×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Анасонът е едногодишно тревисто растение. Той произхожда от Египет, Гърция и остров Крит. Анасонът е от едно семейство с целината и магданоза. Листата му се използват за подправяне на салати, а семената - в сладкарството. Вкусът му е сладникав, има приятен аромат. Плодовете се използват за ароматизиране на билкови чайове. Анасонът съдържа етерично масло, анетол, холин (витамин В4). Той има антисептично, антиспазмолитично, отхрачващо, болкоуспокояващо, пикочогонно действие. Етеричното масло и анетолът се използват за приготвяне на напитки, най-вече ликьори. Капнато върху хартия, етеричното масло прогонва насекомите. С лечебна цел се използват плодовете и семената на растението. То намира широко приложение при лечението на:
  • бактериални болести - унищожава чревните бактерии;
  • нервна система - епилепсия, безсъние (семената);
  • женски състояния - предизвиква менструацията, стимулира млечната секреция при кърмачки;
  • храносмилателна система - храносмилателни инфекции, колики при бебетата, подуване и газове, лош дъх, гадене, подобрява апетита, пречиства червата;
  • възпалителни процеси - катар при децата;
  • дихателна система - бронхит, възпаления на гръдния кош, суха кашлица, намалява конгестията на белите дробове, астма.
Външно анасонът се прилага под формата на мехлем при краста и въшки. В разредена форма може да се използва и за промивки на очите. Плодовете на обикновения анасон трябва да се използват не повече от 20 дни. В противен случай, приети дори в нормални дози, те могат да причинят дерматити или хронично отравяне.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.