×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Връзката между вътрешното и външното здраве е все по-коментирана и става все по-очевидна за потребителите. Специализираните съставки са все по-важни сред добавките, предназначени да поддържат косата, кожата, ноктите и др.



Хранителните добавки са насочени към състояния на нужда в целия спектър на стареенето. Те са особено прпоръчителни, когато има хранителните пропуски в диетата, при наличие на хроничен стрес, хормоналните промени, при неблагоприятни фактори на околната среда, продължително излагане на слънце (което влияе върху това как изглежда и се чувства кожата), в нормалния процес на стареене. Потребителите все повече се интересуват от намирането на добавки, предлагащи научно обосновани решения, които могат да ги накарат да се чувстват и изглеждат по най-добрия начин.

И докато хранителните добавки някога са били смятани за допълнение към локалните козметични режими, днес много потребители гледат на тях като първа линия на лечение в процедурите за красота. Пазарът на така наречената „нутрикозметика“ се очаква да нарасне поради движението за чиста красота. Потребителите са по-наясно от всякога с потенциалните странични ефекти, свързани с конвенционалните козметични продукти, в резултат на увеличените онлайн разговори около чистата красота. Хората до момента бяха свикнала с по-бързите корекции, които предлагат локалните продукти, така че е необходимо добавките да се продават реалистично като дългосрочни лечения, които предлагат трайни ползи.

Бъдещето

Научно обоснованите съставки стават все по-голям приоритет. Марките трябва да бъдат добре подготвени с клинични проучвания и точната дозировка- особено важни аспекти при бъдещето развитие на тази индустрия. Потребителите са особено загрижени за изкуствените оцветители, синтетичните добавки и консервантите, за които също трябва да се предоставя открита и подробна информация.

Идеята за приобщаване

Разделението, на което се набляга на база годините на хората, както и нереалистичните стандарти за красота, които ни налагат все повече медиите, ще започнат да отстъпват пред идеята за приобщаващата красота. Тази тема ще повлияе на потребителите, тъй като красотата отвътре е важна за храненето на поколенията, както за мъжете, така и за жените, както и за различните типове кожа. Идеята за приобщаване отвъд жените на средна възраст и преодоляването на разликата между половете, ще вдъхнови формулиране и разработване на много нови продукти. Въпреки че пазарът на красота е съсредоточен около жените, това може да се промени. Пазарът на мъжка красота се разраства отвъд елементарната хигиена, миенето на лицето и овлажнителите.  По-младите потребители като цяло съобщават за повече грижи за кожата и косата, разширявайки пазарния потенциал, но основният клиент, свързан със здравето на кожата, обикновено е над 25-30 годишна възраст. Междувременно хората (особено жените) започват да мислят за решения на проблеми с косата, като изтъняване на около 35-годишна възраст. Един от най-големите двигатели на търсенето на красота отвътре, е фокусът на потребителите върху здравословното остаряване, тъй като добрият външен вид в дългосрочен план започва със здрав организъм.

Изследвания и цели

Ефикасността на продукт за поддържане на кожата, често се оценява чрез измервания на влага, еластичност, възстановяване на колаген, производство на себум. Резултатите също могат да бъдат по-специфични за популации с акне, екзема и други проблеми, причиняващи суха, възпалена кожа. Междувременно, за хранителните добавки, насочени към растежа на косата, е важно да се измерва здравето и плътността на космените фоликули, като същевременно се анализира как дадена съставка може да поддържа клетъчните сигнали в скалпа, които са критични за растежа на косата. При изследванията за растежа на косата обикновено се използва преброяване на растежа на нова коса в определена област на скалпа. В допълнение, ноктите се оценяват с помощта на валидирани устройства за здравина и темпове на растеж.

Много актуални съставки в днешния пазар на добавки за красота се възползват от изследвания за това как диетичните съставки могат да помогнат на кожата да стане по-устойчива на стресови фактори от околната среда. Скорошно проучване на Pycnogenol установява, че екстрактът от кора на френски морски бор помага на участниците да запазят хидратацията, еластичността и бариерната функция на кожата по време на излагане както на градско замърсяване, така и на сезонни промени във времето. В допълнение, проучването споделя, че пикногенолът увеличава изсветляването на кожата по време на сезонни промени, когато могат да се появят тъмни петна. Тази съставка също така значително увеличава плътността на косата с 30% при жени в менопауза, след само 2 месеца употреба. Резултатите също показват, че се намалява трансепидермалната загуба на вода в кожата на скалпа и се подобрява микроциркулацията на скалпа.

Особено важна е оста черва-кожа или как модулациите на чревната микробиота могат да повлияят на здравето на кожата. Тази тема продължава да привлича интерес, като все повече потребители разбират връзката между здравето на храносмилането и кожата и благосъстоянието и красотата. Балансираният микробиом на червата засяга много различни телесни системи- храносмилателната и покривната система, която обхваща епидермиса, дермата, хиподермата, свързаните с тях жлези, коса и нокти.

Отчита се като ключово въздействието на каротеноидите, които проявяват възпалително-модулираща и антиоксидантна активност върху кожата. Те могат също така да защитят целостта на микробиома на кожата чрез механизми за UV защита, както и чрез регулиране на имунната система по начин, който може да повлияе на състава на микробите върху кожата.

Хормоналните промени, свързани със стареенето, като намаляване на нивата на естроген, водят до загуба на еластичност на кожата и други промени, които допринасят за развитието на фини линии и бръчки. Факторите, свързани със стареенето на кожата и цялото тяло, са едни и същи. Тези основни механизми работят както отвън, така и отвътре и сред тях определящи са: оксидативен стрес, възпаление, лошо кръвообращение, намален колаген, еластин и хиалуронова киселина. Точно с тези проблеми се борят и едни от най-добрите добавки, които ще ви представим по-долу.

