×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Gymnema е добавка, за която се знае и много, и малко. Основната и роля е при лечението на диабет тип 1 и тип 2. Тя не е заместител на инсулина, но може много да ви помогне за контрола на кръвната захар.

Какво представлява?

Гимнемата е дървесен катерещ се храст, който идва от горите на Индия и Африка. Използва се вече повече от 2000 години. Счита се за безопасна за прием при възрастни, а дъвченето на листа от това растение може да попречи да усещате сладост.

Състав

Една от най-важните съставки в листата на гимнема са сапонините. Те могат да помогнат за намаляване на холестерола и в борба с рака.

За какво се използва това растение?

4 са основните предназначения на този храст:

  1. Понижава нивата на кръвната захар
  2. Намалява количеството захар, което абсорбират червата
  3. Спомага за по-нисък LDL холестерол
  4. Стимулира отделянето на инсулин в панкреаса

В някои случаи може да се използва за лечение на стомашни проблеми, запек, чернодробни проблеми и при задържане на вода.

Ефективност

Множество проучвания показват потенциала на тази билка. Проучване от 2001 година установява, че 65 души с висока кръвна захар, които са приемали екстракт от листа на гимнема в продължение на 90 дни, са намалили нивата и. Гимнема доказано повишава гликемичния контрол при хора с диабет тип 2. Тази билка повишава секрецията на инсулин. Изследвания показват още, че гимнемата може да помогне за предотвратяване на диабетни усложнения в по-дългосрочен план.

В резултат на дълги наблюдения и опити, се потвърждава връзката между прекомерния прием на захар и повишените възпалителни маркери при животни и хора. Тази билка изглежда има собствени противовъзпалителни свойства, за които се смята, че се дължат на съдържанието на танини и сапонини, за които вече споменахме.

Хората с диабет също така може да имат понижени нива на антиоксиданти, което пък не рядко води до евентуално възпаление. Точно затова гимнема помага на диабетиците по различни начини, включително чрез борба с възпалението.

Изследвания при лабораторни животни:

След прием на гимнема, при мишки се наблюдава действие върху панкреаса. Резултатът е увеличена секреция на инсулин поради регенерация на бета-клетките на ендокринния панкреас. Сравнено е и действието на алкохолен екстракт от билката и широко използван в лечението на диабета препарат glibenclamide. Изводът- сравним ефект на двете средства по отношение понижението на кръвната захар.

В частта за контрол над теглото е направено изследване върху мишки със затлъстяване и високи нива на холестерол и триглицериди. Резултатът- намаляване на теглото, намаляване на триглицеридите и лошия холестерол, с отчетено повишаване на "добрия" (НDL) холестерол.

След прекратяване на приема, има запазване на положителните резултати.

Интересно е да вмъкнем, че научни факти за стимулиране на мускулния растеж от повишен прием на глюкоза, има само при опити с животни.

Противопоказания

Съществуват някои рискове, ако приемате гимнема в комбинация с лекарства понижаващи холестерола и заедно със средства за отслабване. Билката не се препоръчва и при бременност и кърмене.

Помнете, че тази добавка не е заместител на лекарствата за диабет. И че винаги трябва да се консултирате с вашия лекар. При прием на билката е хубаво по-често да проверявате нивата на кръвната си захар, за да разберете как този лек се отразява на тялото ви. При някои хора се наблюдават по-ниски нива на кръвна захар, отколкото при други при прием на еднакви дози. И още нещо, което е добре да знаете- високите нива на кръвна захар могат да бъдат много опасни, но това се отнася и за твърде ниските, които могат да причинят прилошаване, замаяност, виене на свят, гадене и дори кома.

Лечение на диабет

Лечението на диабета обикновено се фокусира в две направления:

  1. Контролиране нивата на кръвната захар
  2. Предотвратяване на усложнения

Диабетиците обикновено са на инсулин- тези с диабет тип 1 и някои от тези с диабет 2.

Обикновено няма вариант да откажете инсулина, но при диабет 2 гимнемата може да ви помогне значително, особено ако сте само на хапчета. Здравословната храна, намаляването приема на въглехидратите и движението, също ще ви помогнат и то не малко, ако сте стриктни в спазването на правилата.

Относно останалите ползи

Тази билка може да подейства положително при отслабване- екстрактите от нея могат да подпомогнат загубата на тегло, като тук много важен е ефектът, който спомага за контролиране на сладкия глад- какво по-хубаво от това да не ни се яде толкова сладко!?

При висок холестерол (при завишен прием на мазнини) и последващ риск от развитие на атеросклероза, също може да приемате гимнема.

При артрит, язва и намален имунитет билката отново проявява положителен ефект.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мая Долапчиева

Казвам се Мая Долапчиева и съм копирайтър (завършила география и журналистика в СУ ‚,Св. Климент Охридски“).

В последните години се изявявам и като учител, макар и да нямам завършена педагогика.

Имам дългогодишен опит в копирайтинга и съставянето на текстове, които винаги се старая да бъдат интересни, представящи необходимата информация и лесно „смилаеми“. За мен е както работа, така и удоволствие да пиша. Поради тази причина се надявам, че някъде във времето ще мога да се похваля и със собствена книга.

Много обичам децата и съм посветила не малка част от живота си на тях. Имам опит с малчугани на възраст 4-10 години. Обичам да им помагам и да им показвам, че научаването на нови неща може да бъде много интересно и полезно. Покрай тях и дъщеря ми, започнах доста да се интересувам и от здравословно хранене, за което съм писала не веднъж.

Смятам, че тялото ни е храм, който, ако не пазим, бързо ще бъде ‚обсаден‘ от неразположения и болести, от които никой не се нуждае. Вкъщи винаги се старая да приготвям здравословна храна и много рядко прекалявам с вредната такава. З

ащото животът е прекрасен и можем да му се радваме на 100% само, когато сме здрави!

Затова и винаги преди всичко, си пожелавам здраве за мен и близките ми.

Продуктът беше успешно добавен в любими.