Search
Филтрирай по...

Омега 3: най-важното за майките и техните бебета!

омега 3 рибено масло за бременни

 

Все повече се говори и пише за ползите от приема на омега 3 – есенциалните  мастни киселини, които играят ключова роля за човешкото здраве. Омега 3 са група от няколко полиненаситени мастни киселини, от които по-важни са алфа-линоленова (ALA), ейкозапентаенова (EPA) и докозахексаенова (DHA) мастни киселини. Когато се говори за здравословните ползи от омега 3 обаче, се има предвид комбинацията от ейкозапентаеновата и докозахексаеновата мастни киселини, която познаваме като рибено масло. ЕРА е важна за сърцето, имунната система и възпалителния отговор. DHA пък, поддържа нормалното състояние на мозъка, очите и централната нервна система.

 

Нуждата от ЕРА и DHA при бременност и кърмене не бива да се подценява!

Днес науката разполага с категорични доказателства, че допълнителният прием на омега 3 и особено – докозахексаенова киселина (DHA), е от огромно значение за здравето на бременните и кърмещи жени, и техните бебета. Допълнителният прием на омега 3 с високо съдържание на DHA, е важен както по време на бременността, така и след раждането, когато майката трябва да има достатъчни количества от тях в кърмата си. Недостигът на омега 3 у бременни и кърмещи жени предполага сериозни рискове, като например: необичайно ниско тегло на плода, покачване на кръвното налягане през бременността (прееклампсия), преждевременно раждане и др.

 

Но не е само това. Много жени преживяват тежък емоционален спад в периода след раждането, който най-често се изразява в депресивни състояния. Основна причина за това е така опасния недостиг на EPA и DHA в организма.

 

Защо  ЕРА и DHA са толкова важни за здравето на бебето? Правилното развитие на мозъка, нервната система и зрението при бебетата, са пряко зависими от EPA и DHA. Основната роля тук, е на докозахексаеновата киселина (DHA), която заема около 20% от церебралния кортекс и 30 до 60% от ретината. Поради това, недостигът на DHA може да доведе до проблеми с когнитивните способности, поведението, мисловната дейност, паметта и зрението у децата.

 

В кои храни присъстват ЕРА и DHA? Най-добрият хранителен източник на омега 3, са студеноводните риби и морските дарове, като скариди, раци, миди и др. За съжаление обаче, ежедневното ни меню е бедно откъм тези храни. Но дори онези, които ги консумират по-често, не могат да бъдат сигурни дали заедно с рибата и морските храни, не поемат още живак и други токсини. Това би било особено опасно за бременните и кърмещи жени, и техните бебета.

 

Храни, като лененото семе, орехите и други, също са източник на омега 3, но по различен начин. Те съдържат алфа-линоленова киселина (ALA), която след като попадне в човешкото тяло, се конвертира в ЕРА и DHA. Проблемът е, че това преобразуване е неефективно.

 

Но как тогава бременните и кърмещи жени си набавят така необходимите омега 3 мастни киселини? Изглежда, че единственият оптимален източник на омега 3, са висококачествените, максимално пречистени рибени масла, при които токсините са напълно премахнати!

 Рибено масло

Мега-DHA супер пречистено рибено масло, с високо съдържание на DHA – качество и традиции, създавани с години!

 

Мега-DHA е продукт със съдържание на молекулярно дестилирано рибено масло от сардина и риба тон, специално тествано срещу тежки метали и други примеси.

 

Мега-DHA осигурява супер концентрирани количества пречистена докозахексаенова киселина и напълно необходимите количества ЕРА. Продуктът гарантирано съдържа 50% DHA и 20% ЕРА! Като допълнение, във формулата е включен и витамин Е (10 IU), с цел предпазване на маслото от окисляване!

 

Мега-DHA подкрепя правилното развитие на вашето бебе! Установено е, че ако майката страда от дефицит на DHA в периодите на бременност и кърмене, детето в последствие е застрашено от Синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност, поведенчески проблеми и др. Към тези рискове можем да добавим още развитието на алергии или астма.

 

Рибеното масло Мега-DHA, значително намалява риска от нарушения във функционирането на нервната система и мозъка на вашето бебе, и поддържа неговото зрение.

 

Полезно и за вас, майки! Известно е, че рибеното масло е и универсално, доказано средство за поддържане на имунната, сърдечно-съдовата и нервната системи. Допринася за усещането за спокойствие и възстановява психо-емоционалния баланс по съвсем естествен начин. Подпомага нормалното състояние на костите, ставите и кожата.

 

Това означава, че вие осезаемо ще усетите благоприятния ефект от приема на  Мега-DHA омега 3.

 

Не пропускайте да осигурите най-доброто за себе си и своето бебе!

 

Всяка софтгел капсула осигурява 500 mg DHA, 200 mg EPA и 10 IU витамин Е. Мега-DHA е с най-висока концентрация на докозахексаенова киселина и напълно чист състав!

 

Оригинален продукт на Nature’s Way – най-голямата американска компания за производство на първокласни продукти за здравето!

 

Научете повече за Мега-DHA супер пречистено рибено масло тук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top