Най-успешни продукти

Nutrition21 предлага Lustriva- патентована смес, която значително подпомага растежа на съществуващата коса с близо 20% само за 3 седмици, осигурявайки по-плътен вид. Lustriva също намалява появата на фини линии и бръчки, както и подобрява текстурата на кожата за 12 седмици.

Качеството и ефикасността на друг продукт- Verisol- специфично оптимизиран биоактивен колагенов пептид, е потвърдено от шест специфични клинични проучвания на високо ниво.

Сред формулите за акне се отличава Skin Squad на HUM Nutrition. Представлява смес от пребиотици и пробиотици от корен на Konjac и девет щама на Bacillus, Lactobacillus и Bifidobacterium, за които е доказано, че намаляват тежестта на акнето и храносмилателните симптоми, в рамките на 60 дни ежедневна употреба. Това е един от първите пробиотични продукти, предназначени да поддържат здравето на кожата.

Nutrafol, добре известен със своите продукти за растеж на косата, наскоро навлезе на пазара за здраве на кожата с най-новата си добавка, Nutrafol Skin, която включва собствен комплекс Synergen Skin Complex. Формулата е тествана в 12-седмично клинично проучване, публикувано в Skin. Добавката съдържа няколко витамина и минерала, както и дълъг списък от растения и пробиотици.

Новият постбиотик Plenibiotic на Kerry, получен от ориз, е формулиран да поддържа както кожата, така и здравето на храносмилането. Марките и потребителите на хранителни добавки започват да разбират, че нашето храносмилателно здраве, нашето когнитивно здраве и цялостното ни здраве са наистина взаимосвързани и че като се грижим за чревния си микробиом и за по-доброто управление на стреса, съня и имунитета, кожата, косата и ноктите ни също ще се възползват.

Сред наистина успешните продукти е и Infinity Glow, гуми и капсули, съдържащи комбинация от зелен чай, органично плодно тяло на рейши, екстракт от нар и екстракт от мента. Според компанията, формулата е клинично проучена за значително намаляване на петната в Т-зоната след 45 дни при жени след пубертета.

Reserveage Nutrition предлага своята добавка Beautiful Legs, която е формулирана да поддържа здравето и тонуса на вените и капилярите на краката. В състава му влизат ресвератрол, екстракт от червено грозде мускадин (известно с подмладяващите си свойства) и др.

Lumenato е една от патентованите съставки за грижа за кожата на Lycored, направени от фитонутриенти и есенциални мастни киселини от златни домати. Проучвания доказват, че Lumenato значително подобрява функцията на кожната бариера и предпазва колагена в присъствието на стресови фактори от околната среда.

Функционалност

Има голямо търсене на продукти за красота в нови формати, включително дъвки и напитки. Функционалните напитки предлагат на потребителите приятно изживяване при консумация и могат също така да съдържат голямо разнообразие от съставки в по-високи дози от традиционните формати на добавките. И въпреки ограниченията за зареждане с активни съставки, дъвките остават привлекателни за потребителите. Водоразтворимостта и неутралният вкусов профил са все по-важни характеристики на съставките за красота отвътре. Това позволява тези съставки да се използват в много по-широка гама от формулировки, включително напитки, дъвки и други. Това е особено важно за младите потребители, които не обичат да приемат капсули и сиропи с понякога неприятен вкус. Още нещо особено важно е възможността потребителите да приемат само едно хапче, капсула или дъвка, вместо да приемат няколко, в допълнение към други уелнес процедури.

Красотата е и дар от Бога и ген. Тя не бива да бъде фикс идея- тенденция, която наблюдаваме в последните години с разрастването на пластичната хирургия. Добре е да помним, че красотата е предимно здраве. Няма как един здрав организъм и да не изглежда добре. Но за да бъдем здрави в това забързано ежедневие и стрес, е необходимо да си обръщаме повече внимание- да ходим на редовни профилактични прегледи и понеже често не успяваме да си набавим всички необходими вещества с храната, да ги включваме в менюто си посредством хранителни добавки. Това разбира се не означава да не се стараем максимално да се храним здравословно и да спортуваме редовно.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мая Долапчиева

Казвам се Мая Долапчиева и съм копирайтър (завършила география и журналистика в СУ ‚,Св. Климент Охридски“).

В последните години се изявявам и като учител, макар и да нямам завършена педагогика.

Имам дългогодишен опит в копирайтинга и съставянето на текстове, които винаги се старая да бъдат интересни, представящи необходимата информация и лесно „смилаеми“. За мен е както работа, така и удоволствие да пиша. Поради тази причина се надявам, че някъде във времето ще мога да се похваля и със собствена книга.

Много обичам децата и съм посветила не малка част от живота си на тях. Имам опит с малчугани на възраст 4-10 години. Обичам да им помагам и да им показвам, че научаването на нови неща може да бъде много интересно и полезно. Покрай тях и дъщеря ми, започнах доста да се интересувам и от здравословно хранене, за което съм писала не веднъж.

Смятам, че тялото ни е храм, който, ако не пазим, бързо ще бъде ‚обсаден‘ от неразположения и болести, от които никой не се нуждае. Вкъщи винаги се старая да приготвям здравословна храна и много рядко прекалявам с вредната такава. З

ащото животът е прекрасен и можем да му се радваме на 100% само, когато сме здрави!

Затова и винаги преди всичко, си пожелавам здраве за мен и близките ми.

Продуктът беше успешно добавен в любими.