×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
8 ползи от аспержиОбичате ли аспержи? Едва ли има големи любители на аспержите, а и те не са толкова популярни в България, колкото доматите. Въпреки това обаче аспержите са толкова полезни, че задължително трябва да присъстват в менюто ни. Може би не знаете, но този зеленчук е един от най-добрите, когато става въпрос за детоксикация, истински афродизиак и подмладява както никой друг. Добрата новина е, че може да отглеждате аспержи дори в зеленчуковата си градина и да ги берете през цялата година в продължение на десетилетия. Те могат да се засеят от семена или корени, през което и да е време на годината стига навън да не е сковал сибирски студ. А защо трябва да ги хапвате. Предлагаме ви списък на няколко ползи за здравето:
Аспержите:

  1. Могат да извличат отровите от нашия организъм и да го пречистват.

  2. Могат да ни подмладят.

  3. Смятат се за силен афродизиак.

  4. Има доказателства, че намаляват риска от някои ракови заболявания.

  5. Намаляват болките и възпаленията.

  6. Предпазват от остеопороза.

  7. Намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания.

  8. Смята се, че бременните жени, които ги приемат са предпазени от раждане на деца с вродени дефекти.


1. Аспержите съдържат калий, фибри, не са толкова калорични, ето защо се препоръчва да се хапват по време на детоксикация. Те прочистват храносмилателната система, премахват подуването по време на предменструалния синдром. Сокът от аспержи е най-препоръчват от специалистите за пречистване в комбинация с този от целина и морков. Една чаша съдържа само 40 калории.
2. Калият, фолиевата киселина и Витамин А, съдържащи се в аспержите са най-доброто средство за борба с възрастта. Освен това този зеленчук е изключително богат на антиоксиданта глутатион, който унищожава свободните радикали, които са в основата на стареенето на кожата, косата и ноктите.
3. Векове наред аспержите са се считали за афродизиак заради формата си. На френски думата “аспержи” е жаргон за мъжки полов орган.
4. Този зеленчук е богат на фолиева киселина, за която вече има доказателства, че предпазва от някои видове злокачествени заболявания. Учените все още търсят причината, поради която фолиевата киселина намалява риска от рак и възможно ли е тя да лекува тумори.
5. Също фолиевата киселина е причина за премахването на болката и възпалението.
6. Аспержите са богати на витамин К, за който вече е доказано, че може да намали риска от появата на остеопороза. Този не така известен витамин е в основата на здравината на костите.
7. Отново фолиевата киселина е причина симпатичният зеленчук да се счита за едно от най-добрите природни средства, които предпазват от сърдечно-съдови заболявания. Има редица доказателства, че хората, които слагат на масата си повече аспержи по-рядко страдат от високо кръвно налягане, инфаркти и инсулти.
8. Не на последно място по важност е превенцията на вродените дефекти при децата. Бъдещите майки знаят, че преди бременността и през първите три месеца трябва да приемат фолиева киселина под формата на таблетки. Освен това те могат да хапват и аспержи. По този начин бременните предпазват бъдещото си дете от опасни вродени дефекти като спина бифида.

Ревита Ви препоръчва

Алайв мултивитамин, 1g

 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.