×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Проучванията категорично доказват ползите от ЕхинацеяДо момента са направени десетки клинични изпитвания, които 100% подкрепят ефективността и безопасността на екстрактите от eхинацея.

Така например, резултатите от изследване, публикувани в Journal of Clinical Pharmacy and Therapeutics още през 2004 г., посочват, че ехинацея значително намалява продължителността на настинката и грипа.

В това рандомизирано, двойно-сляпо, плацебо-контролирано проучване участвали 282 доброволци. Част от тях трябвало да приемат плацебо, а останалите – екстракт от ехинацея. Те били инструктирани да започнат терапията още при първите симптоми на настинка, като успоредно с това данните за състоянието им се записвали за всеки един ден от процеса на лечение.

128 от всички участници имали симптоми на настинка и грип, като 59 от тях приемали от екстракта, а останалите 69 – плацебо. Резултатите показали, че при групата, третирана с екстракт от ехинацея, състоянието се подобрило с повече от 25%!

След този резултат учените заключават, че ранната намеса с ехинацея много ефективно повлиява състоянието при пациенти с простудни заболявания, включително при такива, засегнати от сериозни инфекции на горните дихателни пътища.

Друго клинично проучване, проведено върху 430 деца в педиатрична клиника в Израел, показва че след прием на добавки, съдържащи ехинацея, прополис и витамин С за период от 12 седмици, състоянието на децата, които са предразположени към чести епизоди на сезонни простудни заболявания, особено инфекции на горните дихателни пътища, значително се подобрило. Освен това, резултатите при тези деца показвали не просто временно подобрение, а трайна положителна промяна.

Колко безопасна е ехинацеята?


Изследванията показват, че ехинацея е абсолютно безопасна билка с много ограничени странични ефекти. При предозиране или друг вид неправилна употреба (например съчетаването на екстракта с други, неподходящи медикаменти), най-честите нежелани реакции биват стомашно-чревни разстройства.

Единствените групи хора, за които не е препоръчително да приемат ексракт от Ехинацея са онези, които приемат имуносупресивни лекарства и засегнатите от множествена склероза, СПИН, туберкулоза, левкемия, също както и от автоимунни заболявания като ревматоиден артрит и/или лупус. Хората с астма, както и онези с алергии към семейството на маргаритката, включително амброзия, хризантема и невен, е вероятно да получат алергична реакция.

В случай, че сте бременна или кърмеща жена и искате да приемате ехинацея, консултирайте се с Вашия лекар.

Колко дълго да приемате ехинацея?


Въпросът е малко спорен, като дебатите продължават.

През студените месеци, някои хора ежедневно приемат ехинацея, с цел подобряване на имунитета си.

Препоръчва се  онези, които искат да приемат профилактично екстракт от ехинацея, да вземат между 450-900 мг дневно, без прекъсване от края на есента до края на зимата.

За вече засегнатите от простудни заболявания, се препоръчва прием от 1350 до 2700 мг дневно, докато болестта не премине съвсем.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.