×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Бизнесът не е това, което беше. В годините, когато плодовете, зеленчуците, животните и т.н. се отглеждаха по един конвенционален начин, производството на органична продукция беше немислима или най-малкото се възприемаше като твърде радикална. В наши дни, органичното производство изглежда е навсякъде. Не само в магазините за здравословна храна, но и в масовите супермаркети. Често можем да видим етикет с надпис органично или био – от плодовете и зеленчуците, до козметиката. Всичко това е чудесно, но какво означават тези думички? Термини като органично, натурално и т.н. се използват масово, но, трябва да знаете, че те не означават непременно едно и също.

Нека да разгледаме някои от най-често срещаните термини.
Органично (Organic) има много стриктна дефиниция. Органичните ферми не ползват химически и изкуствено създадени пестициди, хербициди, синтетични торове, отходни води, генно изменени организми, антибиотици или изкуствени лъчения при производството на растения и отглеждането на животни. Всяка страна генерално разработва своите органични стандарти и сертификационните си процедури, но има също и международни стандарти, установени в Европейския съюз и на ниво Кодекс Алиментариус (кодекс на храните).
В Америка издаването на сертификат Органично (Organic) има строг регламент и определени критерии, определени от Национална органична програма (USDA's National Organic Program (NOP). Програмата много точно описва какво означава органично, и въвежда кодифициране на термина и кой точно може да го използва.
Ако видите на етикет 100% органично (100%Organic), това означава че продуктът е произведен от напълно органични съставки.

Надпис Органично (Organic) означава, че продуктът е произведен от поне 95% органични съставки. Храните или добавките с надпис „органично“ на етикета, задължително трябва да имат печат за органичност USDA на опаковката.

Възможно е на етикета да пише „произведено от органични съставки“. Това означава, че продуктът задължително е произведен от поне 70% органични съставки. Пример: може да видите надпис на опаковка на суха супа: „съдържа органични картофи, домати и чушки“ или „произведено от органични зеленчуци“.

Натурално. Натуралните продукти не подлежат на спецификация или законови разпоредби, но се използват по принцип за храни и продукти, за които се предполага, че са съставени от натурални, природни съставки.

„Зелен“ продукт. Обявяването за един продукт или производство „за зелен“ е повече маркетингов трик. Все пак се използват и някои екологични практики. Всъщност, този термин не е лигитимиран законово и няма „зелени“ инспектори, които да работят за министреството на екологията, например, и да следят дали даден продукт е наистина екологичен. Това не означава, че продуктът е лош, а че просто надписът „екологичен“, „природосъобразен“ или „зелен“ не е гаранция за качество и екологичност.

Всички продукти на Nature’s way са натурални, а някои от тях са сертифицирани и като органични (100% ORGANIC и ORGANIC) . Ревита ООД е официален вносител на Nature’s way за България.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.