×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Ако все още не сте чували за микрорастенията, ще ви помогнем да се запознаете с тях. А това запознанство определено ще ви хареса и ще ви бъде от полза. Но нека започнем от тук

Още през 80-те години на миналия век, ресторантите в Сан Франциско започват да ги добавят в менютата си. Тогава били познати само руколата, къдравото зеле, босилекът, цвеклото и кориандърът. Постепенно видовете ставали все повече и се разпространявали все по-надалеч. Към днешна дата дори в нашата страна се отглеждат десетки видове, сред които алабаш, амарант, анасонов исоп, бакла, босилек, броколи, градински грах, грах афила, горчица, кейл, кервил, киселец, кориандър, крес, зелена и индийска латинка, шисо, теменужки, лупина, манголд, маточина, мизуна, праз, лилава и розова репичка, рукола, тагетес, фенел, хризантема, царевица, слънчоглед, пореч, жълто и червено цвекло, червено зеле, целозия.

Сега, нека преминем към най-важната част от тази статия, а именно- да ви обясним що е то микрорастение и какви са неговите ползи

Четете внимателно, защото тази информация може да промени целия ви живот към по-добро и това изобщо не е преувеличено.

Микрорастенията са мини версии на листни зеленчуци и билки, които са готови за консумация между 7-мия и 15-тия ден от покълването им, в зависимост от вида на растението. Тези т.нар. бебета растения се берат в основата на техните семеделни листа, но преди да се появят истинските им листа . Нещо важно, което трябва да отбележим- не бива да ги бъркаме с кълновете, които представляват млад разсад, който се консумира няколко дни след покълването му. И още нещо- при кълновете има по-висок риск от пренасяне на бактерии, които могат да причинят болести, предавани от храната.

Защо са толкова полезни?

Идеята е, че когато консумираме растенията в този им вид, те са силно концентрирани на хранителни вещества т.е. в пъти по-полезни са за здравето ни от готовите „големи“ зеленчуци и билки. Микрорастенията съдържат много по-голямо количество витамини, минерали и антиоксиданти в сравнение с това в зрелите зеленчуци. Магнезий, калий, желязо, мед, цинк и каквито елементи още се сетите, са на ваше разположение. Освен всичко друго, вкусът им е различен, наситен и доста приятен. Всяко микрорастение има свой вкус, разбира се и е нормално някои от тях да не са ви особено любими, но ако ги добавите към правилната храна, може да получите наистина впечатляващи вкусови комбинации.

Сред останалите преимущества на микрорастенията са:

-             Висока питателност и чудесен избор за всяка диета- имат нисък гликемичен индекс и ниско съдържание на калории

-             Те са естествен източник на силни антиоксиданти- предотвратяват окислителните процеси в тялото

-             Явяват се естествена превенция на сериозни заболявания- благодарение на голямата концентрация на антиоксиданти, микросите спомагат за мозъчното здраве, намаляват шансовете за развитие на Алцхаймер, понижават нивата на лошия холестерол, намаляват риска от ракови заболявания, увеличават имунната защита

-             Добавянето на малко количество микроси към салати, дипове или смутита, моментално повишава хранителната им стойност

-             Могат да бъдат произведени бързо, рентабилни са и се отглеждат целогодишно

-             И най-добрата новина- идеални са за обитатели на апартаменти и хора с ограничено пространство, тъй като могат да се отглеждат навсякъде, където има слънчев перваз

И накрая ще ви го кажем обобщено и кратко- идеята на микрорастенията е да ви осигурят здраве, като същевременно ви изненадат с вкус. Тези малки по размер и толкова лесни за отглеждане растения, ви доставят много повече хранителни вещества и витамини от традиционните зеленчуци.

А какво по-хубаво от това да си отглеждате сами вкъщи на терасата растение, което ще ви прави по-здрави!?

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мая Долапчиева

Казвам се Мая Петрова и съм копирайтър (завършила география и журналистика в СУ ‚,Св. Климент Охридски“).

В последните години се изявявам и като учител, макар и да нямам завършена педагогика.

Имам дългогодишен опит в копирайтинга и съставянето на текстове, които винаги се старая да бъдат интересни, представящи необходимата информация и лесно „смилаеми“. За мен е както работа, така и удоволствие да пиша. Поради тази причина се надявам, че някъде във времето ще мога да се похваля и със собствена книга.

Много обичам децата и съм посветила не малка част от живота си на тях. Имам опит с малчугани на възраст 4-10 години. Обичам да им помагам и да им показвам, че научаването на нови неща може да бъде много интересно и полезно. Покрай тях и дъщеря ми, започнах доста да се интересувам и от здравословно хранене, за което съм писала не веднъж.

Смятам, че тялото ни е храм, който, ако не пазим, бързо ще бъде ‚обсаден‘ от неразположения и болести, от които никой не се нуждае. Вкъщи винаги се старая да приготвям здравословна храна и много рядко прекалявам с вредната такава. З

ащото животът е прекрасен и можем да му се радваме на 100% само, когато сме здрави!

Затова и винаги преди всичко, си пожелавам здраве за мен и близките ми.

Продуктът беше успешно добавен в любими.

Този сайт използва бисквитки/cookies за да ви гарантира по-плавно и бързо сърфиране. С натискане на бутона "Съгласен съм" вие се съгласявате с използването на бисквитки.