×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Мурсалски чай


Мурсалски чай е името на една от лековитите билки, характерно само и единствено за България и ограничен брой региони на територията на Балканския полуостров. Неслучайно растението е включено в националната Червена книга като застрашен вид. Но освен в областта на ботаниката, билката е силно ценена и обсъждана в медицинските среди. Причината е, че тя разполага с уникален набор от полезни свойства и приложения.  


Мурсалски чай – същност

Представлява многогодишно тревисто растение, което вирее по високите планински части. У нас се среща в южните части на Пиринския масив, като традиционно билкарите го срещат на минимална надморска височина от 1500 метра. Името му произлиза обаче от родопския край, а именно местността Мурсалица край село Мугла, тъй като именно тук народните лечители откриват билката и започват да я прилагат в своята практика. Интересен факт е, че според някои легенди самият бог Дионис е слязъл на земята, за да посочи точно това място, в което да вирее терапевтичното растение.


Мурсалски чай – съставки и химична стойност

Отварата на тази билка разполага с богат набор от здравословни ползи главно заради нейния химичен състав. Към днешната дата изследователите са установили, че в традиционния мурсалски чай се открива голямо количество от следните полезни вещества:

  • специфични етерични масла, които имат благоприятно въздействие както върху здравето, така и върху естествената красота, когато се прилагат външно;

  • антиоксиданти с анти-ейдж и защитен ефект срещу увреждане на клетките;

  • никотинова киселина;

  • витамини – Е, Д, С;

  • минерали: йод, кобалт, мед, селен, цинк, калций, калий, магнезий;

  • биологично чисти флавоноиди с противомикробни функции;

  • анин, поддържащи в добро състояние кръвоносните съдове и целостта на тъканите;

  • иридоиди, които съвместно с наличния цинк действат противовъзпалително върху цялото тяло.


Мурсалски чай – ефект и действие

Тази билкова отвара има общ укрепващ и тонизиращ върху цялото тяло ефект. Неговото благоприятно въздействие върху имунната система е неоспоримо. Освен това, с мурсалски чай не само се пазим, но и по-успешно се справяме с вече настъпили инфекции, вирусни заболявания, грип и настинка. Благодарение на своя укрепващ ефект тази напитка може да се използва и профилактично, и превантивно, в това число и за възстановяване след тежко боледуване.


За какви здравословни проблеми помага мурсалски чай?

Напитката е включена в списъка с топ ефикасни средства при вируси, настинки, грип и респираторни проблеми. В действителност, консумацията на мурсалски чай може да подпомогне лечението на редица видове заболявания на дихателната система. Силно се препоръчва в помощ на лечението при бронхит, ларингит, астма и пневмония. Той има отхрачващо действие, като в същото време предпазва от усложнения на белия дроб, риск от тяхното хронифициране и рецидивиране. От друга страна, билката влияе благоприятно и при следните видове болки и здравни състояния:

  • хипертония или инцидентно покачване на кръвното налягане;

  • липса на енергия, синдром на хроничната умора и физическо изтощение;

  • храносмилателни нарушения, гастрит, колит и чревни инфекции;

  • бъбречни заболявания;

  • безплодие при жени и мъже;

  • интоксикация, хранително отравяне и прекомерна употреба на медикаменти по време на боледуване;

  • депресивни епизоди, безпокойство и стрес.

Използването на мурсалски чай за подкрепа на общото здраве, в борбата срещу вирусите и настинките, както и за универсален тоник за целия организъм е ефикасно само и единствено когато той е изцяло натурален и не съдържа каквито и да е примеси и добавени химикали. Търсете в аптечната мрежа и магазините за хранителни добавки био продукти, съдържащи тази традиционна за България билка. 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Виктория Дичева
Виктория Дичева е юрист и маркетолог по професия, но автор по душа. Тя е дългогодишен копирайтър с огромен опит в писането на блог, уеб текстове, авторски материали и ревюта. През годините на своя професионален опит пише в различни ниши и сфери. Любими теми, по които работи с удоволствие, са здраве и красота, култура и грижи за детето. Самата тя е майка на момче, любител на природата, книгите и домашната кухня. Мечтае за простички, но ценни неща като щастие за своето семейство и да издаде своя собствена книга. Нещото, което винаги си пожелава наум, е здраве.
Продуктът беше успешно добавен в любими.