×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Трибулус


Сред морето от билки трибулус терестрис, позната у нас като бабини зъби, се радва на особена слава. Приписва й се чудодейна сила за повишаване на либидото, носят се легенди, че привлича благополучието в дома, използват я за вричания и магии за любов, като приготвят от нея вълшебни отвари. Причината е, че лековита и изключително ценна. Позната е от векове – от Китай и Индия до България, а с днешна дата влиза в състава на много хранителни добавки с разнопосочно действие и ползи за организма.

Съществуват многобройни проучвания за растението трибулус терестрис, включително и от български учени. Всички те дават неоспорими доказателства, че бабини зъби наистина работи. Установено е, че екстрактът от билката съдържа смес от фуростанолови сапонини, които имат хормонорегулиращо и мускуло-изграждащо действие. С днешна дата модерната медицина го използва за лекуване на понижено либидо, импотентност, стерилитет, климактеричен синдром, изчистване на холестеролни плаки, контрол на кръвната захар и др.

 

Какво е трибулус терестрис

Трибулус терестрис е едногодишно тревисто растение от семейство Zygophyllaceae, което вирее на сухи, песъчливи места с топъл климат. Расте в много части на света като Южна Азия, Южна Европа, Австралия и Африка и всъщност се счита за инвазивен вид. У нас находища на билката се срещат в Южна България, основно Пазарджишко, Пловдивско и Черноморието.

От корена му излизат многобройни тънки, пълзящи, дълги до 80 cm стъбла. Листата са чифтоперести, срещуположни, с елипсовидна форма. Цветчетата са сравнително дребни, лимоненожълти, а плодът е покрит с трънчета. След узряването си се разпада на 5 орехчета, също покрити с шипчета. Стръковете и листата са окосмени с белезникави власинки. Билката има сладникаво-горчив вкус и остра миризма.

 

Защо се радва на такава популярност

Тази билка е популярна, особено сред мъжете, заради ползите си по отношение на мъжкото безплодие и сексуалната мощ. Използва се също от професионални бодибилдъри или от желаещите да се сдобият с повече мускулна маса. Основното, обаче е, че бабини зъби е мощен афродизиак. Освен това има диуретични и литотриптични свойства - другите й две основни медицински действия.

Допълнителните лечебни ефекти на Tribulus terrestris включват адаптогенни, детоксикиращи, тонизиращи черния дроб и възстановяващи свойства. Той също така има аналгетични и антибактериални качества, като същевременно е естествен анабол.

Сред хранителните вещества, открити в растението, са общите фуростанолови сапонини от стероиден тип протодиосцин, метилпротодиосцин, прототрибестин, метилпрототрибестин и протограцилин, с преобладаващ активен компонент протодиосцин. И още - алкалоиди, аминокиселини, калций, канелена киселина, диосцин, мастни киселини, флавоноиди, глюкоза, желязо, фосфор, фитостероли, калий, рускогенин, танини и витамин С.

 

Основни медицински приложения на билката трибулус терестрис

  • Повишава либидото и сексуалната активност както при мъжете, така и при жените.
  • Повишава издръжливостта (особено ако се комбинира с други билки като женшен и родиола розеа (златен корен).
  • Предотвратява еректилна дисфункция и преждевременна еякулация.
  • Увеличава производството на сперма.
  • Увеличава и възстановява физическата сила.
  • Насърчава развитието на мускулите.
  • Ускорява физическото възстановяване.
  • Регулира производството на тестостерон
  • Помага при възбуда и раздразнителност.
  • Облекчава състоянието при андропауза и менопауза.
  • Помага при анурия (неспособност на бъбреците да произвеждат урина)
  • Препоръчва се при сънливост и умора.
  • Предотвратява камъни в жлъчката, камъни в бъбреците и други проблеми с бъбреците.
  • Намалява нивата на стрес и отделянето на кортизол.

