×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

целулит

Деформациите на женския басейн се дължат на две основни причини - затлъстяването от гиноиден тип и целулита. Целулитът обикновено е последица от затлъстяването, но въпреки това се среща и самостоятелно у хора с нормално телесно тегло.

Съществува хипотезата, че хиподермалната мрежа в областта на женския басейн (областта от тялото, включваща седалището и близките му структури) служи като депо за отпадни продукти и течности. Там те се обезвреждат, за да се запазят жизненоважните органи и системи, както и оцеляването на целия организъм.

Разгледани са и възможните порочни кръгове „затлъстяване-целулит-затлъстяване” и обратно „целулит-затлъстяване-целулит”. Целулитът изменя метаболизма на хиподермалните структури в женския басейн и може да предизвика вторично метаболитно постцелулитно затлъстяване и обратно - затлъстяването също може да предизвика целулит.

Андроиден и гиноиден тип затлъстяване

При затлъстяване общото количество мазнини по тялото е равномерно разпределено, но се наблюдават предилекционни места, на които се натрупва повече. От там, клинично се разделя на андроиден и гиноиден тип затлъстяване.

Отлагането на мазнини предимно в горната половина на туловището се среща по-често при мъжете – андроидно затлъстяване.

Отлагането на мазнините в долната половина на тялото се среща по-често при жените – гиноидно затлъстяване.

Предилекционното отлагане на мазнини у двата пола се повлиява от хормоналния фон. Тестостеронът и кортизолът са хормоните, които водят до андроидно затлъстяване, докато естрогените са отговорни за гиноидното затлъстяване.

Андроидно затлъстяване

Андроидното затлъстяване, наричано още мъжки тип затлъстяване, централно затлъстяване или затлъстяване тип “ябълка”, се характеризира с натрупване на прекомерно количество мастна тъкан в горната половина на тялото. Този тип затлъстяване е свързано с нарушен глюкозен толеранс, захарен диабет тип 2, дислипидемия (високи нива на триглицериди, ниски нива на “добрия” HDL-холестерол), хиперурикемия (високи нива на пикочна киселина), артериална хипертония, исхемична болест на сърцето, намалени нива на свързващия половите хормони глобулин и високи нива на свободния тестостерон.

Пациентите с андроидно затлъстяване могат да развият метаболитен синдром, подагра, захарен диабет тип 2. При тях рискът от сърдечно-съдови и мозъчно-съдови заболявания е повишен. 

Андроидното затлъстяване е от хипертрофичен тип и резултатите от лечението при него са по-добри в сравнение с гиноидния тип затлъстяване. То може да бъде атерогенно и диабетогенно, като при жените с андроиден тип има както атерогенен риск, така и риск от хиперлипидемия и хиперинсулинемия.  

Гиноидно затлъстяване

Гиноидното затлъстяване е известно още като женски тип или затлъстяване тип “круша”. Характеризира се с отлагане на мазнини предимно в долната половина на тялото. То е свързано с по-висок риск от варикозни (разширени) вени и артрити, и рядко е съпътствано от заболявания, свързани с повишеното ниво на мазнини. 

Много специалисти са на мнение, че затлъстяването от гиноиден тип е предимно козметичен проблем. Съпроводено е с увеличаване броя на адипоцитите (хиперпластичен тип) и с увеличаване на мастните делчета в хиподермата, бедрата, ханша и корема. Това е и зоната т.нар. женски басейн, в който се складират триглицериди в големи количества. Гиноидният тип затлъстяване е по-резистентно на лечение от андроидния.

Тези типове затлъстяване се срещат и при двата пола, но андроидният е по-характерен за мъжете, а гиноидният - за жените.

Порочни кръгове на гиноидното затлъстяване и целулита

Установено е, че при предразположените към целулит девойки и жени, ароматазата е с повишена активност - това означава повече естрогени, повече A2 рецептори и облекчена липогенеза. От тук следва, че при излишък от енергия (прехранване), изобилните А2 рецептори я улавят и складират в тези адипоцити във вид на триглицериди. Адипоцитите се разрастват, а с тях и мастните делчета - затлъстяване.

Разрастналите адипоцити и мастните делчета притискат разположените между тях капиляри и лимфни съдчета. В резултат възниква нарушено оросяване, което води до локална хипоксия, а нарушеното оттичане - до застой на течности /едем/ и нарушена обмяна в хиподермалната мрежа – целулит.

Целулитът на свой ред смущава процесите на липолиза и довежда до увеличаване на адипоцитите и локално натрупване на триглицериди, което води до затлъстяване.

Механизмът на порочния кръг на гиноидно затлъстяване и целулит „ЗАТЛЪСТЯВАНЕ – ЦЕЛУЛИТ – ЗАТЛЪСТЯВАНЕ” може да се види в таблицата по-долу:

Целулит и затлъстяване

Целулит – локално затлъстяване - целулит

Механизми на порочния кръг „целулитогенеза -затлъстяване - целулитогенеза”

Увеличаващата се хипоксия на засегнатите тъкани (целулитогенните зони и женския басейн) води до генериране на свободни радикали, които от своя страна отключват порочния кръг на целулитогенеза.

Целулитът нарушава процесите на липолиза, натрупват се триглицериди в адипоцитите, увеличават се адипоцитите и така възниква вторично - метаболитно – постцелулитно затлъстяване. Отключва се порочният кръг „целулитогенеза-затлъстяване-целулитогенеза”.

Затлъстяване и целулит

От всичко до тук става ясно защо целулитът е мултидисциплинарно заболяване. Той  винаги е съпътстван и от други състояния и заболявания, но най-често това е именно затлъстяването.

