×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Болки ниско долу в корема и кръста



Дискомфортът в коремната област може да се дължи на широк кръг от причини. Освен това, той се поява под различни форми и степени на чувствителност. Определянето на произхода му е от съществено значение за поставяне на точна и ясна диагноза, както и за назначаването на подходящо лечение. В следващите редове ще разгледаме евентуалните причини за поява на болки ниско долу в корема и областта на кръста.


Защо ме боли?

Невинаги поява на болки ниско долу в корема са сигнал за сериозен проблем. Възможно е да става дума за временен дискомфорт, който се дължи на разтежение на мускулите. Ако тренирате активно и то за тази област на тялото, е възможно да се появи подобен тип неприятно усещане. В рамките на няколко дни обаче то трябва да отмине. В случай че дискомфортът продължи или се засили, то тогава става въпрос за спазми от друг произход и е изключително важно да посетите медицински специалист.


Болки ниско долу в корема при жени – причини

Наричат се още тазови. Жените най-често усещат и дърпане, което преминава в областта на кръста. При този тип болезнени усещания и напрежение най-честата препоръка е гинекологичен преглед. Жените с продължителна и тежка менструация могат да изпитата такъв тип дискомфорт непосредствено преди или по време на цикъл, а понякога и при овулация. След като премине съответният период обаче, неприятното усещане също трябва да изчезне. Ако това не се случи, е възможно да става дума за възпаление на яйчниците, ендометриоза или инфекция (хламидия, гонорея, наличие на вагинална бактерия и други). Освен гинекологични причините биха могли да са и в следствие на:

  • проблем с уринарния тракт – цистит, възпаление на пикочните пътища или пикочния мехур и други.При тези заболявания е възможно и наличие на парещи болезнени усещания;

  • ранна бременност;

  • туморни образувания – миома, рак на шийката на матката или на дебелото черво;

  • хронична тазова болест;

  • апендицит;

  • заболявания на стомашно-чревния тракт – колит, язва и други. При тези състояния почти винаги има и усещане за тежест;

  • проблеми с бъбреците, включително нефрит и камъни.


Болки ниско долу в корема при мъже – причини

В известен смисъл причините за този дискомфорт при мъжете са същите като тези, обсъждани по-горе при жените – апандисит, туморно образувания в стомашно-чревния тракт, нефрит, бъбречни проблеми и други. Тъпи болки ниско в корема могат да се дължат и на херния. Ако обаче те са остри и проблемът е свързан с уринарния тракт, при мъжете най-често срещаната диагноза е простатит, хиперплазия или друго нарушение на функцията и целостта на простатната жлеза.

При силни болки ниско долу в корема е наложително да посетите лекарски кабинет, колкото се може по-бързо. Не отлагайте консултация с медицинско лице, за да си гарантирате навременно и ефективно лечение. 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Виктория Дичева
Виктория Дичева е юрист и маркетолог по професия, но автор по душа. Тя е дългогодишен копирайтър с огромен опит в писането на блог, уеб текстове, авторски материали и ревюта. През годините на своя професионален опит пише в различни ниши и сфери. Любими теми, по които работи с удоволствие, са здраве и красота, култура и грижи за детето. Самата тя е майка на момче, любител на природата, книгите и домашната кухня. Мечтае за простички, но ценни неща като щастие за своето семейство и да издаде своя собствена книга. Нещото, което винаги си пожелава наум, е здраве.
Продуктът беше успешно добавен в любими.