 

Защо е любима на мъжете

Според Iron Magazine, след задълбочен преглед, екстрактът предлага ползи, подобни на стероидите или синтетичните анаболни хормони. Консумацията на бабини зъби предизвиква освобождаването на лутеинизиращи хормони. Когато това се случи, тестисите генерират повече тестостерон. В същата публикация се твърди, че въз основа на проучвания, проведени в Европа, екстрактът може да увеличи производството на тестостерон с 30 до 50%. Колкото по-високи са нивата на тестостерон, толкова повече сила и маса набира мускулът. Тестостеронът също така ускорява процеса на синтез на протеини и насърчава положителен азотен баланс. Това от своя страна ускорява възстановяването на мускулните влакна от ефектите на интензивна тренировка. Когато това се случи, трениращият може да вдига тежести по-често и с по-високо ниво на интензивност. И не на последно място, по-високото ниво на тестостерон увеличава честотата на уриниране по начин, който може да се сравни с диуретик. По-честото уриниране помага за извайването на тялото, което му придава слаб, солиден мускулест вид.

В друга рецензия изданието Daily Newspaper съобщава за ефектите на екстракта в бодибилдинга. Споменава и резултатите от проучвания, направени в България, които показват ролята на добавката за повишаване на либидото и сексуалното стимулиране, както и за подобряване на качеството на спермата.

По същия начин уебсайтът Herbal Powers препраща към проучване, направено върху 212 мъже, което потвърждава твърденията, че употребата на Tribulus помага за повишаване на либидото и може да доведе до по-чести и по-силни ерекции и сексуални рефлекси. Това важи особено за мъжете над 30-годишна възраст, когато нивото на тестостерон постепенно, но стабилно намалява. По този начин, дори ако човек не спортува, приемането на екстракта може да се окаже полезно поради многото сексуални предимства, които предлага.

 

Значително повишаване на енергийните нива

Според изследвания, публикувани в двата уебсайта Truly Huge и All Star Health, екстрактът от бабини зъби може да доведе до повишаване на енергийните нива. Смята се също, че стимулира имунната система и подобрява общото настроение: щастливото благоразположение и по-силната имунна система работят заедно за енергизиране на тялото. В допълнение, екстрактът дава възможност на индивида да участва в по-напрегнати тренировъчни сесии на последователна основа.

 

Повече наслада от секса

Особено мъжете имат голяма полза от Tribulus terrestris - освен че повишава сексуалното им влечение (либидото) и цялостното подобряване на сексуалното представяне, билката също така помага на двойките да се наслаждават повече на секса, като повишава издръжливостта и действа като много ефективен афродизиак.

 

Ако мечтаете за бебе

Мъжете, които желаят да станат бащи, но изпитват затруднения, могат да потърсят Tribulus за помощ. Билката се използва за лечение на редица проблеми с мъжката плодовитост, особено тези, засягащи спермата и по-специално нейното качество. Заболявания като аспермия (неспособност за производство на сперма или липса на сперматозоиди в спермата), астеноспермия (намалена подвижност на сперматозоидите), азооспермия (липса на подвижни сперматозоиди в спермата), олигоспермия (ниска концентрация на сперматозоиди в спермата), тератоспермия или тератозооспермия (анормална структура или морфология на сперматозоидите), импотентност, простатит (възпаление на простатната жлеза) и семенна инфекция – всички те могат да бъдат лекувани с бабини зъби.


Може да повлияе на здравето на сърцето и кръвната захар

Въпреки че Tribulus terrestris е на фокус основно заради потенциалните му ползи върху сексуалната функция и тестостерона, той е изследван и за други важни ефекти. Едно проучване се концентрира върху резултата от приема на 1000 mg Tribulus terrestris на ден при 98 жени с диабет тип 2. След три месеца жените, приемащи добавката, са имали по-ниски нива на кръвната захар и холестерола в сравнение с тези, които са вземали плацебо. Проучвания върху животни показват също, че бабини зъби може да намали нивата на кръвната захар, да помогне за предпазване от увреждане на кръвоносните съдове и да предотврати повишаването на холестерола в кръвта.

Като заключение: Ползите за здравето от билката трибулус/бабини зъби са наистина невероятни, поради което вероятно ще откриете множество добавки, съдържащи Tribulus terrestris. Въпреки това, ако основната ви цел е да засилите сексуалната си активност или да повишите репродуктивния си потенциал, избраната от вас добавка трябва да бъде изцяло натурална.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Аглика Илиева

Аглика Илиева е журналист с дългогодишен опит в различни печатни и електронни медии, майка на две деца. Има множество публикации и авторски текстове в сферата на културата, лайфстайл и съвременен начин на живот. Интересът й към здравната тематика е продиктуван от убеждението, че всеки един от нас носи хармонията в себе си, а грижата за тялото е неразривна част от усещането за красота и душевен комфорт.

Продуктът беше успешно добавен в любими.