×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Сокова диетаСоковата диета ще ви помогне не само да се избавите от излишните килограми, но и ще подобри чувствително здравословно ви състояние. Вкусните „течни витамини” са способни да нормализират работата на стомашно-чревния тракт, да изведат шлаките и токсините от организма (а и да подобрят цвета на кожата на лицето), да нормализират обмяната на веществата и да елиминират признаците на нарушения метаболизъм. Те ще повлияят и на главоболието, раздразнителността, безсънието и др. Соковата диета е отлично средство за профилактика при затлъстяване, атеросклероза, хипертония, захарен диабет, болести на бъбреците и пикочните пътища и подагра.

Какво ви е необходимо?

Ако сте решили да спазвате сокова диета е желателно да имате сокоизстисквачка и бутилки от тъмно стъкло. Но това разбира се не е задължително. Вместо сокоизстисквачка можете да използвате обикновен миксер. В такъв скучай вместо сок ще приготвите пюре, което няма да наруши вашата диета, а напротив – ще обогати менюто ви с хранителни влакнини. Що се отнася до бутилките от тъмно стъкло, те са необходими само в случай, че нямате възможност да приготвяте соковете непосредствено преди тяхната консумация. Ако провеждате диетата по време на отпуска или през уикенда, запасите от сокове не са задължителни.

Загрявка

Преди началото на соковата диета или разтоварващите сокови дни, организмът трябва да бъде подготвен. Един ден преди „разтоварването” или три дни преди продължителната диета (от 5 до 10 дни) изключете от менюто си рафинираната захар, майонезата, горчицата, подправките, сладките, тестените и лютите храни. Преминете на плодове, зеленчуци и зърнени култури. От напитките оставете само водата и зеления чай. Постарайте се да пиете по 2 литра течности на ден.

Основни препоръки

По време на диетата пийте около 2-3 литра сок (8-13 чаши) на ден. Освен сокове е разрешено (и желателно) да се пие вода, зелен или билков чай. Задължително разреждайте соковете с негазирана минерална вода в съотношение 1:1 – така ще предпазите задстомашната си жлеза. Най-добре е диетата да не започва с фрешове от цитрусови плодове, тъй като те могат да предизвикат раздразнение на чувствителната лигавица на стомаха.

По време на диетата се допуска добавянето на чаена лъжица мед на една чаша сок, а също така смесването на кисели сокове със сладки и зеленчукови с плодови. Кафето, черният чай, алкохолът и тютюнопушенето ще сведат до минимум ефективността на диетата.

Противопоказания и странични ефекти

Мощното въздействие на соковете е способно да провокира дори признаци на скрити заболявания. Ето защо хората, страдащи от хронични болести, трябва да се отнесат внимателно към соковата диета. Диетата със сокове е противопоказна и за бременните жени и кърмещите майки. Всеки, който е решил да се придържа към тази диета повече от 2 дни, трябва да се консултира с личния си лекар или диетолог. Лекарят може да не забрани диетата, а да предложи неин по-щадящ вариант, при който се допуска консумацията на зеленчукови супи и каши от цели зърна.

Соковата диета има някои странични ефекти. Тя може да предизвика временна отпадналост и сънливост, а също така да стане причина за неприятен дъх от устата и поява на главоболие. При наличие на прекомерно количество шлаки в организма, в началото на диетата могат да се наблюдават подуване на корема, разстройство, засилено потене, а в някои случаи дори хрема. Обикновено тези неприятни усещания отшумяват към края на втория ден.

Възстановяване

Излизането от диетата трябва да бъде постепенно. През първите дни в менюто могат да се добавят кисело мляко и зеленчукови крем-супи. Продължителността на излизането трябва да съставя половината от срока на самата диета.

Поддържане на форма

След провеждане на сокова диета се наблюдава свиване на стомаха, поради което храненето трябва да се осъществява на малки порции. Продължавайте да пиете по една чаша разреден сок на ден 20 минути преди хранене, а понякога замествайте със него вечерята.

Колко често може да се прави?

Разтоварващите сокови „спринтове” могат да се правят с честота веднъж седмично, докато соковите „маратони” са допустими не повече от два пъти годишно.

Какви са свойствата на плодовите сокове?

Сокът от портокал е източник на витамин C, помага при проблеми със зрението, при синдром на хроничната умора, слаби кръвоносни съдове, атеросклероза и чернодробни заболявания (разбира се, ако нямате алергия към него).

