Search
Филтрирай по...

Менопауза формула: Най-доброто за една жена!

билки против менопауза

Климактериум – това е времето, в което яйчниците спират да функционират и жената завинаги се разделя със своята менструация. Под „климактериум” се има предвид целия период на процеса, който обхваща и месеците, и/или годините преди и след последната менструация.

 

 

Климактериумът (менопауза) протича с редица промени в женския организъм. Обикновено те се проявяват около 45 – 47 години и могат да продължат в периодите около 50 или дори 60-годишна възраст. Има и случаи, в които признаците стават осезаеми и доста по-рано от нормалното. Ако това се случи преди навършване на 40, се счита, че менопаузата е преждевременна.

 

Менопаузата е съвсем нормален биологичен процес, който съвсем не слага край на женските сексуалност и привлекателност. Въпреки това, много жени приемат този естествен период доста драматично.

 

Симптомите на менопаузата наистина могат да бъдат особено неприятни. Горещите вълни, променливото настроение, тревожността, нарушенията на съня, непрекъснатото главоболие, депресията, вагиналната сухота и прочие, и прочие… Всички тези проявления на менопаузата могат сериозно да нарушат баланса и комфорта на жената. Те обаче, могат да бъдат преодолени съвсем безопасно и ефективно само с помощта на няколко билки!

 

Менопауза формула – спасението срещу симптомите на менопауза!

Науката отдавна е доказала лечебната активност на редица растения, които често присъстват в състава на фитотерапевтичните продукти.

 

Опирайки се на множество научни изследвания и богат клиничен опит, утвърдената канадска компания Natural Factors има огромен принос в производството и развитието на натурални продукти за здравето. Продуктът Менопауза формула, разработен от Natural Factors, е високо ефективна и напълно безопасна билкова формула,  предназначена за облекчаване симптомите при менопауза. Менопауза формула е много добра алтернатива на хормонозаместителната терапия, която редица жени възприемат резервирано.

 

Благодарение на високо ефективната комбнация от билкови екстракти, Менопауза формула доказано облекчава състоянието на жената в менопауза. Приемът на продукта гарантира мощна подкрепа за женския организъм при понижени нива на естроген и прогестерон, увеличен холестерол, недостиг на калций, напълняване, студени и топли вълни, прекомерно изпотяване (особено през нощта), колебания в настроението, депресия, главоболие, подут корем и др.

 

МЕНОПАУЗА ФОРМУЛА 295 mgКакво съдържа Менопауза формула?

Продуктът комбинира стандартизирани екстракти от Гроздовиден ресник, Аврамово дърво, Женско биле, Див ям, Хмел, както и екстракт от шишарка. Всички те поддържат общото здравословно състояние и възстановяват комфорта при жени със симптоми на менопауза.

 

Ефикасността на растението Гроздовиден ресник е подкрепена в различни плацебо-контролирани клинични проучвания. В състава му влизат силно активни вещества, наречени тритерпен гликозиди и фитоестрогени. Съвременните изследвания категорично доказват, че екстрактът от Гроздовиден ресник съвсем достойно замества естрогеновата терапия. Намаленият синтез на естроген и увеличената секреция на лутеинизиращ хормон, водят до така неприятните горещи вълни. Приемът на екстракт от Гроздовиден ресник доказано намалява симптомите при горещи вълни, главоболие, нощни изпотявания, сърцебиене. Всяка капсула от Менопауза формула доставя 40 mg екстракт от Гроздовиден ресник, стандартизиран до 2,5% тритерпен гликозиди.

 

 Витекс (Аврамово дърво) притежава нормализиращ хормоните ефект. Екстрактът от растението е традиционно средство при всевъзможни женски оплаквания – от ПМС до менопауза. Витекс доказано подобрява състоянието при акне, безплодие, аменорея, дисменорея, менорагия и др. Клинични изследвания са доказали, че Витекс супер ефективно противодейства и на симптомите на менопауза. Билката нормализира производството на лутеинизиращи хормон и въздейства върху синтеза на прогестерон и пролактин. Витекс възстановява баланса между естроген и прогестерон, и също намалява т. нар. горещи вълни.

 

Женско биле (Сладък корен) притежава силно противовъзпалително и успокояващо нервната система действие. Въздейства тонизиращо и имуностимулиращо. Има твърдения, според които Женско биле действа като афродизиак на жените. Женско биле балансира репродуктивните хормони, намалявайки синтеза им, когато е прекомерен и обратното – увеличавайки го, в случай че е понижен.