Когато едно заболяване е  мултифакториално, мултидисциплинарно и е съпътствано от други заболявания, към него трябва да се подходи с подходящото за целта лечение, включващо различни терапевтични методи. В този контекст е създадена интегративна система „Luxury SPA &Wellness Aesthetics” по авторска методика на д-р Невенка Пановска, дм., която включва програми интегриращи цялото тяло при лечение на целулит (физическо, емоционално и енергийно).

Говорим за една специализирана интегративна система, която цели интеграция на физическото, емоционалното и енергийното тяло.

Става въпрос за Wellness концепция - природосъобразна система, в основата на която е подмладяване на целия организъм отвътре навън. За тази цел процедурите се провеждат на ниво на гръбначен стълб, всички сетива, енергиен баланс. 

Методът включва:

  • Хиропрактика ( репозиция-наместване на гръбначните прешлени )
  • Сегментна масотерапия (масажни техники за балансиране на мускулния тонус)
  • Термо, крио и кройтер апликации (топлинни и студови процедури)
  • Индивидуално програмирани корективни кинезиологични упражнения,
  • Wellness концепция за здравословно хранене 
  • Медитативно дишане
  • Медитативни анти-ейджинг техники,
  • Медитативна интимна гимнастика
  • Информационна медицина и други.

По този начин се създават условия за биостимулация на всички органи и системи:

  • детокс, оксигенация и алкализация на тялото
  • постига се баланс на симпатиковата и парасимпатиковата нервна система,
  • подобрява се кръвообращението
  • подобрява се метаболизма,
  • облекчава се лимфния поток,
  • намалява  задържането на течности и токсини
  • редукция на мазнини и целулит
  • възстановява се еластичността на съединителната тъкан в зоната на „женския басейн”
  • всичко това води до естествена естетична визия на женското тяло.

Системата има за основна цел да постигне  ревитализация на целия организъм. Ключова роля има духовния баланс –Wellness – благосъстояние на физическо и духовно тяло. Което, поред закона на аналогията означава „ Естетиката отвътре да личи и отвън”.

Билки срещу целулит и затлъстяване

Терапията с растителни екстракти също подпомага намаляването на целулита и здравословната редукция на теглото. Това са екстракти от билки с детоксикиращи и отводняващи свойства, които подобряват работата на лимфната система, насърчават естествения синтез на колаген и подпомагат намаляването на излишните килограми по безопасен начин.

Nature’s Way предлага естествено решение – експресна антицелулитна програма Cellulite Control и натурален екстракт от билката колеус форсколий

Cellulite Control е експресна антицелулитна програма включваща три продукти, съдържащи екстракти от готу кола, бодлив залист и див кестен.

Механизъм на действие на Cellulite Control  

  • подпомага дренажната функция на лимфната система да отстранява излишните течности и токсини от подкожните тъкани
  • укрепва кръвоносните съдове и спомага за подобряване на кръвообращението, включително в областите с най-много целулит
  • възпрепятства отлагането на мазнини в хиподермата
  • стимулира естественото производство на колаген – най-важният за състоянието на кожата белтък
  • допринася за поддържане на здрава, гладка и еластична кожа.

Комбинацията от тези продукти е изготвена по авторската методика на световно известния д-р Пиер Дюкан. След дългогодишни проучвания той установява, че комбинираният прием на екстракти от билките готу кола, бодлив залист и див кестен значително редуцира проявите на целулит по целулитогенните зони на тялото.

Експресна антицелулитна програма
Билки срещу целулит

Cellulite Control включва три продукта, съдържащи екстракти от лечебните растения готу кола, бодлив залист и див кестен, които в симбиоза лекуват целулита отвътре.

Прием:

Сутрин: Готу кола – 1 капсула, Бодлив залист – 1 капсула, Див кестен – 1 капсула

Вечер: Готу кола – 1 капсула, Бодлив залист – 1 капсула, Див кестен – 1 капсула

Форсколий 250 mg x 60 капсули – естествен продукт за контрол на теглото, източник на екстракт от корен на тропическото растение колеус форсколий (Coleus forskohlii)

Колеус форсколий (Coleus forskohlii) е тропическо многогодишно растение, което расте в Индия, Тайланд и Непал. Екстрактът от корена му се използва в лечебните програми по Аюрведа, както срещу затлъстяване и наднормено тегло, така и при проблеми с либидото, респираторни и сърдечно-съдови заболявания.

Ползи от приема на екстракт от колеус форсколий 

  • Стимулира редукцията на теглото като спомага за изгарянето на излишните мазнини и намаляването на апетита. 
  • Допринася за правилното съотношение между чистата телесна маса и мазнините в тялото.
  • Има благоприятен ефект върху сърдечно-съдовата система.
  • Спомага за нормализиране нивата на липидите, понижаване на лошия холестерол (LDL) и увеличаване на „добрия” холестерол (HDL).
  • Регулира метаболизма на глюкозата и насърчава панкреатичните клетки да освобождават инсулин; облекчава симптомите при високи нива на кръвната захар. 

Дозировка: по 1 капсула 2 дневно. За най-добри резултати, приемайте преди хранене.     

Приложение: В комбинация с нискокалорична диета и физически упражнения допринася за поддържане на нормално телесно тегло и нормално количество мазнини в тялото.

Материалът подготви д-р Невенка Пановска, дм – „Луксозна SPA & Wellness Естетика / По авторска методика. Може да направите безплатна онлайн консултация с д-р Пановска ето ТУК или като напишете коментар под статията. Очакваме Вашите въпроси!

Вижте още интересни материали по темата от д-р Пановска:

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.