Сокът от диня е незаменим при отоци и бъбречни заболявания.

Сокът от грозде се използва за профилактика на сърдечни пристъпи, при ангина, анемия, нервни разстройства, слабост и кашлица. Този сок е способен да понижи нивото на холестерол в кръвта, но не бива да се пие в големи количества, тъй като е висококалоричен. Сокът от грозде е противопоказен при хора, страдащи от затлъстяване, хронична бъбречна недостатъчност, заболявания на стомашно-чревния тракт, съпроводени от честа дефекация, при подуване на корема, язвена болест на стомаха и гастрит.

Сокът от вишна унищожава възбудителите на дизентерия и гноеродните бактерии: стафилококи и стрептококи.

Сокът от нар е силно общоукрепващо средство, което се използва за възстановяване на организма след заболяване, операции и при малокръвие.

Сокът от грейпфрут е полезен при хипертония, атеросклероза, безсъние и преумора. Тъй като забавя работата на черния дроб, е противопоказен при бъбречни заболявания и е абсолютно несъвместим с лекарствените средства, включително с оралните контрацептиви.

Сокът от круша притежава мочегонно и противомикробно действие; полезен е при камъни в бъбреците.

Сокът от пъпеш пречиства стомашно-чревния тракт, нормализира работата на бъбреците и пикочния мехур, помага при запек и проблеми с кожата.

Сокът от тиквички съдържа много малко калории, поради което е незаменим при затлъстяване. Помага при анемия и сърдечни заболявания.

Сокът от зеле е ефективен при затлъстяване, заболявания на черния дроб и далака. Противопоказен е при болести на стомашно-чревния тракт, панкреатит, гастрит и язва.

Сокът от картофи притежава мощно пречистващо действие. Препоръчва се при язва на стомаха и дванадесетопръстника, гастрит, стомашни киселини и хипертония.

Сокът от ягода нормализира работата на стомаха и въздейства благоприятно върху щитовидната жлеза.

Лимоновият сок е отличен помощник при наличие на женски заболявания.

Сокът от моркови подобрява апетита и състоянието на зъбите, повишава имунитета, успокоява нервите, помага при заболявания на щитовидната жлеза, атеросклероза и дерматит.

Сокът от краставица е отлично мочегонно средство, действа благотворно върху състоянието на кожата, помага при ревматизъм и лошо състояние на венците и зъбите.

Сокът от праскова се препоръчва при нарушения на сърдечния ритъм, анемия и запек.

Сокът от офика се бори със златистия стафилокок, помага при хемороиди, гастрит с понижена киселинност, ревматизъм и захарен диабет. Хората предразположени към тромбоза трябва да се въздържат от него.

Сокът от цвекло способства за образуването на червените кръвни телца, повишава хемоглобина и подобрява състава на кръвта. Облекчава състоянието при хипертония, анемия и безсъние. Поради мощното си действие може да предизвика гадене (причината за това е интензивното извеждане на токсините от организма). Трябва да се разрежда преди да бъде консумиран.

Доматеният сок е отлична диетична напитка, подходяща не само при наднормено тегло, но също така и при отпадналост и нарушена обмяна на веществата.

Сокът от тиква помага при заболявания на бъбреците и черния дроб, затлъстяване и захарен диабет.

Ябълковият сок укрепва сърдечносъдовата система и костите и е полезен за хора, подложени на активно умствено натоварване. Способства за извеждането на солите от пикочната киселина и организма, активира работата на стомаха и е отлично средство за профилактика на остри респираторни заболявания (ОРЗ).

Сокът от пресен магданоз е ефективно средство при заболявания на пикочо-половия тракт, но не трябва да се консумира повече от една супена лъжица дневно.

Коментари (2)

    • искра
    • 2011-06-09 11:46:28
    Интересуваме как се приготвя сок от тиквички, защото ми казаха, че помага при хронична въвречна недостатъчност и по колко се пие
    • Maria
    • 2011-06-09 13:55:01
    Здравейте, Искра! Импровизирано отговарям, че сокът може да се получи с помощта на сокоизтисквачка или като настържете тиквичката с тензух да изтискате сока от нея. Не мога да ви кажа точно количество на прием, но предполагам, че както при останалите сокове, може да се пие толкова, колкото можете и ви се пие. За други въпроси оставам на разположение! Поздрави, Мария Радоева Ревита ООД www.revita.bg

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.