×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Антиоксиданти - митове и реалностНапоследък се наблюдава неестествен бум на антиоксидантите. Твърди се, че лекуват рак, изглаждат бръчки и какво ли не. Няма крем или хранителна добавка на пазара без съдържание на антиоксиданти. И за да разберем защо е така, ще проследим действието и значението на антиоксидантите.

Кислородът е важен участник в химическите реакции, които са източник на енергия. Страничен продукт от тези реакции са свободните радикали (агресивни отломки от молекули, на които им липсва електрон). Те набавят липсващият електрон от различни места – ДНК, белтъци, мазнини, ферменти и др. Те пък на свой ред стават агресивни и започват бурни войни. В клетката настъпва хаос и се нанасят непоправими щети върху целия организъм. Затова наличието на свободни радикали трябва да се ограничи и отстрани, доколкото е възможно. Ето тук идва ред на антиоксидантите. Te откриват малките врагове и ги неутрализират. Предават им своя електрон, но за разлика от другите нападнати клетки, те не стават агресивни и не водят до тежки последици.

В някои случаи обаче свободните радикали са много повече и антиоксидантите не могат да се справят. Това става при преяждане например, когато свободните радикали в митохондриите нарастват и антиоксидантите са безсилни.

Антиоксидантите биват ендогенни и екзогенни. Ендогенните се произвеждат от организма, а екзогенните постъпват с храната. И за двата вида съществуват митове, някои от които ще изброим тук:

Мит 1: Антиоксидантите в храната са малко.

 

Много зависи от храната. Ако сте на строга белтъчна диета или на хамбургери с кола, положението е сериозно и опасно. Ако сте на плодова диета или пийвате по чаша червено вино на обяд, няма защо да се притеснявате. Няма причина за притеснения и ако приемате богатите на антиоксиданти ракитник, кедър, грозде, гинко билоба, зелен чай и т.н. под каквато и да е форма. Препоръчително е да се приемат по-големи количества антиоксиданти, защото имунната система, която се бори със свободните радикали, е подложена на тежка борба с мръсната околна среда, тютюнопушенето, преките слънчеви лъчи и др.

Мит 2: Антиоксидантите са само в хранителните добавки.

Истината е, че става въпрос само за случаите на тежка и продължителна болест, отравяния с токсини, излишно ултравиолетово облъчване и за хората на преклонна възраст. Но ако не приемате достатъчно антиоксиданти от природните продукти, по-добре взимайте хранителни добавки.

Мит 3: Един антиоксидант е достатъчен.

За всеки свободен радикал си трябва един антиоксидант, който да го неутрализира, понеже единия свободен електрон от антиоксиданта отива при свободния радикал. Ето защо с един няма да се получи. Освен това антиоксидантите действат по-ефективно, когато са в двойки или в групи.

Внимание! Ако в крема ви за лице има само един антиоксидант, имайте предвид, че той няма да окаже никакво въздействие върху кожата ви.

Мит 4: Колкото повече антиоксиданти, толкова по-добре .


Не е така. Когато антиоксидантите са прекалено много, се превръщат в прооксиданти и действат с обратен ефект.

Понеже дневния крем не прониква по-дълбоко от роговия слой, антиоксиндатите в излишък няма да навредят, а ще спасят кожата от въздействието на околната среда.

Мит 5. Антиоксидантната козметика подмладява.

За съжаление медицината няма сведения, че антиоксидантите имат пряко подмладяващо действие. Затова пък със сигурност е установено, че заздравяват, премахват възпаленията и са пречка за ултравиолетовите лъчи. Използват се в слънцезащитните кремове, кремовете след бръснене и кремовете за възстановяване на кожата след различни манимулации.

Мит 6: Няма разлика между синтетичните и натуралните антиоксиданти.

Нищо подобно! Антиоксидантите, получени от природата, защитават много по-добре от свободните радикали, отколкото синтетичните. Независимо че науката е толкова напреднала, най-добрите антиоксиданти си остават тези на растителна основа. Така че внимавайте с какво се храните и каква козметика използвате. Изберете природата и няма да сгрешите!

Ревита Ви препоръчва:

Плодов антиоксидант, 450 mg

Зеленчуков антиоксидант, 450 mg

Алайв мултивитамин, 1g

Алфа-липоева киселина, 360 mg

Калциев цитрат, 250 mg

Калциев комплекс, 500 mg

Витамин С – Алайв, 500 mg

Витамин С – биофлавони, 500 mg

Витамин С § шипка, 500 mg

Витамин С – минерален произход, 500 mg

Vit C Release, 500 mg

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.