×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Целулит

Пубертетът е период в който започват изменения в женското тяло. Те се дължат на анатомо-хистологични и физиологични особености на женския организъм, предразполагащи към складиране на мастни депа в областта на женския басейн, включващ седалището и близките му структури (долна част на корема и горната трета на бедрата).  

Основни характеристики на женския басейн

  • Мастната тъкан (17-27%) при жените заема по-голям дял от общата телесна маса при мъжете (12-23%).  
  • Мастните делчета в тези зони са по-големи и по-вертикално разположени. 
  • В женския басейн са разположени адипоцити с по-различно съотношение и разпределение на а-2 и б- адренергичните рецептори, което предполага облекчена липогенеза и затруднена липолиза.
  • През периода на месечния цикъл се случва физиологично обусловена задръжка на течности, дължаща се на естрогените и прогестерона.

Всичко това се дължи на факта, че женският басейн (седалището и близките му структури) са най-обездвижени в ежедневието, което причинява намалена циркулация и оттичане (хипоксия на тъканите), намален енергоразход (увеличена липогенеза), снижена липолиза.

Други причини са анатомо-хистологичните и физиологичните особености на женското тяло (по-големи и косо разположени адипоцити, повече ароматаза и a2 рецептори в адипоцитите и т.н.) 

Етиопатогенеза - причина за деформациите на женския басейн

Деформациите на женския басейн са свързани с две основни причини - затлъстяването от гиноиден тип и целулита. Предполага се, че това се дължи на ролята на хиподермалната мрежа в областта на женския басейн. Смята се, че тя е депо за отпадни продукти и течности, поддържаща жизненоважните органи и системи, както  и оцеляването на целия организъм.

Пубертет при девойките и образуване на целулит

Целулитът при момичетата започва да се образува още в началото на пубертета. Невроендокринният хормон лептин играе ключова роля за отключване на целулитогенезата през този етап от живота. 

В периода на пубертета, когато критичният праг на телесната маса при момичетата е около 46-47 кг., адипоцитите вече синтезират достатъчно количество лептин. Този хормон изпраща сигнал до мозъка (хипоталамуса), за да произведе той първите количества гонадо-освобождаващ хормон (ГОХ). ГОХ стимулира предния дял на хипофизата да отделя гонадотропните хормони: фоликулостимулиращ хормон (ФСХ) и лутеинизиращ хормон (ЛХ).

Така се задвижва една ендокринна верига (хипоталамус-хипофиза-полови жлези) и се появява първият менструален цикъл и женските полови белези при момичетата. Тогава започват и измененията в областта на женския басейн:

  • увеличава се нивото на естрогени в кръвта;
  • увеличава се плътността на А2 рецепторите в адипоцитите;
  • увеличават се адипоцитите;
  • увеличават се естрогените в кръвообращението;
  • увеличава се плътността на алфа2 рецепторите в адипоцитите;
  • усилва се липогенезата;
  • увеличава се тъканното налягане, нарушено оттичане;
  • хипоксия в хиподермата;
  • появяват се целулитни образувания;
  • започва затлъстяването от гиноиден тип.

По-долу е таблицата, в която са описани невроендокринните  механизми, отключващи се в самото начало на пубертета при момичетата и причиняващи изменения на женския басейн:

Целулит

От всичко до тук следва, че грижата за естетичната визия при момичетата  трябва да започне още от рана пубертетска възраст.  Превенцията на деформациите на женския басейн може да предотврати образуването на целулит, затлъстяването и неестетичните изменения на женското тяло.

За тази цел е създадена специализираната система  „Luxury SPA &Wellness Aesthetics”, създадена по авторската методика на д-р Невенка Пановска, дм, която включва  специализирана програма  за превенция от деформиращи изменения на женския басейн при момичетата.

Това е Wellness концепция - природосъобразна система, разработена и потвърдена в институт за природна, комплементарна и интегративна медицина в Швейцария. Процедурите се осъществяват чрез приложение на методи от хиропрактика, сегментна масотерапия, термо, крио и кройтер апликации, индивидуално програмирани корективни кинезиологични упражнения, Wellness концепция за здравословно хранене, медитативно дишане, медитативни анти-ейджинг техники, медитативна интимна гимнастика, информационна медицина и други. 

Чрез приложението на метода „Луксозна SPA & Wellness Естетика” във възрастта на пубертета при момичетата целим неврофизиологичен отговор на ниво  на гръбначен стълб и всички сетива, регулиране на биомеханичните пречки на гръбначните прешлени,  регулиране на мускулния тонус, регулиране на кръвообращението на ниво всички тъкани и органи и преструктуриране на механизмите за движение и усещане. Основното е, че чрез този метод момичето да започне да усвоява здравословни навици, нов модел на естетична стойка, изцяло един здравословен начин на живот още в тази млада възраст. 

Контрол на целулита с билки

Терапията с растителни екстракти също може да подпомогне превенцията на  целулит и да допринесе за поддържането на здравословно тегло. Това са екстракти от специални билки, притежаващи детоксикиращи и отводняващи свойства, които подобряват работата на лимфната система, насърчават естествения синтез на колаген и подпомагат намаляването на излишните килограми по безопасен начин.      

За регулиране на целулитогенезата още през пубертета, Nature’s Way предлага природосъобразно средство, което повлиява целулита отвътре – това е Cellulite Control - експресна антицелулитна програма включваща три продукта, съдържащи екстракти от готу кола, бодлив залист и див кестен.

Механизъм на действие на Cellulite Control

  • подпомага дренажната функция на лимфната система да отстранява излишните течности и токсини от подкожните тъкани;
  • укрепва кръвоносните съдове и спомага за подобряване на кръвообращението, включително в областите с най-много целулит;
  • възпрепятства отлагането на мазнини в хиподермата;
  • стимулира естественото производство на колаген – най-важният за състоянието на кожата белтък;
  • допринася за поддържане на здрава, гладка и еластична кожа.

Тази комбинация е изготвена по авторската методика на световно известния д-р Пиер Дюкан, който след дългогодишни проучвания установява, че комбинираният прием на екстракти от билките готу кола, бодлив залист и див кестен значително редуцира проявите на целулит по целулитогенните зони на тялото.

Cellulite Control включва три продукта, съдържащи екстракти от лечебните растения готу кола, бодлив залист и див кестен, които в симбиоза лекуват целулита отвътре.

Прием:

Сутрин: Готу кола – 1 капсула, Бодлив залист – 1 капсула, Див кестен – 1 капсула

Вечер: Готу кола – 1 капсула, Бодлив залист – 1 капсула, Див кестен – 1 капсула 

 

Материалът подготви д-р Невенка Пановска, дм – „Луксозна SPA & Wellness Естетика / По авторска методика. Може да направите безплатна онлайн консултация с д-р Пановска ето ТУК или като напишете коментар под статията. Очакваме Вашите въпроси! 

Вижте още интересни материали по темата от д-р Пановска:

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.