×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
ДисменореяДисменореята представлява болки с коремната област и таза, които се появяват по време на настъпване на месечния цикъл при жените. Тези болки са различни от дискомфорта на предменструалния синдром. При много жени се наблюдават болки и в двата периода – предменструалния и менструалния.

Болките по време на месечния цикъл могат да бъдат едва доловими и с кратка продължителност. При някои жени обаче болките са изключително силни и пречат на нормалното протичане на ежедневието. Тези болки засягат над 50% от жените, като при момичета в юношеска възраст те се наблюдават при около 90% от тях.

Дисменореята може да бъде първична или вторична. При първичната не съществува гинекологичен проблем, на който да се дължат менструалните болки. При вторичната дисменорея съществува някакво гинекологично заболяване, което допринася за болките по време на цикъл.

Менструалните болки се дължат на контракции на матката, благодарение на които се отделят мъртвите клетки на вътрешната маточна лигавица. Това се случва само ако яйцеклетката не бъде оплодена. При оплождането й настъпва бременност и съответно менструация не се наблюдава. Чрез отделянето на мъртвите клетки на лигавицата матката се подготвя за следващия месец в очакване на бременност. Ако бременност не настъпи тези лигавични клетки се оказват ненужни и трябва да се отстранят от организма. Болките са особено силни, когато олющването на лигавичните клетки  е свързано с отделянето на съсиреци, особено ако каналът на маточната шийка е тесен. С това се обяснява защо болките са много по-слаби или напълно липсват при раждали жени.

Според най-новите проучвания липсата на физически упражнения увеличава риска от появата на дисменорея. Огромно значение имат и психологическите фактори, особено стресът.

Менструалните болки обикновено започват малко преди настъпването на месечния цикъл, достигат своя пик за около 24 часа, след това намаляват и изчезват за 1-2 дни. По време на дисменореята са възможни диария или запек, главоболие, гадене, повръщане, по-често уриниране.

Всяка жена трябва да намери своя начин да се пребори с дисменореята. Обикновено за това помага ходенето пеша, почивката, коремния масаж, йогата, нагряването на корема с електрическа възглавница. Понякога се налага приемът на лекарствени средства при непоносими болки.

Лечението на вторичната дисменорея зависи от лежащата в основата й причина. Обикновено това са заболявания като ендометриоза, фиброзни образувания в матката, аденомиоза (доброкачествено заболяване, при което клетки на маточната лигавица нахлуват в мускулната стена), използването на вътрематочна спирала. Диагнозата трябва да се постави от квалифициран специалист, който да назначи и съответното лечение.

Ревита Ви препоръчва:

Витекс (плод), 400 mg

Иглика масло, 1300 mg

Китайска ангелика (корен), 565 mg

Малина (лист), 480 mg

Мега Ефа Бленд, 1350 mg

Коноп § протеини § фибри, 454 mg

Конопено маслo, 237 mg

Ленено масло, 1300 mg 57% АЛК

Ленено масло, 1000 mg 57% АЛК

Ленено масло, 474 ml

Ленено масло, 474 ml супер лигнан

Ленена пудра, 454 mg

Крил масло, 500 mg

Пореч масло, 1300 mg

Люцерна (лист), 405 mg

Див ям/ Сладък картоф (корен), 425 mg

Гроздовиден ресник, 40 mg

Соя изофлавони, 500 mg

Естросой, 335 mg

Естросой плюс, 335 mg

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.