×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Сексиална възбуда и афродизиациЗнаехте ли, че думата “афродизиак” идва от името на древногръцката богиня на любовта – Афродита? Да, точно така -  човечеството отдавна е открило връзката между природните дарове, които използваме за храна и сексуалното желание. Много плодове, зеленчуци и билки са сочени в различните култури като естествен стимулант на либидото. По дефиниция се счита, че те създават желание, будят стремеж към сексуална близост, а не че удължават или подобряват сексуалния акт.

Но какво се случва, когато в организма се буди желание за секс? Разбира се – всичко опира до хормони, както при мъжете, така и при жените тестостеронът е ключов. В организма ни започва верижна реакция тогава, когато видим, чуем, почувстваме, помислим, помиришем или се срещнем по всякакъв друг начин с нещо, което ни стимулира сексуално. Процесът изглежда по този начин: първо се изпращат сигнали от лимбичния лоб около мозъчния ствол през нервната система до областта около таза. Тези сигнали карат кръвоносните съдове да се разширяват. Това разширяване създава ерекция (и при мъжете, и при жените – женската еректилна тъкан се намира в клитора и областта около вагиналния вход). След това кръвоносните съдове се свиват и ерекцията се поддържа. Същевременно мозъците ни освобождават норадреналин и допамин – невротрансмитери, които “казват” на телата ни, че това е добро и приятно.

Липсата на достатъчно тестостерон води до голям спад в сексуалния интерес. Стресът, умората и депресията също се отразяват зле на либидото.

Експерти казват, че  афродизиаците могат да въздействат по два начина – внушават сексуално желание на ума или въздействат директно на определени части от тялото. Изследователите установяват, че някои храни, билки и добавки стимулират производството на хормони и химикали, които засягат нашето сексуално желание. Въпреки че афродизиаците не са научно аргументирани, много хора се кълнат във въздействието на определени храни, билки и минерали върху човешкото либидо.

Нека разгледаме следните популярни естествени афродизиаци, които, независимо дали осезаемо възбуждат сексуални пориви, или не, определено са полезни за организма. А здравият организъм е първо условие за пълноценен сексуален живот:

  • Джинджифилът от стотици години се счита за афродизиак, главно заради връзката му с доброто кръвообращение в организма.

  • Лют червен пипер имат многобройни ползи за човешкото здраве. Основните реакции, които приемът на люти чушки буди в организма, много наподобяват тези по време на секс – ускорена сърдечна дейсност, изпотяване и др.

  • Кардамон - тази подправка според някои народи е лек срещу импотентност. Тя има свойството да засилва притока на кръв, когато се приложи в определени области.

  • Чесънът също засилва кръвообращението. Макар и да не го свързвате със секс, заради пословичната му остра миризма, за чесънът всъщност се твърди, че определено има способността да усилва сексуалното желание.

  • Нарът е популярен като афродизиак най-вече в Мароко. Неговата кора се счита за прекрасно средство срещу сексуална леност. Казват, че тя усилва плътското желание и възбудата особено при мъжете.

  • Пчелният мед е известен в Средновековието със способността си да подбужда към по-голяма сексуална активност. В Древността по време на сватбените ритуали младите влюбени хапвали мед, за да засилят страстта помежду си през първите дни от брачното си съжителство. Неслучайно времето непосредствено след венчавката и до ден днешен се нарича “меден месец”. Отделни изследвания предполагат, че пчелният мед вероятно увеличава и нивото на тестостерона в човешкия организъм.

  • Анасонът е богат на естрогенни съставки, които наподобяват женските полови хормони и се счита, че увеличава либидото.

  • Папаята също въздейства подобно на женския хормон естроген. В различните култури през векове, сладкият плод е познат като средство за предизвикване на менструация, увеличаване на кърмата и усилване на сексулния нагон при жените.

  • Ванилията се счита за подправка, която благодарение на своите приятни вкус и аромат засилва сексуалното желание.

  • Краставиците не просто визуално будят някои красноречиви асоциации, но се смята, че ароматът им действа на жените възбуждащо, като увеличава потока на кръв към вагината.

  • Шафранът буди сексулаен апетит у мъжкия пол със своите иначе популярни като лечебни цветове.

  • Индийското орехче е познато в Древен Китай като силен афродизиак.

  • Босилекът векове наред се счита за подправка, която засилва либидото, както и плодовитостта.

  • Йохимбе е дървото, за чиято кора се говори, че съдържа специален алкалоид, който има свойството да разширява кръвоносните съдове най-вече в областта на половите органи. При мъжете тя стимулира ерекцията, а при жените води до разширяване на еректилните тъкани, което увеличава шансовете за пълноценен оргазъм.


 

Тези и още много други примери, говорят за това, че майката природа ни е предоставила редица естествени средства за подобряване на сексуалния живот. Ето защо преди да прибегнем към химичните вещества е добре да помислим първо за начина си на хранене, като го подобрим с приема на натурални и изпитани  през вековете продукти.

Ревита Ви препоръчва:

Джинджифил (корен), 550 mg

Лют червен пипер (плод), 450 mg

Чесън (луковица), 580 mg

Чесън & магданоз, 545 mg

Гарлицин, 350 mg

Гарлицин имун съпорт, 400 mg

Гарлицин HC, 400 mg

Свещен босилек, 450 mg

Епимедиум/ Разгонен козел, 500 mg

Сминдух (семена), 610 mg

Дамиана (лист), 400 mg

Алайв мултивитамин, 1g

Коментари (1)

    • sami
    • 2011-12-05 00:37:37
    eE KAJETE MI KAK DA VARNA SEX NASLADATA IMAM PROBLEM S SEXSUALNATA SISTEMA NESHTO V MEN SE PRECHUPI I VECHE PO VEDNAJ GO PRAVQ A TOVA NEME ZADOVOLQVA KAKVO SHTE ME POSAVETVATE

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.