъде много интересно и полезно. Покрай тях и дъщеря ми, започнах доста да се интересувам и от здравословно хранене, за което съм писала не веднъж.

Смятам, че тялото ни е храм, който, ако не пазим, бързо ще бъде ‚обсаден‘ от неразположения и болести, от които никой не се нуждае. Вкъщи винаги се старая да приготвям здравословна храна и много рядко прекалявам с вредната такава. З

ащото животът е прекрасен и можем да му се радваме на 100% само, когато сме здрави!

Затова и винаги преди всичко, си пожелавам здраве за мен и близките ми.

Продуктът беше успешно добавен в любими.