×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

цистит


Цистит е класическо заболяване, засягащо отделителната система. В медицинската практика то се смята за една от най-често срещаните урологични болести. Противно на всеобщото схващане, то засяга не само жени, но и мъже. Факт е обаче, че в 90% от случаите с хроничен цистит се диагностицират представителите на женския пол. Същевременно, заболяването се среща както при деца, така и в старческа възраст. Повече за това състояние и неговото лечение ще разберете в следващите редове.


Какво точно представлява?

Под цистит се разбира възпалителен процес в лигавицата на пикочния мехур. Основната причина за неговата поява е инфекция в областта на уринарния тракт. Най-често тя се причинява от щама Escherichia coli. При попадането на бактерията в пикочния мехур, тя започва да се размножава и по този начин предизвиква възпаление на тъканите. Други, по-рядко срещани причини за заболяването са:

  • лоша хигиена;

  • дисбаланс на отделителната система в следствие на прием на тежки медикаменти, включително по време и след лъчетерапия;

  • бременност;

  • усложнение при вирусно заболяване или гъбична инфекция.


Кои са основните симптоми на състоянието цистит?

Това заболяване е изключително упорито и неприятно. То е характерно с широк спектър от симптоми. В много редки случаи клиничната картина се развива в рамките на една седмица, след което отшумява. Много по-често болестта рецидивира. В следствие на това се развива хроничен цистит. Неговите симптоми се отключват при спад в имунитета, настинка и студено време, а при липса на профилактика е възможно сериозно засягане на бъбреците. Признаците на болестта обаче се едни и също без значение от нейната форма и продължителност. Лекарите могат да поставят диагнозата цистит и без специални изследвания, а само при наличието на следните симптоми:

  • чести позиви за уриниране;

  • болка, парене, сърбеж и други форми на дискомфорт по време на уриниране;

  • мътна урина;

  • болезнено усещане в областта на срамната кост;

  • повишена телесна температура;

  • при остра и/или хронична форма на заболяването се наблюдава и кървене.


Традиционна терапия при цистит

Терапията за цистит, причинен от бактерия, почти винаги включва прием на антибиотици. Същевременно, медицинските специалисти включват в лечението и болкоуспокояващи лекарства за облекчаване на основните симптоми. В много редки случаи се налага хоспитализация или хирургична интервенция. Най-важното в лечението на тази болест е навременната намеса на медицинско лице и назначаване на подходяща ефективна терапия, както и нейното успешно приключване. В противен случаи заболяването хронифицира. Ако това се случи, е препоръчителна целогодишна профилактика на бъбреците и уринарния тракт. За целта се използват билкови хапчета и други средства на съвременната хомеопатия. Те значително се припокриват с допълнителните симптоматични лечебни продукти от класическата терапия срещу цистит.

  • диета. Избягвайте всякакъв тип дразнещи храни и напитки и наблегнете на комплексните въглехидрати, както и зеленолистни зеленчуци, богати на пробиотични бактерии продукти (кисело мляко) и разбира се, червена боровинка. Нейният сок е изключително полезен при уринарни смущения и се смята за ефективно средство при всякакви форми на заболяването. Червената боровинка подпомага значително и дейността на бъбреците.  

  • витамини: основно се препоръчва витамин С и то не само заради мощните му антиоксиданти свойства, но и защото значително потиска растежа на бактерията Escherichia coli.

  • билки. Те се прилагат под формата на чай или като екстракти в хранителни добавки. В някои случаи се използват и външно. Такъв е примерът с приложението на смрадлика. С нея се правят промивки и топли вани. Други полезни билки са: мечо грозде, полски хвощ, бучу, хлъзгав бряст, златна пръчица, бял равнец. 

Циститът не е най-сериозното заболяване, но ненавременното и неправилното му лечение може да влоши цялостното състояние на уринарния тракт и отделителната система. В тази връзка превенцията и профилактиката при хронични и рецидивиращи форми на заболяването са повече от съществени за избягване на риска от сериозни усложнения.  

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Виктория Дичева
Виктория Дичева е юрист и маркетолог по професия, но автор по душа. Тя е дългогодишен копирайтър с огромен опит в писането на блог, уеб текстове, авторски материали и ревюта. През годините на своя професионален опит пише в различни ниши и сфери. Любими теми, по които работи с удоволствие, са здраве и красота, култура и грижи за детето. Самата тя е майка на момче, любител на природата, книгите и домашната кухня. Мечтае за простички, но ценни неща като щастие за своето семейство и да издаде своя собствена книга. Нещото, което винаги си пожелава наум, е здраве.
Продуктът беше успешно добавен в любими.