×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Полезните свойства на чесъна Ако сдъвчете сурова скилидка чесън, сигурно ще съжалявате за това цял ден. Миризмата не може да се убие нито със силна паста за зъби, нито с двойна доза кафе. Чесънът обаче има много приложения – от отблъскване на комари, до предпазване от вируси. Ще ви предложим няколко интересни приложения на това „ароматно” растение.

Акне
Пресният чесън може да се използва като домашен лек за акне. Специалистите препоръчват да се счукат няколко скилидки и да се наложат на проблемните места. Кожата ви няма да мирише добре, но антибактериалните свойства на растението ще се преборят успешно с пъпките, дори и дълбоките кисти, които трудно се поддават на лечение.


Листни въшки
Любимото ви растение има листни въшки – напръскайте го със спрей, в който има счукани таблетки чесън. Специалистите са категорични, че този природен начин е много по-ефективен срещу вредителите от редица химически препарати.


Херпес
След като веднъж се зарази с херпес, човек носи бацила цял живот. Лесното решение да се преборите с голямата, грозна подутина е като я наложите с разрязана скилидка чесън в продължение на 10 минути. Повторете няколко пъти на ден. За по-голям ефект вземайте и таблетки с чесън.


Комарите
Ако може да издържите на миризмата, чесънът е най-доброто средство, което отблъсква комарите Може да смесите няколко скилидки с 1 чаена лъжичка прясно изцеден лимонов сок.


Стъкло
Знаете ли, че чесновият сок е естествено лепило? Използвайте го, за да залепите някои пукнатини в стъкло или дърво.


Бълхи
Ако бълхи са нападнали кучето или котката ви, помислете за чесън. Може да дадете таблетки с чесън на домашния си любимец или да сложите няколко счукани скилидки в храната му.


Гъбички
Чесънът има мощно противогъбично действие. Това го прави идеален за лечение на гъбични инфекции. Счукайте няколко скилидки и ги добавете в топла вода. Наложете засегнатото място в продължение на 30 минути.


Ушни инфекции
В продължение на векове хората са използвали чесъна, за да се борят с бактериите, които причиняват инфекциите в ухото. Счукайте скилидка чесън и я оставете в горещ зехтин за няколко минути. След това прецедете и оставете да изстине. С получената отвара лекувайте засегнатото ухо.


Трески
Треските и трънчетата се забиват лесно, но понякога са проникнали толкова дълбоко в кожата, че не могат да излязат. На помощ идва чесънът. Сложете тънък резен над проблемното място и поставете превръзка. След няколко часа трънчето ще излезе само.


Стомашни бактерии
Консумацията на чесън при някои хора е свързана с отделянето на газове и болки в стомаха. Други обаче са много доволни, защото ароматното растение подобрява храносмилането като убива вредните чревни бактерии и подпомага растежа на полезната флора.


Момичешки проблеми
Чесънът е идеално решение за дамите, които се сблъскват с неприятните гъбични инфекции. Може да ги консумирате сурови или да вземете таблетки, за да се предпазите от неприятната миризма.


Стръв
Силната миризма на чесъна отблъсква насекомите, но има точно обратния ефект при рибата. Старите рибари съветват да използвате скилидките като стръв. Може да ги смесите с бонбони или тесто.


Псориазис
Неприятните симптоми на псориазиса се облекчават благодарение на противовъзпалителните свойства на чесъна. Той може да се втрива няколко пъти дневно на засегнатите места и да се приема вътрешно.


Кашлица
Възпалението на гърлото и кашлицата се лекуват най-лесно с чесън. Накиснете няколко скилидки в гореща вода и след 5 – 6 минути изпийте получената отвара. Може да добавите мед или джинджифил за вкус. .


Настинка
Векове наред хората са използвали чесъна, за да се предпазят от настинка и грип. Той е истински природен антибиотик. Вече е доказано, че активните вещества в растението блокират размножаването на вирусите. Препоръчва се през зимния сезон да хапвате по няколко скилидки дневно или да приемате таблетки с чесън, за да избегнете миризмата.


Косопад
Фризьорките знаят – единственото напълно ефективно решение за косопада е да натъркате скалпа си с чесън. Масажирайте добре и измийте. Внимание! Миризмата може да остане продължително време, но ефектът е гарантиран.

Афродизиак
Едва ли може да си представите чесъна като невероятен афродизиак, но е факт. Още от древни времена той се употребява, за да засили сексуалното желание. За да се предпазите от аромата, може да вземате таблетки с чесън.

Ревита Ви препоръчва

Чесън (луковица), 580 mg

Чесън & магданоз, 545 mg

Гарлицин, 350 mg

Гарлицин имун съпорт, 400 mg

Гарлицин HC, 400 mg

Коментари (1)

    • тодоп
    • 2011-11-19 17:06:06
    благодаря за саветите,искам да добавя още един:При забобол-счукаитескилидка чесан и я поставете между бузата и венеца,дръжте до като можете да търпите

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.