×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

пикочни пътища


Пикочните пътища представляват съществена част от човешката отделителна система. Те са изключително чувствителни органи и всяка бактериална или вирусна атака срещу тях може да бъде рискова. Най-често тя води до инфекция, която включва редица неприятни симптоми, а и е особено упорита и трудна за лекуване. Терапията при подобни здравословни състояния задължително включва методи за прочистване на пикочните пътища. Те могат да са синтетични лекарства от аптеката, но също така и продукти с билки, редовно изписвани от медицинско лице.


Защо е важно прочистването на пикочните пътища?

Ежедневно през тях преминават редица токсини. Ролята им е да осигурят прочистване на организма чрез извеждането на вредните вещества през отделителната система от тялото. Когато обаче токсините се покачат до прекалено високо ниво, тези органи биват затормозени. От там следват проблеми и за други съседни органи – бъбреците и тези на половата система.

От друга страна, по данни на СЗО всяка пета жена страда от инфекция на уринарния тракт. Тя може да е както от вирусен, така и от гъбичен и бактериален тип. Ненавременното вземане на подходящи мерки може да доведе до сериозни последици за целия организъм.

Детоксикацията на уринарния тракт често е и част от терапията за мъже, страдащи от проблеми с простатата. Обикновено става въпрос за възпаление, което се е появило в следствие на инфекция. Най-често тя е именно в областта на пикочните пътища.


Билки и чайове за прочистване на уринарния тракт

Народната медицина познава редица растения, които могат да ви помогнат с тази нелека, но все пък осъществима задача. Любопитен е фактът, че редица билкови екстракти на практика днес представляват основните типове лекарства за подобен тип проблеми. Същевременно, в практиката уролозите нерядко препоръчват и допълнителни помощни средства под формата на чайове към основната терапия за прочистване на пикочните пътища. Ето кои са най-добрите натурални средства за детоксикация на отделителната система:

  • червена боровинка. Тя е един от най-мощните средства за прочистване на пикочните пътища. Не е тайна, че неин екстракт във висока концентрация е не просто допълващ, а дори и основен елемент в съвременните лекарства за инфекции в уринарния тракт, проблеми с бъбреците и инфекции в отделителната система. Основната на червената боровинка е детоксикираща (поради наличието на антиоксиданти, главно витамин С) и укрепваща (подпомага Т-клетките да се борят срещу вирусни и бактериални щамове);

  • глухарче. Тази билка е една от най-надеждните натурални средства в подкрепа на отделителната система. Тя е позната главно като мощен диуретик, но наред с ефективно се бори с бактериите и токсините в уринарния тракт. Има изключително силно противовъзпалително действие и освен това блокира прикрепянето на бактериите към клетките;

  • сау палмето. Познато като натурално средство срещу простатит, съвсем логично растението се препоръчва и за прочистване на пикочните пътища. Освен това, екстрактът на тази билка регулира хормоните и уринарната струйка, а също така може да увеличи либидото и еректилната функция при мъжете;

  • полски хвощ. Този мощен антиоксидант действа както прочистващо за отделителната система, така и помага при задържане на вода. Той има укрепващо действие върху тъканите на отделителната система, намалява оксидативния стрес на клетките и спомага за регулирането функциите на бъбреците.


Подходяща диета за прочистване на пикочните пътища

Уролозите често препоръчват на пациентите си да преминат и към специфична диета, която да подпомогне извеждането на токсините чрез отделителната система, както и да редуцира риска от инфекции и възпалителни процеси. Естествено, главните хранителни продукти в такъв тип режим имат диуретични свойства. Тук за пример можем да посочим динята, краставиците, зеления чай и разбира се увеличен прием на течности (по възможност главно вода).

Едновременно с това не бива да се подценява и ролята на пробиотиците, в това число и естествените (ферментирали зеленчуци, кисело мляко и други). Те снабдяват тялото с добри бактерии, които да влезнат в противовес на увеличилото се количество лоши бактерии. Според последните проучвания, пробиотиците спомагат за ускоряване на терапията с цел прочистване на пикочните пътища и осигуряват превенция срещу бъдещи инфекции и проблеми с отделителната система.   

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Виктория Дичева
Виктория Дичева е юрист и маркетолог по професия, но автор по душа. Тя е дългогодишен копирайтър с огромен опит в писането на блог, уеб текстове, авторски материали и ревюта. През годините на своя професионален опит пише в различни ниши и сфери. Любими теми, по които работи с удоволствие, са здраве и красота, култура и грижи за детето. Самата тя е майка на момче, любител на природата, книгите и домашната кухня. Мечтае за простички, но ценни неща като щастие за своето семейство и да издаде своя собствена книга. Нещото, което винаги си пожелава наум, е здраве.
Продуктът беше успешно добавен в любими.