 

Див ям (диоскорея) е мексиканския сладък картоф, чиито корен е известен с благоприятното си действие върху организма на жени в менопауза. Той е богат на сапонини, ензими, витамини, фитостероли, фитохормона диосгенин, както и много други биологично активнии вещества, които подобряват женското здраве.

 

Хмелът е класическо успокояващо средство, което облекчава пристъпите на безпокойство, тревожност и нервност. Екстрактът от хмел потиска общите симптоми на менопаузата, свързани с безсъние, главоболие и резки промени в настроението.

 

Горещо препоръчваме Менопауза формула!

 

Комплексната формула на продукта комбинира екстракти от най-добрите билки за подкрепа на женския организъм през периода на менопаузата. Приемът на продукта допринася за нормалното функционниране на нервната и имунната системи у жените над 45-годишна възраст. Менопауза формула увеличава тонуса, кондицията и жизнеността и елиминира дискомфорта по време на менопауза и постменопауза. Съставът на продукта е изцяло натурален! Той не съдържа консерванти, изкуствен оцветители и аромати, и други вредни вещества!

 

Менопауза формула предлага високо качество срещу атрактивна цена! Вижте повече за продукта тук

11 thoughts on “Менопауза формула: Най-доброто за една жена!”

 1. Десислава

  Здравейте, д-р Петрова!
  Бях Ви питала за продукта ДИМ ПЛЮС дали е подходящ при пре и менопауза, и благодаря за потвърдителния отговор, който получих от Вас. Бих искала да знам колко месеца се приема без прекъсване и после за колко се прави почивка? Или може да се взема без прекъсване?

  1. д-р Аелита Петрова

   Здравейте,
   Добре е да приемате ДИМ + за период от 3 месеца, след което да направите почивка за 2 до 4 седмици, в зависимост от състоянието на детоксикиращите органи – черен дроб, бъбреци, за да може тялото да се освободи от нежелани метаболити.

 2. Елица Петрова

  Здравейте!
  На 55 съм. Може ли да се взима при атрофия на влагалището вместо изписан овестин? Изобщо не е ли вредно да се взима овестин пък макар и влагалищно и какви са рисковете?
  Благодаря

  1. д-р Аелита Петрова

   Здравейте,

   Проблемът е силно изразен /атрофия/ и хранителна добавка не може да помогне. Овестин има странични ефекти и рискове, както всяка хормоноподобна терапия. Вие трябва да решите дали да го приемате.

   д-р Аелита Петрова
   лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
   Рейки мастер
   консултиращ лекар в Български Рейки център

 3. иванова

  Здравейте !!!
  Писах Ви и получих отговор, за което Ви Благодаря.Вие казвате, че освен Менопауза формула има и Естро факторс. Кой от двата продукта е по-добър, защото аз съм пила почти всички билкови, които ги има по аптеките но без резултат за изпотяването

  1. д-р Аелита Петрова

   Здравейте,

   И двата продукта са много добри – с много добри отзови за тях. В момента се предлага Естро Факторс.

   д-р Аелита Петрова
   лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
   Рейки мастер
   консултиращ лекар в Български Рейки център

 4. Пропуснах да спомена, че не приема противозачатъчни и други лекарства.

 5. Дъщеря ми е на 26г. с поликистоза на яйчниците и акне в доста тежка форма. Може ли да приема препарата.

  1. д-р Аелита Петрова

   Здравейте,

   Поликистоза на яйчниците и акне в доста тежка форма би трябвало да се лекува с назначени от лекар медикаменти или от лекар, специалист по фитотерапия. Тежките форми на заболяванията често не се повлияват от хранителни добавки като самостоятелно лечение или изискват продължително лечение под контрол. Полезни добавки при поликистозни яйчници и акне са инозитол в комбинация с фолиева киселина, витекс, локално – масло от чаено дърво, кокосово масло.

   http://revita.bg/28101/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%81-%D0%B0%D0%BA%D0%BD%D0%B5%D1%82o/

   http://revita.bg/28028/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D0%B0%D0%BA%D0%BD%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BC%D0%BE%D0%B6%D0%B5-%D0%B4%D0%B0-%D0%B5-%D0%B2-%D0%B8%D0%BD%D1%81%D1%83%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B0/

   д-р Аелита Петрова
   лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
   Рейки мастер
   консултиращ лекар в Български Рейки център

 6. миглена ангелова

  приемам и елтироксин за хашимото автоимуна мога ли да приемам и двете

  1. д-р Аелита Петрова

   Здравейте,

   Да, може да приемате Елтироксин за щитовидната жлеза и Менопауза формула за други нужди на тялото Ви.

   д-р Аелита Петрова
   лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
   Рейки мастер
   консултиращ лекар в Български Рейки център

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top